Conecteaza-te cu noi

Societate

Bacalaureat. Mii de elevi constănțeni au susținut astăzi prima probă din cadrul simulării naționale

Published

on

Astăzi, în 60 de centre din județul Constanța, 4.104 elevi de clasa a XII-a și a XIII-a au susținut proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării naționale a examenului de bacalaureat. Proba a început la ora 9.00, timpul destinat elaborării lucrării scrise fiind de trei ore.

Marți, 28 martie, va avea loc simularea probei scrise la proba obligatorie a profilului, miercuri, 29 martie 2023, simularea la proba la alegere a profilului și specializării, iar joi, 30 martie la proba scrisă – limba și literatura maternă.

Rezultatele obținute de elevi la simulare vor fi comunicate pe data de 6 aprilie și sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. În cazul în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de elev sau părinte/tutore.

Advertisement

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions