Conecteaza-te cu noi

Politica

Barna, la Constanța: „Spiritul lui Dragnea e pe buletinul de vot și se numește Dăncilă“

Published

on

Cu numai cinci zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, candidatul USR-PLUS la cea mai înaltă funcție în stat, Dan Barna, a efectuat o vizită la malul mării alături de echipa de campanie din USR și din PLUS. Prezidențiabilul USR a avut o întâlnire cu electoratul constănțean pe strada Ștefan cel Mare. Trecătorii, de toate vârstele, nu s-au sfiit să-l întrebe pe Dan Barna despre viziunea sa asupra României. În timp ce unii l-au rugat să se implice mai mult în construirea de autostrăzi, alții, mai învârstă, l-au avertizat că să nu taie pensiile. Tinerilor, Barna le-a promis că, în cazul în care va ajunge președinte, va încerca să facă tot ceea ce este posibil să facă o Românie din care să nu mai plece. Indiferent de mesajele recepționate de la cetățeni, Barna i-a rugat pe constănțeni să iasă la vot pentru ca PSD să nu mai ajungă în turul doi al alegerilor prezidențiale, ceea ce ar fi o premieră pentru România.


 

„Este un moment important pentru România, pentru că la cei 30 de ani de la acel 85% ireal al lui Ion Iliescu avem șansa de a avea un tur doi fără PSD, avem șansa să avem un tur doi în care să discutăm despre viitorul României, despre cum facem o Românie care se modernizează, despre cum facem o Românie digitală, despre cum facem o Românie cu autostrăzi, cu spitale curate, din care părinții nu mai pleacă de teamă că li se îmbolnăvesc copiii. Primul pas se poate întâmpla acum pe 10 noiembrie, la alegerile prezidențiale, trimițând în turul doi candidatul USR-PLUS, Dan Barna, pentru că, în sfârșit, o generație care nu mai are de a face cu vechea clasă politică și post-comunismul din această țară are șansa de a se implica în viitorul acestei țări. Contez foarte mult pe constănțeni, pentru că, poate datorită mării și portului sau poate educației foarte bune care există aici, există în rândul lor un spirit civic puternic. Ați semnat petiția „fără penali“ și pentru asta vă mulțumesc, dar acum avem șansă să facem un nou pas și să scăpăm de PSD în turul doi. Ieri în Parlament a fost un vot grozav și am scăpat de PSD la guvernare, dar scăparea de PSD-ism se face și duminică la vot, pentru că spiritul lui Liviu Dragnea e pe buletinul de vot și se numește Viorica Dăncilă. De aceea mesajul este unul foarte clar, ieșiți la vot. Cu cât vă luați prietenii, vecinii ori colegii de servicii, cu atât mai mult avem șansa de avea un tur doi fără PSD, un tur doi în care România începe să se însănătoșească. Dincolo de măsurile economice necesare, dincolo de infrastructură, dincolo de măsurile obligatorii în educație și în sănătate, miza este încrederea pe care o are fiecare dintre noi în această țară. Această încredere se creează și poate crește foarte mult în turul doi în care vorbim de viitorul României și nu de condamnați penali care încearcă să conducă statul român. E un obiectiv important, iar apelul meu este: ieșiți la vot, iar împreună putem să transformăm România într-un loc în care să ne găsim fericirea“, a spus Barna într-o declarației dată presei constănțene.

Întrebat ce șanse își dă de a intra în turul doi, Barna a spus că sunt maxime, pentru a văzut rezultatul la europarlamentare.

„Am văzut că există componenta aceea activă a societății românești care se implică și care a înțeles că trebuie să ne implicăm în politică. Gropile din asfalt sunt politică, infecțiile din spitale sunt politică, iar manualele proaste sunt politică. Faptul că ne-a luat 30 de ani ca societate să înțelegem că politica nu trebuie făcută de alții, iar oamenii cinstiți să se ocupe de copii și de casă și că trebuie să facem și politica comunității, din această perspectivă sunt mulțumit. Alianța USR-PLUS și Dan Barna candidat la președinția României reprezintă acest aer proaspăt și necesar. În ultimele luni am fost în toate județele României. Un om din doi spune același lucru, e nevoie ca tinerii să se implice în politică, e nevoie de o nouă generație de politicieni. Acum ea există și se numește Dan Barna la Cotroceni, alianța USR-PLUS la guvernarea Românei și un primar USR-PLUS aici în Constanța“, a subliniat Dan Barna.

Barna a făcut referire și la mesajul său „fără PSD în turul doi“, despre care social democrații spun că nu este tocmai unul onest.

Advertisement

„Nu este nici pe departe un vot negativ. Este un vot prin care românii își asumă că este timpul să mergem mai departe și să sancționăm prin vot un partid (PSD, n.r.) care timp de 30 de ani aproape a scos România din Europa și a alungat peste cinci milioane de români din țară. Dacă mai dăm încă o dată votul celor de la PSD este ca și cum ne batem joc de efortul de trei ani și jumătate al societății și ale celor care au ieșit în stradă. Votul din 10 noiembrie este unul de viitor pentru România“, a notat Barna.

El a profitat de această ocazie pentru a invita la dezbatere și pe președintele Klaus Iohannis și pe Viorica Dăncilă.

„Am spus și, repet, voi participa la orice dezbatere, indiferent de format și de numărul de candidați la care unul din cei doi vor participa, pentru că aceste dezbateri trebuie să fie despre viitorul României și nu doar exerciții de retorică“, a afirmat candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale.

Susținerea de care se bucură Dan Barna din partea filosofului Gabriel Liiceanu, proprietarul Editurii Humanitas, îl flatează pe candidatul USR-PLUS. Acesta spune că Liiceanu este un om remarcabil de cultură și consideră că a făcut o analiză corectă a contextului actual și îi mulțumește pentru susținere. El a precizat că, dacă va intra în turul doi, speră mesajul de modernizare și implicarea în politică a unor oameni competenți și onești speră să fie apreciat de câți mai mulți intelectuali. În final, Dan Barna a efectual o vizită și în Portul Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions