Connect with us

Actual

Biciclete electrice la Constanța. Studenții se ocupă de acest proiect!

Maria Ionescu

Publicat

la

Studenții Specializării Energetică Industrială din cadrul Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă a Universității „Ovidius” din Constanța, au participat ieri, 20 octombrie 2016, la atelierul de lucru cu tema „Implicarea Localităților din Județul Constanța în Reţeaua Națională E-Bike Net”.  Evenimentul se înscrie în activitățile proiectului E-Bike Net – „Reţeaua de biciclete electrice”, ce se derulează în perioada 2016-2018, sub coordonarea Asociației Române pentru Industrie Electronică şi Software – filiala Oltenia. În cadrul atelierului au fost prezentate obiectivele specifice și planurile de activități ale proiectului PORTIS – „Orașe Port – dezvoltare durabilă prin inovare”, care se derulează sub egia programului CIVITAS și are ca scop promovarea măsurilor de mobilitate durabilă în orașele port, inclusiv prin încurajarea utilizării surselor regenerabile de energie și a sistemelor de transport electrice. De asemenea, a fost prezentat proiectul E-BIKE Net, care are drept obiectiv crearea unei  reţele pentru biciclete electrice în întreaga zonă transfrontalieră România și Bulgaria, în scopul de a realiza o mobilitate individuală îmbunătăţită a  transportului durabil. În mod concret, se vor aloca o serie de biciclete electrice și se vor amenaja stații de încărcare în Constanța, Mangalia, Năvodari, Medgidia și Cernavodă și vor fi întreprinse o serie de activități de promovare în vederea încurajării utilizării acestor mijloace de transport cu impact ecologic redus. Studenții de la specializarea Energetică Industrială vor avea ca temă conceperea unor planuri de afaceri pentru promovarea mobilității electrice și de utilizare a surselor regenerabile de energie în județul Constanța, care vor fi ulterior prezentate în cadrul unui eveniment special organizat în luna noiembrie a acestui an.

Ce este bicicleta electrică?

Pe un site de specialitate, am găsit câteva informații despre aceste biciclete. Bicicleta electrică este o bicicletă cu acumulator care permite deplasarea rapidă, fără nevoia de a mai pedala. În ultimii ani, a căpătat o popularitate tot mai mare şi în România, devenind astfel un mijloc de transport la şi de la locul de muncă, în special pe timpul verii. Pe lângă beneficiile pentru sănătate şi condiţia fizică, bicicleta are numeroase alte avantaje practice, cum ar fi evitarea ambuteiajelor din trafic şi costurile semnificativ mai mici, întrucât aceasta nu consumă carburant, nu are nevoie de asigurare RCA şi nu implică nici costuri majore de întreţinere. Totuşi, numeroase persoane evită folosirea bicicletei pentru că activitatea de pedalat poate deveni obositoare pe distanţe lungi. Dar pentru asta există bicicleta electrică, din ce în ce mai folosită!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

O săptămână de la carantinarea municipiului Constanța, niciun efect! Dimpotrivă, incidența crește zilnic

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Vinerea trecută, municipiul Constanța a intrat în carantină urmare a numărului mare de persoane infectate cu SARS COV2.

Autoritățile au anunțat mobilizare exemplară, scopul fiind acela de reducere a efectelor pandemiei, respectiv scăderea cazurilor de constănțeni infectați cu noul coronavirus. Astăzi, la o săptămână distanță de această măsură, cifrele nu ne ajută cu nimic, semn că nici carantinarea nu își produce efectele.

Iată cifrele:

  1. Vineri 20 nov – 9,35
  2. Sâmbătă 21 nov – 9,36
  3. Duminica 22 nov – 9,72
  4. Luni 23 nov – 10,17
  5. Marți 24 nov – 9,54
  6. Miercuri 25 nov – 9,90
  7. Joi 26 nov – 10,30
  8. Vineri 27 nov – 10,80

foto: ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat din judeţul Constanţa a MURIT într-un accident rutier

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în judeţul Tulcea a avut loc un grav accident rutier în urma căruia un bărbat din Gârliciu (judeţul Constanţa) şi-a pierdut viaţa.

Potrivit ISU Delta Tulcea, în jurul orei 09.40, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un accident rutier produs pe DN 22A între localitatea Ciucurova și Popasul Izvorul Cerbului.

În accident a fost implicat un autoturism, care a intrat într-un copac de pe marginea carosabilului.

La fața locului s-au deplasat 8 pompieri cu o autospecială de stingere cu modul descarcerare, o ambulanță SMURD din cadrul Stației de pompieri Babadag, precum și două echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Tulcea.

În urma accidentului rutier au rezultat 2 victime de sex masculin, din care una încarcerată.
Din nefericire, persoana aflată în dreapta șoferului ( bărbat 35 ani), încarcerată, prezenta leziuni incompatibile cu viața, echipajul SAJ pronunțând decesul.

Este vorba despre un bărbat care locuia în comuna Gârliciu, judeţul Constanţa. Conducătorul auto (bărbat 50 ani) a suferit un traumatism toracic. Acesta a fost preluat de un echipaj SAJ și transportat la UPU Tulcea pentru investigații medicale suplimentare.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Tulcea, cercetarile continuă pentru lămurirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ordinul lui Teodosie: Toți preoții din județ, chemați la Peștera Sf Andrei în 30 noiembrie

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Războiul Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie cu autoritățile atinge alt nivel. După ce magistrații i-au respins cererea privind autorizarea pelerinajului la Mănăstirea Sf Andrei, IPS Teodosie e hotărât să cheme toți preoții din județ la mănăstire în 30 noiembrie. Potrivit unei adrese către toate protoieriile din Arhiepiscopia Tomisului, preoții, personalul clerical și călugării sunt înștiințați că sunt delegați în 30 noiembrie la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei pentru a săvârși Sfânta Liturghie. Tot IPS mai spune în adresă că bisericile vor rămâne deschise pentru închinare și rugăciune individuală.

 

Sursa: dobrogealive.ro

UPDATE:

„Precizare Liturghie Sf. Andrei

Urmare a apariției în presă a unui document intern insuficient formulat, Arhiepiscopia Tomisului precizează că în ziua cinstirii Sf. Andrei, Sf. Liturghie se va oficia și la parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei.
Regretăm faptul că s-a putut înțelege eronat că la parohii nu se va mai oficia Sf. Liturghie.

Biroul de Comunicare“

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: