Connect with us

Politica

“Băiatul de la Loterie” este noul subprefect al Constanței. Dan Jeacă este cunoscut ca un vechi prieten al deputatului Mircea Banias

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Dan Jeacă este noul subprefect al Constanței. Decizia numirii lui Jeacă a fost publicată în Monitorul Oficial al României, astăzi. Astfel, premierul demis, Sorin Grindeanu, l-a numit pe Dan Jeacă subprefect de Constanța, prin Hotărârea nr. 433 privind exercitarea, cu caracter temporat, prin detașarea în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Constanța. Hotărârea a fost adoptată în ședința de Guvern desfășurată în data de 9 iunie.

Jeacă nu e deloc străin de viața publică a Constanței, de activitățile publice desfășurate de-a lungul ultimilor ani. A fost șef al Loteriei Române filiala Constanța – Călărași și este fost membru al Partidului Conservator. Acum, Jeacă este membru ALDE. Totodată, este cunoscută relația politică apropiată a lui Jeacă de liderul exclus al ALDE, deputatul Mircea Banias. De altfel, Jeacă a fost propunerea deputatului pentru această funcție, încă din iarnă, atunci când relația cu liderul de partid, Călin Popescu Tăriceanu, nu era una tensionată. Contactat telefonic, Banias a declarat pentru “Ordinea.ro” următoarele: “Știam propunerea, însă nu aveam cunoștință că aceasta a fost semnată de premierul Grindeanu.”

Răspunsul lui Andrei Gerea pentru ziarul nostru este unul numai bun de analizat… Despre numirea lui Jeacă, Gerea a răspuns scurt: “Așa se pare”. Să fie ăsta un semn că și exclus și trimis din funcția de președinte al ALDE Constanța, deputatul Mircea Banias controlează organizația de la Constanța a partidului? Rămâne să analizăm și să revenim cu informații.

Reprezentanții Instituției Prefectului Județului Constanța au confirmat numirea, însă ne-au explicat faptul că nu a fost primită o informare oficială pe marginea numirii unui nou subprefect pentru Constanța.

Facem precizarea că Dan Jeacă îl înlocuiește pe Ersun Anefi, după ce acesta a candidat din partea ALDE pentru un post de parlamentar, la ultimele alegeri.

Cine este Dan Jeacă și când o fi plecat din ALDE la PSD?!

Dan Jeacă este licențiat în domeniul Socio – Psiho – Pedagogic având brevet de ofițer de informații, după ce a absolvit Academia Națională de Informații, Facultatea de Psiho – Sociologie. Are un master în Legislație Marină și mai are o diploma de licență în științe economice și un master în contabilitate, expertiză și audit, obținute la Universitatea Spiru Haret din Constanța.

Toată lumea știa despre Jeacă faptul că este membru al ALDE, după ce a trecut prin Partidul Conservator, însă conducerea PSD Constanța transmite, prin intermediul unui comunicat de presă faptul că proaspătul numit subprefect al județului este social democrat de aproape un an de zile. “În urma articolelor apărute în presă, Partidul Social Democrat Constanța face următoarele precizări: domnul Dumitru Jeacă, numit astăzi în funcția publică de subprefect al județului Constanța prin Hotărârea nr. 433/2017  publicată în Monitorul Oficial al  României, este membru al PSD Constanța de aproximativ un an de zile. Domnul Dumitru Jeacă a fost numit în această funcție la propunerea Partidului Social Democrat, Organizația Județeană Constanța”, explică liderii PSD Constanța.

Cum e posibil acest lucru, în condițiile în care propunerea pentru funcția de subprefect vine de la ALDE și datează de vreo jumătate de an, adică de prin luna ianuarie… rămâne să studiem. Vom reveni.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

(foto) Cortul ALDE din cartierul Poarta 6 a fost vandalizat

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Gabriel Daraban, președintele Organizației municipale ALDE Constanța, a postat pe contul său de Facebook mai multe fotografii prin care transmite că unul din corturile partidului a fost vandalizat.

“Fair play electoral. Cortul ALDE de la Poarta 6 distrus. Nu de vant. Haideti sa fim cetateni europeni si sa ne respectam intre noi”, este mesajul cu care liderul ALDE Constanța însoțește fotografiile.

Partidele politice strâng, în această perioadă semnături pentru alegerile europarlamentare, scrutin electoral care va avea loc la sfârșitul lunii mai a.c.

Amintim că Daraban și-a anunțat și intenția de a intra în competiția electorală pentru fotoliul de primar al municipiului Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Eugen Teodorovici: “Cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1, că intenţionează să candideze „cândva” la funcţia de preşedinte al României, dar că vrea să fie o surpriză.

„Cândva o să candidez. Cândva o să candidez, cu siguranţă. Aveţi ca mărturie clară: cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România. Nu mă întrebaţi şi când anume, pentru că aceasta este surpriză. Ştiu cum va fi. Problema nu este cum o să fie, o să fie sigur. N-am niciun fel de problemă”, a declarat Eugen Teodorovici citat de jurnaliștii de la news.ro.

Întrebat dacă va fi doar candidat sau şi preşedinte, acesta a replicat:

„Când spun că fac un lucru, îl fac. Nu candidez ca să candidez. Nu sunt un laş. Sunt multe variante politice posibile, dar sigur va fi”.

Teodorovici a mai afirmat că preşedintele PSD a anunţat foarte clar că după alegerile europarlamentare se va face analiza de rigoare în partid privind candidatul la alegerile prezidenţiale din acest an:

„Se va stabili clar cum se merge: cu ALDE, PSD, împreună. Cei care conduc partidul şi coaliţia decid”.

El a susţinut că, dacă PSD îşi doreşte „cu adevărat” să câştige alegerile prezidenţiale, atunci va câştiga:

„PSD nu o să piardă ceva, când luptă cu adevărat şi vrea să câştige. PSD poate cu adevărat să câştige, dacă-şi doreşte acest lucru”.

El a mai afirmat că PSD îl poate învinge pe preşedintele Klaus Iohannis la prezidenţiale din acest an.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele vrea referendum pe Justiție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ”aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

“Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare”, a spus şeful statului, la dezbaterea “Preşedinte sau cetăţean/om politic şi societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de One World România.

Seful statului a precizat ca s-a vorbit mult de referendum și și-a propus sa facă o evaluare in acest sens.

“S-a vorbit mult despre referendum și am spus că lucrurile trebuie evaluate din multe puncte de vedere. Stiți că voința este una și putința este alta. Discuția a revenit și nu a revenit întâmplător. Am primit o lege care clarifica anumite aspecte tehnice, printre care pesediștii introduseseră un paragraf că odată cu europarlamentarele nu se poate organiza nimic altceva. Mi s-a părut suspect de aceea am contestat la CCR. Curtea mi-a dat dreptate. Am început să analizez cum ar fi dacă aș convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost puțin entuziaști. Lucrăm la asta intens, analizăm datele, variantele. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai. Un referendum nu poate să producă o lege, dar poate să exprime atitudinea nației și asta vreau. Îmi doresc ca națiunea română să spună clar dacă mai poate să tolereze corupția și corupții sau trebuie să tragem o linie și să spunem stop”, a declarat Iohannis, conform Antena 3.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: