Connect with us

Actual

Bărbat din Năvodari, arestat pentru proxenetism. A fost condamnat anterior și în străinătate

Published

on

Un bărbat din Năvodari a fost arestat sub acuzația comiterii infracțiunii de proxenetism în formă continuată. El a înlesnit practicarea prostituției de către două tinere, pe care le-a găzduit în locuința sa din Năvodari – fetele se prostituau într-un apartament din Constanța. Potrivit procurorilor, bărbatul a fost condamnat anterior și în străinătate pentru săvârșirea altor infracțiuni.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța astăzi, 7 martie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, a inculpatului D.P.B., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, în formă continuată.

În concret, în cauză s-au reţinut următoarele:

În perioada noiembrie 2022 – 6 martie a.c., inculpatul D.P.B. a înlesnit practicarea prostituției de către persoanele vătămate O.A.F., în prezent în vârstă de 22 ani, şi C.C., minoră până la data de 11 februarie a.c..

Astfel, inculpatul a găzduit persoanele vătămate în locuinţa sa din oraşul Năvodari şi le-a asigurat acestora transportul la şi de la locul practicării prostituției, situat în municipiul Constanța. De asemenea, inculpatul a obţinut de la persoanele vătămate bani realizaţi prin practicarea prostituţiei, pe care i-a folosit pentru asigurarea traiului zilnic, întreţinerea stării tehnice a autoturismului său, achiziţionarea de carburant şi de bunuri personale, precum şi pentru a merge în vacanțe.

Inculpatul D.P.B. este cunoscut cu antecedente penale, fiind condamnat anterior în străinătate pentru săvârşirea unor alte infracţiuni.

”La data de 07.03.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 07.03.2023 până la data de 05.04.2023 inclusiv, a inculpatului D.P.B.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.”, au precizat reprezentanții Parchetului.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!