Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

Bacalaureat 2023. Față de anul trecut, județul Constanța a urcat 15 poziții în ierarhia națională

Published

on

În urma publicării rezultatelor obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie, după contestații județul Constanța rămâne pe primul loc în ceea ce privește creșterea procentului de promovabilitate pentru toți candidații, față de anul școlar anterior: 5,5% (76,5% în 2023, față de 71,0% în 2022);

Potrivit inspectorului școlar general al IȘJ Constanța Mihai Sorin, județul Constanța rămâne pe al doilea loc în ceea privește creșterea procentului de promovabilitate pentru candidații din seria curentă, față de anul școlar anterior: 5,0% (o creștere semnificativă, față de 3,6% înainte de contestații).

”Față de anul trecut, județul Constanța a urcat 15 poziții în ierarhia națională, de pe poziția 31 ajungând pe poziția 16. De asemenea, județul nostru ocupă al treilea loc în ceea ce privește numărul de candidați care au obținut media 10, cu cei cinci candidați care au luat nota maximă.”, a precizat Mihai Sorin.

Reamintim că nu există niciun liceu din județ cu promovabilitate ”zero”, în ceea ce privește candidații din promoția curentă.

Astăzi au fost publicate rezultatele finale ale examenului de bacalaureat

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions