Connect with us

Actual

Băut și cu permisul de conducere anulat, prins la volan! De ce nu avea permis?

Maria Ionescu

Publicat

la

Permisul de conducere se anulează doar în anumite situații speciale. Potrivit prevederilor legale, dacă titularul a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, pentru o infracțiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârșită ca urmare a încălcării regulilor de circulație rămâne fără permis. De asemenea, permisul de conducere este anulat dacă a fost obținut cu încălcarea normelor legale sau dacă a fost obținut în perioada în care titularul era cercetat sau judecat într-un proces penal pentru săvârșirea unei infracțiuni de ordin rutier. Anularea permisului auto este dispusă și în cazul în care un șofer pune în circulație sau conduce un autoturism neînmatriculat ori cu un număr de înmatriculare fals. De asemenea, unui șofer îi poate fi anulat permisul de conducere dacă părăsește locul unui accident de circulație în urma căruia a rezultat uciderea sau rănirea unei persoane. Cel mai des, însă, întâlnim cazuri în care se anulează permisul dacă șoferul are o îmbibație alcoolică de peste 0,8 g alcool pur în sânge. În cursul nopții trecute, aproape de ora 1.30, pe raza localității Deleni polițiștii au depistat un bărbat care conducea un autoturism marca Daewoo Cielo pe DN3. În momentul în care au oprit mașina, au descoperit că șoferul, B. Victor, era băut bine. Avea o îmbibație alcoolică de 0,67 g/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult decâ atât, la verificări polițiștii au constatat că bărbatul avea permisul de conducere anulat. Cel mai probabil, bărbatul va ajunge să facă închisoare din cauza a ceea ce s-a întâmplat.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Mesaj nou de vreme severă imediată pentru județul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Administrația Națională de Meteorologie a emis mesaj nou de vreme severă imediată din cauza ceții valabil în mai multe județe ale țării.

Și pentru Dobrogea există o avertizare nowcasting valabilă până la ora 10.00.

Potrivit ANM, în județele Constanța și Tulcea, local este ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m.

Aceeași situație se regăsește și în județele Călărași și Ialomița, așadar pe Autostrada A2 București-Constanța este ceață.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri pe mai multe artere rutiere din județe aflate în zonele centrală, de sud și sud-est ale țării.

”Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza acestor condiții, să evite efectuarea depășirilor riscante, să crească distanța de siguranță dintre vehicule și să folosească luminile de ceață din dotarea autovehiculelor.”, precizează reprezentanții Poliției Române.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Agricultorii din Dobrogea, mesaj pentru premierul Orban: să declare județele Constanța și Tulcea calamitate!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Grupul de Inițiativă al Producătorilor Agricoli din Dobrogea i-au trimis premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă prin intermediul căreia îi cer să declare județele Constanța și Tulcea ca fiind zone calamitate din cauza secetei.

„Dobrogea se confruntă cu o situație excepțională cauzată de seceta pedologică care s-a instalat începând cu luna noiembrie 2019. Din datele publice transmise de Ministerul Agriculturii reiese că din suprafața totală calamitată de 1,2 – 1.4 milioane de hectare la nivelul țării, 416.000 hectare sunt doar în județul Constanța, deci mai bine de o treime din totalul suprafețelor afectate la nivel național. În această situație specială starea producătorilor agricoli afectați de secetă se agravează pe zi ce trece, mare parte din aceștia confruntându-se cu o lipsă acută de lichidități din cauza nerecoltării culturilor însămânțate în toamna anului 2019. Pentru a putea depăși această criză, pentru a putea înființa noile culturi de toamnă, dar în special pentru a evita o criză alimentară la nivelul întregii țări, noi agricultorii avem nevoie să fim susținuți de către autoritățile statului“, notează Grupul de Inițiativă al Producătorilor Agricoli din Dobrogea prin: Theodor Ichim, Răzvan Filipescu, Mircea Chipaila, Cornel Zamfir, Jean Marc Lacrouts , Mihai Ciobanu și Daniel Gheordunescu.

Download (PDF, 190KB)

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(FOTO) A plouat de-a rupt. 15 străzi au fost inundate în localitatea Valu lui Traian

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Dobrogea a fost sub cod portocaliu de vremea rea, iar în județul Constanța a plouat foarte tare. Au fost numeroase localități în care s-au produs inundații. Cele mai multe străzi inundate a fost în localitatea Valu lui Traian.

Potrivit Biroului de presă al ISU Constanța aici au fost înregistrate 15 străzi inundate, o magazie și 5 case. De asemenea, a fost și un copac care a căzut.

La fața locului au intervenit 12 subofițeri, 1 ofițer și o autospecială de stingere și una de primă intervenţie, un microbuz și 4 motopompe.

Vezi imagini:

Sursa foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: