Conecteaza-te cu noi

Societate

Bacalaureat 2020: Luni încep examenele, cu proba scrisă la Limba și literatura română

Published

on

Luni încep examenele de Bacalaureat 2020, iar prima probă este cea scrisă la Limba și literatura română.

Iată datele de examen:

22 iunie 2020           Limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă
23 iunie 2020           Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă
24 iunie 2020           Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă

  • Examen la Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională
  • Examen la Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus

25 iunie 2020           Proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă

Absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:
  • Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională
  • Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus

30 iunie 2020          Afișarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12:00
30 iunie 2020          Depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00
1 iulie 2020               Depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00 – 12:00
1 – 4 iulie 2020         Rezolvarea contestațiilor
5 iulie 2020              Afișarea rezultatelor finale

În cursul zilei de azi, ministrul educaţiei, Monica Anisie, a avut o videoconferinţă cu toate comisiile judeţene de Bacalaureat.

Advertisement

Potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook, s-a discutat despre instruirea comisiilor şi a fost efectuată extragerea preşedinţilor centrelor de examen şi evaluare.

”Le mulţumesc tuturor cadrelor didactice pentru responsabilitatea de care au dat dovadă, nu numai în implicarea de la Evaluarea Naţională, cât şi de la examenul de Bacalaureat. Le urez mult succes tuturor candidaţilor care, de luni, vor susţine examenul de Bacalaureat”, a scris Monica Anisie, pe pagina sa de Facebook.

Absolvenţii claselor a XII-a/a XIII-a intră în condiţii speciale de susţinere a probelor de Bacalaureat, generate de pandemia de coronavirus.

Pentru aceştia, în perioada 11 – 17 iunie s-a desfăşurat echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale.

Reamintim că acesta este primul examen susținut în condiții de pandemie de absolvenții de liceu, care vor trece prin triajul epidemiologic înainte  de a intra în liceu. Examenul de Limba și literatura română va începe la ora 9:00, dar absolvenții de liceu trebuie să fie în clase între 7.30 și cel târziu ora 8.30. Accesul în sala de examen se face pe baza unui act de identitate cu fotografie. Proba scrisă la Limba română durează 3 ore.

Advertisement

Pentru rezolvarea subiectelor de Bacalaureat, elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. La examene, hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Toate sălile de examen au camere funcționale de supraveghere video şi audio, potrivit Ministerului Educației. Candidații sunt repartizați în săli, în ordine alfabetică, câte unul în bancă.

La Bacalaureatul 2020 s-au înscris numai în prima sesiune peste 155.000 de candidați, cu aproximativ 20.000 de mai mulți decât anul trecut, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions