Connect with us

Justitie

Bărbatul care a spart casa în care locuiește IPS Teodosie a ajuns în spatele gratiilor

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul zilei de azi, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au dat sentința definitivă în cazul bărbatului care, în cursul anului trecut, a spart locuința de serviciu a lui IPS Teodosie.  Reamintim că, în prima fază, Mihai Marian Mihai, în vârstă de 31 de ani, fusese condamnat de către instanța Judecătoriei Constanța la un an și șase luni închisoare cu suspendare. Însă Curtea de Apel Constanţa a admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, iar  azi, magistrații au decis că bărbatul va sta în spatele gratiilor, pentru furt calificat, tot un an și șase luni.
Mihai Marian Mihai a fost condamnat deoarece în luna mai a anului trecut, puțin după miezul nopții a pătruns în imobilul de pe strada Constantin Brâncoveanu al lui IPS Teodosie și a furat un engolpion (o distincție a rangului de arhiepiscop). Prejudiciul a fost stabilit la aproximativ 4.000 de lei. La acel moment, IPS Teodosie s-a constituit parte civilă în proces. Bărbatul condamnat are 32 de ani, este din judeţul Vrancea şi a fost prins după o lună de la comiterea faptei. Acum va sta în spatele gratiilor pentru un an și jumătate.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Justitie

Fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, este urmărită penal

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, este oficial urmărită penal, ea afirmând vineri la ieșirea de la Parchetul General că a luat la cunoștință acuzațiile și că are calitatea de suspect în dosarul de luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă

„Mi s-a adus la cunoștință învinuirea. Am calitatea de suspect”, a spus Kovesi, la ieșirea din sediul Parchetului General.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Justitie

Constănțeanca Adina Florea, notă maximă la interviul pentru Secția de investigare a magistraților

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Surpriză la CSM – Adina Florea a obținut punctaj maxim în urma interviului susținut, joi, pentru ocuparea postului de procuror cu funcție de execuţie din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, anunță Antena3. De asemenea, s-au calificat Mihaiela Iorga Moraru, Marin Nicolae, Puiu Zarafina, Sorin Iașinovschi.

Secția specială pentru anchetarea magistraților este condusă de fostul adjunct al șefului Inspecției Judiciare, Gheorghe Stan. Adjunctul lui Stan la Secția pentru anchetarea magistraților este procurorul Adina Florea, propusă de trei ori la șefia DNA de către ministrul Justiției și respins de președintele Iohannis.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie şi-a început activitatea în 23 octombrie 2018, având competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv judecătorii şi procurorii militari şi cei care au calitatea de membri ai CSM. Secţia a preluat dosarele care îi vizează pe magistraţi aflate în lucru la DNA şi la alte unităţi de Parchet, precum şi dosarele soluţionate. În momentul în care a devenit operațională, Secția a primit peste 1.400 de dosare.

Comments

comments

Continuă să citești

Justitie

Laura Codruţa Kovesi, urmărită penal pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Fostă şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi anunţă, la Europa FM, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie.

Procurorul susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Audierea fostei şefe a DNA urmează să aibă loc vineri, 15 februarie, la ora 13.00.

Laura Codruţa Kovesi remarcă faptul că această citaţie vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: