Connect with us

Actual

Bărbații care au urinat pe mașina Poliției au fost arestați! Ei pot depune contestație!

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul serii trecute, la Judecătoria Mangalia a avut loc procesul în care erau judecați Opriș Ioan și Opriș Marius, cei doi bărbați din Independența care au urinat pe mașina Poliției, în fața postului de Poliție. Reamintim că incidentul a avut loc în ziua de 16 octombrie, iar cei doi au fost încătușați imediat după ce a avut loc scena.  După ce polițiștii au efectuat cercetări în acest caz, bărbații au ajuns în fața instanței de judecată. Iată ce anume s-a întâmplat

19.10.2017
Ora estimata: 17:00
Complet: P6
Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia. În temeiul art. 226 alin. (1) şi (2) din Codul de procedură penală raportat la art. 202 alin. (1) – (3) din Codul de procedură penală şi la art. 223 alin. (2) din Codul de procedură penală arestează preventiv pe inculpatul Opriş Ioan, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe prevăzută de art. 193 alin. (1) şi (2) din Codul penal, a infracţiunii de lovire sau alte violenţe prevăzută de art. 193 alin. (1) şi (2) din Codul penal, a infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice prevăzută de art. 371 din Codul penal şi a infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri prevăzută de art. 375 din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal, pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 19.10.2017 până la data de 17.11.2017. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpatul Opriş Ioan privind luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. În temeiul art. 226 alin. (1) şi (2) din Codul de procedură penală raportat la art. 202 alin. (1) – (3) din Codul de procedură penală şi la art. 223 alin. (2) din Codul de procedură penală arestează preventiv pe inculpatul Opriş Marius, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe prevăzută de art. 193 alin. (1) şi (2) din Codul penal, a infracţiunii de lovire sau alte violenţe prevăzută de art. 193 alin. (1) şi (2) din Codul penal, a infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice prevăzută de art. 371 din Codul penal şi a infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri prevăzută de art. 375 din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal, pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 19.10.2017 până la data de 17.11.2017. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpatul Opriş Marius privind luarea măsurii preventive a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu. În temeiul art. 272 din Codul de procedură penală, onorariul apărătorului din oficiu al inculpatului Opriş Ioan, avocat Buzea Marius Daniel, în cuantum de 130 de lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul de avocaţi Constanţa. În temeiul art. 272 din Codul de procedură penală, onorariul apărătorului din oficiu al inculpatului Opriş Marius, avocat Brătescu Ancuţa Florentina, în cuantum de 130 de lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul de avocaţi Constanţa. În temeiul art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în cauză rămân în sarcina acestuia. Cu drept la contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 19.10.2017, ora 19,00.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 523/2017 19.10.2017

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

ANRE a prelungit perioada în care consumatorii casnici pot încheia contracte pe piaţa concurenţială

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

ANRE a decis prelungirea perioadei în care consumatorii casnici își pot încheia un contract de energie pe piața concurențială până la 30 iunie. În această perioadă, cei care până acum erau în regim reglementat își pot alege o ofertă concurențială de la furnizorul lor și vor beneficia de facturi regularizate, se arată într-un nou proiect de ordin al ANRE.

Astfel, de la 1 ianuarie, aceşti consumatori trec automat în piaţa de serviciu universal, cum era şi până acum, iar noutatea este că, dacă aleg oferta furnizorului lor pe piaţa concurenţială până la 30 iunie, facturile lor se vor regulariza, astfel încât acea ofertă să se aplice începând cu 1 ianuarie.

“Furnizorii de ultimă instanţă pot să aplice clienţilor casnici din serviciul universal, fără discriminare şi condiţionalitate, o reducere comercială începând cu data de 1 ianuarie 2021 şi până la cel puţin 30 iunie 2021, egală cu diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabila în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2021 şi preţul din oferta concurenţială prevăzută la alin. (2) valabilă la data de 1 ianuarie 2021”, potrivit noului ordin.

Clienţii casnici vor beneficia de o perioadă mai lungă de timp pentru informare şi pentru a putea decide cu privire la alegerea unei oferte de furnizare a energiei electrice, ceea ce va duce la alegerea celei mai potrivite oferte; clienţii casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai bună ofertă, fără abonament, şi vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 şi preţul din oferta concurenţială transmisă; clienţii casnici vor putea beneficia şi din partea altor furnizori de o reducere comercială care să acopere diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 şi preţul din oferta aleasă.

ANRE mai arată că, din cei aproximativ 5.700.000 de clienţi casnici, care aveau încheiate contracte reglementate de energie electrică la finalul anului 2020, doar o mică parte au fost interesaţi de alegerea unei oferte pe piaţa concurenţială de energie electrică, iar cei care au exprimat interes în acest sens s-au confruntat cu dificultăţi atât privind analiza ofertelor din piaţa, cât şi în ceea ce priveşte contactarea potenţialilor furnizori, faţă de propunerea de ordin publicată pe pagina de internet a ANRE, ANRE a considerat că se impune elaborarea unui proiect de ordin revizuit, care să fie supus consultării publice în regim de urgenţă.

Sursa: digi24.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Artefact antic, descoperit de polițiștii constănțeni într-o gospodărie din Valu lui Traian

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Compartimentul Protejarea Patrimoniului Cultural Național al I. P. J. Constanța au ridicat, astăzi, în vederea indisponibilizării, de la domiciliul unui bărbat, din localitatea Valu lui Traian, un bun cultural susceptibil a face parte din patrimoniul cultural național. În fapt, spun polițiștii, bunul reprezintă o bucată dintr-un sarcofag de epocă română, care ar proveni din cetatea Tomis, aflată pe teritoriul municipiului Constanța, ulterior fiind folosită ca material de construcție la valul mare de piatră (din apropierea comunei Valu lui Traian). Bunul cultural a fost datat de un expert din cadrul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța ca aparținând epocii romane (sec. al II/III-lea) și evaluat la aproximativ 2.500 de euro. În cauză, polițiștii constănțeni continuă cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat de bunuri care fac parte din patrimoniul cultural și tăinuire.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(FOTO) Accident rutier grav în apropiere de Babadag

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În această după amiază, a avut loc un accident rutier grav în apropiere de Babadag.

Pompierii ISU Delta Tulcea au fost solicitați să intervină, în jurul orei 16.05, pentru gestionarea situației de urgență generată de un accident rutier produs pe DN 22 (E87) în apropierea localității Babadag, în care au fost implicate două autoturisme.

La fața locului s-au deplasat 6 pompieri cu o autospecială de stingere și modul descarcerare, din cadrul Stației de pompieri Babadag, precum și un echipaj din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Tulcea, care au constatat că în urma impactului a rezultat o victimă de sex masculin.

”Bărbatul era în stare de inconștiență și a fost preluat de echipajul SAJ în vederea transportului la spital. Pompierii au acționat pentru sablarea carosabilului și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la locul evenimentului.”, a precizat Nicolae Botezatu, purtător de cuvânt al ISU Delta Tulcea.

Potrivit IPJ Tulcea, din primele verificări a rezultat faptul că un bărbat de 31 de ani, din Babadag, în timp ce conducea un auto pe DN22-E87 (în apropierea localității Babadag) a intrat în coliziune cu un auto care se deplasa din sens opus, condus de un bărbat de 41 de ani, din comuna Jurilovca.
In urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului de 31 de ani.
Cercetarile continuă pentru lămurirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: