Connect with us

Justitie

Bărbatul care a spart casa în care locuiește IPS Teodosie a ajuns în spatele gratiilor

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de azi, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au dat sentința definitivă în cazul bărbatului care, în cursul anului trecut, a spart locuința de serviciu a lui IPS Teodosie.  Reamintim că, în prima fază, Mihai Marian Mihai, în vârstă de 31 de ani, fusese condamnat de către instanța Judecătoriei Constanța la un an și șase luni închisoare cu suspendare. Însă Curtea de Apel Constanţa a admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, iar  azi, magistrații au decis că bărbatul va sta în spatele gratiilor, pentru furt calificat, tot un an și șase luni.
Mihai Marian Mihai a fost condamnat deoarece în luna mai a anului trecut, puțin după miezul nopții a pătruns în imobilul de pe strada Constantin Brâncoveanu al lui IPS Teodosie și a furat un engolpion (o distincție a rangului de arhiepiscop). Prejudiciul a fost stabilit la aproximativ 4.000 de lei. La acel moment, IPS Teodosie s-a constituit parte civilă în proces. Bărbatul condamnat are 32 de ani, este din judeţul Vrancea şi a fost prins după o lună de la comiterea faptei. Acum va sta în spatele gratiilor pentru un an și jumătate.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Justitie

Nicușor Constantinescu, ACHITAT într-un dosar instrumentat de DNA

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Nicușor Daniel Constantinescu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța a fost achitat, de Tribunalul Constanța, într-unul din dosarele instrumentate de DNA în care este acuzat de abuz în serviciu.

”In baza art. 396 C.p.p., în referire la art. 16 lit.b teza I C.p.p. achită pe inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel…., pentru infracțiunea de abuz în serviciu, faptă prevăzuta de art. 13/2 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 alin.1 din Codul penal cu aplicarea art.5 alin.1 C.penal, întrucât fapta nu e prevazută de legea penală. Potrivit art. 25 alin.5 C.p.p. lasă nesoluţionată actiunea civilă formulată în cauză de către partea civilă Unitatea Administrativ Teritorială Județul Constanța. În baza art. 397 alin.5 C.p.p. menține măsurile asiguratorii dispuse prin ordonanţa nr. 255/P/2016 din data de 11 aprilie 2018 a Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurator asupra bunurilor inculpatului Constantinescu Nicușor Daniel şi care urmează să înceteaze de drept dacă persoana vătămată Unitatea Administrativ Teritoriala Județul Constanța, nu introduce acțiune în fata instanței civile, în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii. În baza art. 272 alin.3 C.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, azi, 4.05.2021”, se arată în minuta instanței.

Precizăm că, potrivit procurorilor DNA, în perioada decembrie 2009 – noiembrie 2010, Nicuşor Daniel Constantinescu, ar fi achiziţionat şi ar fi plătit servicii de publicitate în valoare de 401.700 lei. Această sumă ar fi reprezentat un prejudiciu adus bugetului Consiliului Judeţean Constanţa, concomitent cu obţinerea de către firma prestatoare a unui folos necuvenit în acelaşi cuantum.

În perioada respectivă, Consiliul Judeţean Constanţa ar fi achiziţionat servicii de publicitate în presa scrisă locală, pentru care a achitat integral 12 facturi fiscale.

Comments

comments

Continuă să citești

Justitie

Stelian Ion, ministrul Justiției: “Avizul negativ al CSM este o dezamăgire pentru mine”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Justiției, Stelian Ion, susține că avizul negativ al CSM pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție este o dezamăgire.

”Pentru mine, avizul negativ al CSM este o dezamăgire. Nu am fost niciodată obtuz la ideile venite din partea magistraților, dar din partea CSM nu au venit soluții, altele decât cele deja eliminate din proiectul de lege. În contextul în care societatea românească discută despre eliminarea tuturor imunităților, nu pot să fiu de acord cu așa numitele super-imunități pentru magistrați.”, a spus Stelian Ion.

Comments

comments

Continuă să citești

Justitie

Eşec pentru Stelian Ion, ministrul Justiţiei: Consiliul Superior al Magistraturii se opune desfiinţării SIIJ

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis joi, 11 februarie, cu majoritate de voturi, să avizeze negativ proiectul de lege al Ministerului Justiţiei cu privire la desfiinţare Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Potrivit unor surse din CSM, au fost 11 voturi pentru aviz negativ şi 8 voturi pentru aviz pozitiv.

Dezbaterile care au precedat voturile au durat şase ore. Judecătorii din CSM, în frunte cu preşedinta ÎCCJ, au criticat dur proiectul ministrului Stelian Ion. Intraţi în direct în timpul şedinţei pentru a susţine desfiinţarea SIIJ, reprezentanţii unor asociaţii profesionale au fost şi ei aspru criticaţi de judecători pentru afirmaţii fără acoperire. Critici la adresa proiectului a fost şi preşedintele CSM, Bogdan Mateescu, acesta pledând pentru o cale de mijloc: în cazul desfiinţării SIIJ, să fie asigurate garanţii de independenţă pentru magistraţi, nu să se revină pur şi simplu la situaţia anterioară înfiinţării SIIJ, când competenţa de anchetare a magistraţilor era la DNA.

Guvernul a aprobat, în şedinţa din 20 martie 2021, un memorandum care prevede, printre altele, ca până la finalul lunii februarie să fie adoptat de către Executiv proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

“Ne-am asumat, în programul de guvernare, îndeplinirea acestor criterii esenţiale pentru statul de drept din România. Ulterior, finalizarea MCV va veni ca o consecinţă a eforturilor noastre concretizate. A sosit acum momentul de a repara tot ceea ce s-a stricat în ultimii ani, de a pune Justiţia pe drumul cel bun şi de a consolida statul de drept şi democraţia din România”, spunea Stelian Ion, într-un comunicat al MJ. (sursa: stiripesurpse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: