Connect with us

Actual

Bărbat din județul Constanța, reținut pentru înșelăciune și fals informatic

Published

on

Un bărbat din județul Constanța a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația comiterii infracțiunilor de înșelăciune, tentativă la înșelăciune și fals informatic.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, ieri, 6 aprilie,  polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat 2 de percheziții domiciliare, într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de înșelăciune, tentativă la înșelăciune și fals informatic.

”Din cercetări a reieșit că un bărbat, de 32 de ani, atribuindu-și calitatea de comisionar al unei persoane juridice, ar fi prezentat persoanelor vătămate, respectiv o persoană fizică și 2 persoane juridice, oferte de prețuri pentru îngrășăminte chimice.

Pentru aceasta, ar fi întocmit facturi proforme cu datele de identificare ale societății respective, inducând în eroare persoanele vătămate și urmărind obținerea de foloase materiale.

Astfel, una dintre persoanele vătămate ar fi efectuat o plată de peste 54.000 de euro, reprezentând contravaloarea îngrășămintelor chimice pe care bărbatul ar fi urmat să i le furnizeze.

Acesta ar fi indus în eroare și celelalte două persoane vătămate, în cazul cărora infracțiunea a rămas în faza de tentativă.”, a precizat Olimpia Ceară, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

În urma perchezițiilor efectuate, la data de 6 aprilie a.c., bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

În cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!