Conecteaza-te cu noi

Societate

Balul Bobocilor 2019! Consumul de droguri și alcool, în creștere în rândul adolescenţilor

Published

on

Odată cu începerea noului an școlar și a celui universitar, tinerii se pregătesc pentru tradiționalele baluri ale bobocilor. Dacă altădată  aceste petreceri dedicate elevilor și studenților erau destul de… inofensive, fiind un prilej de socializare și flirturi nevinovate, cu multă muzică și dans, iată că, în prezent, distracția ajunge la cote maxime și devine chiar periculoasă.

În acest sens, Asociația Tomis Antidrog Constanța a remis redacției ziarului Ordinea.ro următorul comunicat de presă.

Toamna se numără…„victimele”, la Balul Bobocilor! 

„La fel cum marea în fiecare an își ia tributul din neatenția celor ce pier, punând la îndoială și nesocotind sfaturile celor abilitați, majoritatea aventurându-se spre distracție, la fel putem spune că și toamna se „numără” victimele la Balul Bobocilor! A început școala și iată că, odată cu începerea ei, se anunţă un alt val de pregătire pentru ,,balurile bobocilor’’”.

Advertisement

Poate veţi spune că fiecare are dreptul de a alege ce să facă cu viața sa, să lăsăm tinerii să se distreze, dar de ce să nu îi învăţam să aleagă să facă ceva frumos și sănătos pentru viața lor?!

Distracția cu băutură în exces poate duce până la deces

„Balul bobocilor este pe cale să înceapă și este dureros că, pentru a obţine o masă într-un club, eşti obligat să consumi, astfel rămâi în picioare sau pleci. Ce poţi consuma în club? Peste tot pe toate mesele sunt sticle de tărie ce îndeamnă tinerii la consum, astfel nu ai acces la o masă. Și iată cum apar tragediile…tinerii se grupează, deoarece și această tărie este destul de scumpă, dar își doresc foarte mult să participe la faimosul eveniment și nu conştientizează că băutura consumată în exces poate conduce până la deces.’’, a precizat George Drăgan, președintele Asociației Tomis Antidrog.

Semnal de alarmă pentru părinți

Dragi părinţi, până când mai acceptaţi să se întâmple ceea ce astăzi se întâmplă cu copiii voştri? Când autorităţile abilitate vor pune piciorul în prag și vor face câteva vizite legale în cadrul balurilor să vadă cu ochii lor cum patronii acestor cluburi vând băutură minorilor și când instituţiile școlare vor spune  NU acestor evenimente?

Advertisement

Biletele la aceste Baluri de boboci sunt vândute de elevi, minori chiar, atât în instituţiile şcolare, cât și în afara acesteia, ceea ce nu este normal. Trăim într-o continuă schimbare, într-o cădere periculoasă, desfrâu și alcoolism, dar putem schimba acest aspect în bine, organizând altfel de evenimente distractive și fără băuturi alcoolice. Să nu mai spunem că în rândul tinerilor sunt foarte multe persoane vulnerabile, care cad pradă de la primul pahar și pentru ei este mai grav, iar aceste întâlniri sub „masca” unui eveniment organizat de „X” firmă de organizări evenimente se consumă și alte substanţe nocive ce pot pune viața în pericol.

Consumul de droguri și alcool, în creștere în rândul adolescenţilor

Țineți minte, dragi părinţi, adolescența este perioada în care copilul își conturează personalitatea, se dezvoltă din punct de vedere fizic, dar și mental. De aceea, anii adolescenței sunt foarte importanţi, iar voi, părinţii, trebuie să vegheaţi asupra lor, cu cât mai mult posibil. Din cauza unor neajunsuri, tinerii pot începe să consume droguri și alcool. Motivele pot fi multiple: o situaţie precară în familie, dorinţa de afirmare într-un anturaj anume, sau pur si simplu curiozitatea. În ultimii ani, consumul de droguri și alcool este din ce în ce mai mare în rândul adolescenţilor. El este o provocare foarte mare pentru tineri în primul rând, dar și pentru societate în tabloul general. Tinerii adolescenţi pot începe să consume alcool din mai multe motive. În primul rând, uneori pot considera că în viața lor a intervenit o anumită rutină, din care reuşesc să iasă doar cu ajutorul alcoolului. Starea de ameţeală pe care le-o provoacă o bere sau ceva mai tare le dă pentru moment senzaţia că sunt mai fericiţi si că viața are o culoare mai vie, mai interesantă. Dealtfel, unii adolescenţi se simt incapabili să comunice dacă nu-și iau „doza de fericire”, aşa că apelează la alcool. În momentul în care fac acest lucru pentru prima dată, cad într-o capcană din care vor mai ieşi foarte greu dacă devin dependenţi.

Echipa Tomis Antidrog: „Vă doriți ca și anul acesta să existe victime în rândul copiilor dumneavoastră?”

De când distracția s-a mutat în cluburile constănțene, unele baluri ale bobocilor s-au transformat în petreceri scăldate în alcool, pentru că tinerii nu pot fi supravegheați cu privire la consumul de băuturi din club. Interesul de a crește consumația din noaptea de distracție îi determină uneori pe organizatori să ignore prevederile legale conform cărora nu au voie să vândă alcool minorilor.

Advertisement

Vă doriți ca și anul acesta să existe victime în rândul copiilor dumneavoastră? Dacă nu, și încă mai discerneți, fiți precauți! Echipa Asociaţiei Tomis Antidrog Constanţa a fost prezentă în instituțiile școlare din Constanţa, desfăşurând activităţi având ca scop creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare, în vederea neînceperii debutului consumului de droguri, a viciilor în general. Activităţile Asociaţiei Tomis Antidrog Constanţa constituie un element important în eforturile sale de a implementa un sistem performant de comunicare şi colaborare cu instituţiile şi, totodată, de a crea cadrul de dezbatere pe teme de prevenire a consumului de substanţe stupefiante şi alte vicii ce provoacă dependenţă. Alege viața! Spune NU la timp și vei fi fericit!”.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions