Justitie

Bărbatul care a spart casa în care locuiește IPS Teodosie a ajuns în spatele gratiilor

feb. 01, 2018 Maria Ionescu

În cursul zilei de azi, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au dat sentința definitivă în cazul bărbatului care, în cursul anului trecut, a spart locuința de serviciu a lui IPS Teodosie.  Reamintim că, în prima fază, Mihai Marian Mihai, în vârstă de 31 de ani, fusese condamnat de către instanța Judecătoriei Constanța la un an și șase luni închisoare cu suspendare. Însă Curtea de Apel Constanţa a admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, iar  azi, magistrații au decis că bărbatul va sta în spatele gratiilor, pentru furt calificat, tot un an și șase luni.
Mihai Marian Mihai a fost condamnat deoarece în luna mai a anului trecut, puțin după miezul nopții a pătruns în imobilul de pe strada Constantin Brâncoveanu al lui IPS Teodosie și a furat un engolpion (o distincție a rangului de arhiepiscop). Prejudiciul a fost stabilit la aproximativ 4.000 de lei. La acel moment, IPS Teodosie s-a constituit parte civilă în proces. Bărbatul condamnat are 32 de ani, este din judeţul Vrancea şi a fost prins după o lună de la comiterea faptei. Acum va sta în spatele gratiilor pentru un an și jumătate.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!