Connect with us

Actual

Bărbatul căzut în puțul de la Ecluza Ovidiu a fost scos! O oră și jumătate s-au chinuit salvatorii (Video)

Maria Ionescu

Publicat

la

În această dimineață, în jurul orei 10.00, echipajele de la Serviciul de Ambulanță, și cele ale pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” au fost solicitate urgent la Ecluza de la Ovidiu pentru a salva un bărbat căzut într-un puț, de fapt într-o gură de vizitare de pe ecluză. La fața locului s-a deplasat o autospecială de intervenție cu echipament de descarcerare și serviciu de prim ajutor. Salvatorii au aflat că victima căzută este un bărbat în vârstă de 44 de ani, care este conștient. A fost o muncă terifiantă din partea pompierilor, dat fiind faptul că puțul în care căzuse bărbatul era strâmt. Într-o primă fază a coborât un paramedic, însă în scurt timp autoritățile prezente la fața locului au realizat că mai trebuie să coboare un salvator. Așadar, la ora 10.30, erau doi salvatori care încercau să-l scoată pe bărbatul prăbușit aproape 15 m. În prima fază, oamenii au încercat să-l imobilizeze pe targa ”lopată” pe cel căzut. Într-un final, au reușit, iar la ora 11.30, l-au scos în viață pe bărbat.  Din câte se pare, omul este rănit, motiv pentru care va fi transportat la Spitalul Județean Constanța pentru  investigații medicale de specialitate. Potrivit unor surse neoficiale, el este angajat la ecluză, însă în mod oficial se fac verificări.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Viitorul și Farul au fuzionat. Angajamentul va fi prezentat luni, 21 iunie

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea echipei de fotbal FC Viitorul a anunțat că ajuns la o înțelegere cu Farul Constanța pentru fuziunea celor două. Clubul din Liga 1, format în urma angajamentului dintre Gică Hagi și Ciprian Marica, va fi prezentat oficial luni, 21 iunie, în cadrul unui eveniment special. Viitorul Constanța a făcut anunțul prin intermediul unui comunicat de presă.

„Vă anunțăm cu bucurie începerea unui nou proiect în fotbalul constănțean – Împreună suntem mai puternici – prin care ne dorim să fim cei mai buni!

Luni, 21 iunie, de la ora 12.00, la Sala Viena (zona SPA) de la Hotelul Iaki din Constanța, vom organiza o conferință de presă la care vor participa, alături de toți cei implicați în acest proiect, numeroase legende ale fotbalului constănțean precum și reprezentanți ai suporterilor noștri.

Pornind de la tradiția fotbalului de la malul mării, vom îmbina trecutul cu prezentul pentru a construi viitorul și a duce această iubire a tuturor suporterilor constănțeni la nivelul pe care cu toții îl dorim”, se arată în comunicat.

Noua echipă din Liga 1 se va numi Farul Constanța, a anunțat Gică Popescu.

Sursa: b1.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus, epuizat în 2 luni

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat că va suplimenta suplimenta cu 20 milioane de lei bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus. Bugetul alocat iniţial pentru persoanele fizice, în valoare de 200 milioane de lei a fost rezervat integral la aproximativ 2 luni de la lansarea programului, demonstrând interesul cetăţenilor faţă de autovehiculele electrice, mai prietenoase cu mediul înconjurător. În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru maşinile full electrice şi 20.000 de lei pentru maşinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou. Cei care vor dori să renunţe la o maşină veche, poluantă, şi să achiziţioneze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât şi de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat a fost scos inconștient din mare, în 2 Mai. Intervine elicopterul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 17 iunie, un bărbat a fost scos inconștient din mare, în stațiunea 2 Mai, lângă Micul Golf.

La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de salvare, respectiv elicopterul SMURD, un echipaj al Serviciului de Ambulanță, precum și o autospecială de stingere cu modul de descarcerare.

La ora actuală se efectuează protocol de resuscitare.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urmă cu puțină vreme, bărbatul a fost declarat decedat. Avea 62 de ani și era turist.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: