Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

BAC: 4.370 de candidați din județul Constanța au participat azi la proba obligatorie a profilului

Published

on

4.370 de absolvenți ai claselor a XII-a/a XIII-a au participat astăzi la cea de-a doua probă scrisă a examenului național de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2023)

Astăzi, 27 iunie 2023, în 16 centre de examen din județul Constanța, 4.370 de absolvenți ai claselor a XII-a/a XIII-a au susținut Proba Ec) Proba obligatorie a profilului, după cum urmează:

Nr. crt DISCIPLINA/TIP SUBIECT Număr de candidați participanți
Matematică- Informatică 657
Matematică- Științe ale naturii 806
Matematică- Tehnologic 1.558
Matematică- Pedagogic 70
Istorie 1.279

La această probă s-au înregistrat 176 de absenți.

Nu au fost înregistrate situații speciale.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 iulie.

Miercuri, 28 iunie 2023, se va susține Proba Ed) Proba la alegere a profilului pentru care s-au înscris 4.679 de candidați.

Situația la nivel național

La nivel național, la proba obligatorie a profilului – proba E.c) – din cadrul examenului național de bacalaureat (prima sesiune), desfășurată astăzi, 27 iunie, s-a înregistrat o rată de participare de 96,7% (118.556 de candidați prezenți dintr-un total de 122.566 de candidați înscriși – toate promoțiile – pentru susținerea acestei probe).

Au absentat 3.991 de candidați, iar 19 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia din urmă nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Subiectele și baremele de evaluare vor fi publicate pe site-ul subiecte.edu.ro, conform procedurii, la ora 15:00.

Următoarea probă (proba la alegere a profilului și a specializării) va avea loc miercuri, 28 iunie, în timp ce ultima probă din această sesiune (Limba și literatura maternă) este programată joi, 29 iunie.

Afișarea rezultatelor inițiale (în centrele de examen și online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen și online).

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), rezultatele sunt afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului (coduri).

În intervalul alocat probelor scrise (26 – 29 iunie), Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați, între orele 8:00 – 16:00, linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități de organizare.

Alte informații utile sunt disponibile în ghidul informativ publicat aici.

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions