Conecteaza-te cu noi

Politica

Băsescu: Pentru Dragnea, România a devenit o tarabă pe care scrie „totul este de vânzare”

Published

on

Pentru Liviu Dragnea, România a devenit o tarabă unde totul este de vânzare, gazele naturale, funcţiile de ministru şi inclusiv Limba Română, comentează liderul PMP Traian Băsescu. El acuză că UDMR desfăşoară, cu complicitatea PSD, o „politică agresivă de deromânizare şi maghiarizare” a zonelor în care locuiesc minorităţile maghiare.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris vineri pe pagina sa de Facebook că Ordonanţa nr. 9/2018 care stabilea ca la clasele primare cu predare în limbile minorităţilor orele de Limba Română să fie predate de profesori români a fost o măsură corectă, în condiţiile în care mulţi învătăţori etnici maghiari au fost pregăţi în şcoli de limbă maghiară şi nu stăpânesc atât de bine Limba Română.

„Totul de vânzare! În luna august 2018, prin Ordonanţa nr. 9, se stabilea că în învăţământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităţilor, orele de Limba Română să fie predate de profesori  absolvenţi ai facultăţii de Limbă şi literatură Română. A fost o măsură corectă, având în vedere că mulţi din învăţătorii etnici maghiari,cadre didactice cu studii medii, pregătiţi în şcoli de limbă maghiară, pot avea dificultăţi în vorbirea şi scrierea corectă a Limbii Române. A fost suficient ca UDMR să ameninţe şi vânzătorul naţional, Dragnea, a ordonat Dăncilei anularea textului din Ordonanţa 9/2018. Textul care susţinea învăţarea Limbii Române de către toţi cetăţenii ţării a fost anulat imediat printr-o ordonanţă de urgenţă. Oare unde au fost patrioţii de la ALDE?”, scrie Traian Băsescu citat de news.ro.

Liderul PMP atrage atenţia că e o „ticăloşie” vânzarea Limbii Române, „cel mai puternic liant al acestei naţiuni”, în anul centenar, adăugând că pentru Liviu Dragnea, ţara noastră a ajuns o tarabă unde totul este de vânzare, inclusiv Limba Română.

„Pentru Dragnea, România a devenit o tarabă pe care scrie <<totul este de vânzare>>, de la gaze naturale, înzestrarea armatei şi funcţii de ministru până la Limba Română”, a conchis Traian Băsescu.

Reacţia sa vine după ce joi, Valentin Popa şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Educaţiei. El a susţinut că motivele demisiei sale sunt legate exclusiv de OUG privind predarea limbii române în învăţământul primar la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions