Actual

Azi va fi dată o ordonanță de urgență privind salarizarea din sănătate?

mai 16, 2018 Maria Ionescu

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a participat ieri la cursul de perfecționare cu tema: „Noutăți în domeniul salarizării și acordarea sporurilor în sistemul sanitar. Aprobarea și modificarea structurilor unităților sanitare”.

La acest eveniment au participat peste 175 de manageri de spital și directori de resurse umane și salarizare din unitățile sanitare din țară.

Ministrul Sănătății a prezentat reglementările din domeniul salarizării în sistemul de sănătate care vor intra în vigoare începând cu data de 1 mai 2018.

Timp de două ore, Sorina Pintea a răspuns întrebărilor celor prezenți la eveniment, clarificând inclusiv situațiile particulare puse în discuție de către managerii unităților sanitare.

„După intrarea în vigoare a reglementărilor ce fac obiectul unei ordonanțe de urgență, care va fi supusă aprobării în ședința de guvern de mâine, se creează cadrul legal necesar pentru ca nici un angajat din sistemul sanitar să nu obțină venituri sub nivelul celor aferente lunii februarie 2018. Însă, pentru ca acest lucru să se întâmple, managerii unităților sanitare trebuie să aplice în litera legii toate aceste prevederi. Va fi întocmită o procedură de aplicare a reglementărilor în domeniul salarizării”, a declarat Sorina Pintea ministrul Sănătății în timpul întâlnirii.

În 8 mai, după aproximativ douăsprezece ore de negocieri cu sindicatele din sănătate, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că s-a ajuns la concluzia că legea salarizării şi regulamentul sporurilor au fost aplicate subiectiv de către spitale şi că s-a decis modificarea legii salarizării, fără însă a fi modificată plafonarea sporurilor la 30%. La rândul lor, reprezentanţii Sanitas au anunţat că renunţă la greva generală programată pentru 11 mai, fiind încheiat un acord cu Executivul.

Şedinţa de Guvern este programată de la ora 13.00.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!