Connect with us

Politica

Băsescu trage semnalul de alarmă: „Trebuie să fim pregătiți și pentru alți viruși care vor ataca și alte organe“

Tatian Iorga

Publicat

la

Lumea e în schimbare, iar oamenii trebuie să fie pregătiți pentru ceea ce va veni. O spune fostul președinte Traian Băsescu într-un interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu. Acesta afirmă că a realizat un material foarte dur, o viziune despre viitor: „Trebuie să fim pregătiți și pentru alți viruși care vor ataca și alte organe.“

„O să facem 5G, inteligență artificială, o să facem ca trenul să meargă la fel de repede ca avionul, multe o să facem, dar vom avea pandemii. Spun eu, acest virus a atacat plămânii, nu știu ce va vrea virusul următor, poate va vrea rinichii, poate inima, ori ficatul. Trebuie să ne pregătim pentru ce-i mai rău din punct de vedere a relației noastre cu natura. Pe de altă parte, toată construcția viitorului, spun eu, dincolo de cuceririle astea extraordinară, trebuie să fie bazată pe trauma acestei pandemii, care va fi accentuată, și traumele viitoare, adică neputința noastră de face ceva.“, a afirmat fostul șef al statului.

Băsescu a criticat în interviu și faptul că nu s-au făcut testări masive și crede că vom avea un al doilea val.

„Autoritățile ar putea să repare greșeala, lansând un program major de testare a populației și să depisteze numărul real de testare. Asta ar permite să demareze programele economice.“, a punctat Băsescu.

Fostul președinte a mai spus că, prin materialul pe care îl va publica, va trage un semnal de alarmă la nivelul Europei. Materialul său este o realitate care trebuie reflectată în special oamenii politici.

„Apelul meu este unul cu soluții, nu e unul simplu, de genul: „să omorâm virusul“. Am făcut o analiză la ce s-a întâmplat în Europa, cum au acționat statele, fiecare de capul său, de ce, ce au greșit, și spun și acum, ca să nu murim tot atâția și ca să diminuăm impactul tot atâția, trebuie să luăm anumite măsuri“, a spus Băsescu, care a conchis faptul că „mama natură“ ne-a oferit o lecție.

Mai multe amănunte puteți afla aici:

Traian Băsescu:Trebuie să fim pregătiți și pentru alți viruși care vor ataca și alte organe

Traian Băsescu: Am un material foarte dur, o viziune despre viitor. Ok, o să facem 5G, inteligență artificială, dar vom avea pandemii. Trebuie să fim pregătiți și pentru alți viruși care vor ataca și alte organe

Publicată de PMP TV pe Miercuri, 22 aprilie 2020

Comments

comments

Politica

Menabit Ozghiun (PER): „Zanfir Iorguș este un Radu Cristian, dar mai în vârstă. Remarc aceleași minciuni și aceleași apucături“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fostul consilier local Menabit Ozghiun, candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la Primăria Mangalia, a comentat pentru Ordinea.ro noua configurație electorală de pe plan local. Menabit Ozghiun a spus că de 24 de ani, în Mangalia au fost primari Zanfir Iorguș, cumătrul lui Zanfir Iorguș (Claudiu Tusac) și Radu Cristian, iar din cauza asta, Mangalia merge în aceeași direcție, în mai rău.

„Dacă vrei să schimbi ceva, trebuie să schimbi primarul. Dacă vor fi votați Radu Cristian sau Zanfir Iorguș, Mangalia va merge în aceeași direcție. Numai că, spre deosebire de alegerile din trecut, când oamenii au avut de ales între Radu Cristian și Zanfir Ioguș, de data acesta, cetățenii care nu îi vor pe cei doi au de ales și alte opțiuni. De când sunt în politică, oamenii au prins încredere în mine și, din postura de consilier local, m-am luptat ca cetățenilor să le fie mai bine. Am încercat să facem din Mangalia un loc de trăit mai bine.“, a spus Menabit Ozghiun.

Acesta a comentat și reapariția lui Iorguș în prim planul scenei politice. Acesta a spus despre contracandidatul său că versiunea „Iorguș 2020“ nu mai este aceeași cu versiunea „Iorguș 2000.“

„Ca o concluzie scurtă, Zanfir Iorguș este un Radu Cristian, dar mai învârstă, pentru că remarc la cei doi aceleași minciuni, aceleași apucături, aceeași agresiune față de cetățenii Mangaliei, că dacă nu ești cu el ești împotriva lui. Are multe răzbunări de făcut, are multe de rezolvat.“, a comentat Menabit.

Candidatul Partidului Ecologist a adăugat că Mangalia este în situația actuală pentru că Zanfir Iorguș a desființat societatea „Gold RA“.

„Până în primul mandat al lui Iorguș, 1996 – 2000, a existat o entitate a Primăriei numită GOLD RA, care se ocupa de salubrizarea în Mangalia, de spații verzi, de iluminatul public, zugrăvea blocurile și școlile. Avea 500 de angajați. Atunci Mangalia arăta bine pentru că exista GOLD RA, pe care Iorguș l-a primit moștenire de la fostul primar. Când a desființat GOLD-ul, a transferat toate serviciile de interes public către firmele de casă. Salubrizarea a dus-o la Uranus, termoficarea a dus-o la Romintem. Atunci Iorguș a creat borcanul cu miere, după care vine toată mafia politico-ecomică. Mangalia este devalizată de 20 de ani. Apariția lui Zanfir Iorguș a împins mulți dintre votanții tradiționali PSD către mine pentru că cei care votează PSD în mod tradițional nu îl vor pe Iorguș. Eu aș avea o întrebare pentru Iorguș: S-a înțeles cumva cu Felix Stroe ca apă să fie un leu la Mangalia sau a uitat Zanfir Iorguș de promisiunile pe care le face.“

Menabit Ozghiun a spus că Radu Cristian nu este mai breaz decât Iorguș, pentru a desființat Serviciul Administrare a Domeniului Public și Privat, iar în lipsa acesteia sunt externalizate tot felul de servicii către „firme fantomă“

„Spre exemplu, firmă din Călărași cu doi angajați, firme din București cu un singur angajat, care se ocupă defectuos de serviciile publice din Mangalia.“, a spus Menabit.

În ceea ce-i privește pe candidații USR la funcția de primar, Dumitru Paris, și cel al PMP, Mihai Crăciun, Menabit Ozghiun a spus că reprezentantul USR nu are notorietate pentru că a venit de la Constanța chiar înainte de alegeri, ia cel de la PMP se așteaptă la o colaborare cu el.

Menabit Ozghiun a declarat că alegerile din acest an sunt atipice prin prisma faptului în această campanie electorală se va axa mai mult pe promovarea mediul online și în media. De aceea, spune Menabit, favoriți vor fi primarii în funcție, pentru că ei dețin puterea în oraș. Candidatul Partidului Ecologist a atras atenția asupra unui aspect, pe care autoritățile nu l-au luat în calcul. Este vorba despre perioada scurtă în care candidații pot să strângă semnături.

„Am depus o cerere la Primărie pentru a instala trei corturi în care să strâng semnături, da încă nu am primit răspuns. Din păcate, Autoritatea Electorală Permanentă a publicat abia ieri ghidul pentru alegerile locale, ceea ce înseamnă că mai avem timp doar până în data de 28 august să strângem semnături. Ținând cont de acest lucru, cred că Primăria ar trebui să se miște cu celeritate, pentru că este o situație specială. Mai mult, Primăria a fost închisă și nu s-au putut depune cereri decât online.“, a spus Menabit Ozghiun.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PMP și-a făcut organizație la Cogealac. Sorin Șapte întră în luptă pentru Primărie cu „Gigi și Cati“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea partidului Mișcarea Populară Constanța anunță că a înființat organizație în comuna Cogealac și spune că noua echipă este pregătită să se lupte și să câștige alegerile locale din 27 septembrie. Candidatul PMP la Primăria Cogealac este Sorin Șapte, „cu o experiență în Consiliul Local și cu dorința de a schimba administrația comunei Cogealac.“

„Sorin Șapte și-a construit o echipă puternică, din care fac parte oameni ce își doresc să aducă schimbarea. Din echipa PMP pentru Cogealac fac parte: Sorin Șapte (candidat primărie), Cristian Foamete (consilier UNPR), Ion Funda (consilier PNȚCD) , Iulian Butcaru și Hagiu Demetrian (președinte PNL Cogealac).“, se arată într-un comunicat al PMP.

„Îi mulțumesc domnului Palaz pentru încrederea acordată și am convingerea că împreună cu echipa mea vom trimite acasă actuală conducere”, a declarat Sorin Șapte.

„Am încredere în noua echipă și sunt convins că dorința de implicare și experiența lor, vor aduce o schimbare în comuna Cogealac, comună care nu a fost administrată, ci a fost „patronată“ după propriile interese ale echipei nocive Gigi-Cati. Îi urez succes lui Sorin Șapte și noilor colegi care au înțeles să se alieze în vederea vindecării administrației de cei doi „covizi politici“”, a declarat Claudiu Palaz.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: “Pregătim o EXPLOZIE a creșterii economice”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, susține că economia României își revine în ritm alert, după scăderea din timpul stării de urgență. Cîțu arată că se pregătește o explozie a creșterii economice în anul 2021.

Revenirea în “V” a economiei – încă o dovadă!

Am luat cele mai bune masuri pentru econonomie în cel mai dificil context economic din ultima sută de ani.

Economia a răspuns pozitiv la aceste masuri și acum avem primele dovezi.

În plina criza economică globală volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul A CRESCUT fata de aceeași perioadă a anului precedent.

Din primul moment am căutat masuri care să reducă efectele șocului negativ al pandemiei asupra economiei noastre și până acum am reușit.

Pregătim economia pentru o explozie a creșterii economice în 2021.”, scrie Florin Cîțu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: