Connect with us

Actual

Bilanțul activităților Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța în anul 2017

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Ioan Albu, prefectul județului Constanța, a prezentat astăzi Raportul de evaluare a activității desfășurate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în anul 2017.

Pe parcursul anului 2017 au fost convocate şi s-au desfăşurat 17 şedinţe ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, din care 2 ordinare şi 15 extraordinare în cadrul cărora au fost emise 15 hotărâri vizând aprobarea documentelor supuse analizei. A fost prezentat modul gestionării situaţiilor de urgenţă, participarea membrilor CJSU la exerciţii, aplicaţii şi alte activităţi de pregătire.

În anul 2017 au avut loc 6 videoconferințe în care au fost dispuse măsuri pentru prevenirea și/sau gestionarea situațiilor de urgență la nivelul județului Constanța. Pe parcursul anului 2017 membrii CJSU au participat la 7 exerciţii interne, în cooperare cu celelalte structuri din cadrul Sistemului Judeţean de Management al Situaţiilor de Urgenţă, care au testat capacitatea de răspuns, cooperare și intervenție precum și de asigurare a fluxului informațional în cazul producerii unor evenimente generatoare de situații de urgență. De asemenea, au avut loc:

– 7 exerciţii de alarmare publică pe diverse tipuri de risc sau conflict armat şi 70 de exerciţii de evacuare executate la unităţile de învăţământ;

– 51 de aplicaţii desfăşurate cu serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă;

– 6 controale efectuate la construcţii hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor.

– controale efectuate pe linia protecţiei civile în 19 localităţi aflate în zona de inundabilitate.

În scopul prevenirii și limitării efectelor fenomenelor hidrometeorologice, CJSU a transmis 291 avertizări/atenționări meteorologice către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și alte instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, a transmis adrese către membrii C.J.S.U. şi preşedinţii C.L.S.U. pentru aplicarea măsurilor dispuse de către Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a informat Ministerul Afacerilor Interne asupra situaţiilor deosebite înregistrate în judeţul Constanţa și a colaborat cu instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență în vederea prevenirii și/sau gestionării acestora.

Tot în cadrul ședinței de astăzi au fost supuse analizei direcţiile de acţiune şi propunerile pentru eficientizarea activităţii CJSU pentru anul 2018. Printre acestea se pot enumera adoptarea unor măsuri preventive și intensificarea colaborării între instituțiile cu funcții de sprijin pe tipurile de risc. (comunicat Biroul de presă al Instituției Prefectului Județului Constanța)

Comments

comments

Actual

Raport DVS pentru luna octombrie: aproape 5.000 de kg de carne şi produse din carne, confiscate

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltări de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi supravegherea şi controlul în domeniul siguranţei alimentelor.

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 01.10.2018 – 19.10.2018, s-au materializat prin verificări la 191 de obiective:

3 unități de tăiere, 1 centru colectare pește, 1 unitate de produse proaspete din pescuit, 1 unitate procesare carne, 4 unități de prelucrare lapte, 1 centru colectare lapte, 1 centru prelucrare lapte, 32 de depozite alimentare, 34 de super/hipermarket-uri, 12 magazine alimentare, 41 de laboratoare cofetărie/patiserie, 5 mijloace de transport auto, 11 unități de fabricare pâine și specialități de panificație, 16 unități de comercializare produse congelate, 1 unitate fabricare vin, 14 depozite semințe de consum, 2 unități de morărit, 2 unități fabricare produse de patiserie conservată, 2 unități produse zaharoase, 1 unitate fabricare apă de masă, 2 unități de fabricare a altor produse alimentare, 2 unități de ambalare produse alimentare, 2 unități de fabricare ulei.

 În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la:

  • efectuarea transporturilor de produse de origine animală fără documente prevăzute de legislaţia sanitară veterinară în vigoare;
  • comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor;
  • condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;
  • neanunţarea de către persoanele juridice a începerii activităţii supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  7  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.000 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 4698 de kg, lapte şi produse lactate – 2269 de kg,  peşte şi produse din peşte – 1413 kg, ouă – 242 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 109928 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare. (comunicat de presă DSV)

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Iată cum va fi vremea în Dobrogea până la sfârșitul lunii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 22 octombrie – 4 noiembrie  este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În Dobrogea, temperatura aerului nu va avea variații semnificative în primele zile ale intervalului, astfel încât media regională a temperaturilor maxime se va menține în jurul valorii de 17 grade, iar a minimelor va fi de 8…10 grade.

În data de 25 octombrie vremea se va răci, media valorilor diurne se va situa în jurul a 13 grade, iar a celor nocturne va fi de 5 grade. Ulterior, până la sfârșitul primei săptămâni, temperatura aerului va fi în creștere și astfel, media regională a maximelor va ajunge să se situeze în jurul valorii de 20 de grade, iar a minimelor va fi de 11…12 grade.

În a doua jumătate a intervalului, regimul termic va marca o scădere până la o medie a valorilor diurne de 15…16 grade și a celor nocturne în jurul a 9 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în zilele de 24, 30 și 31 octombrie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

O persoană din Dobromir și-a făcut bordei în Constanța! A fost evacuată

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În data de 22.10.2018, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța împreună cu lucrători ai firmei de salubrizare SC. Polaris M Holding au acționat pe Strada Ion Alexandrescu din cartierul constanțean Anadalchioi, în scopul igienizării zonei și menținerii unei permanente stări de curățenie după ce o persoană își improvizase un adăpost și depozitase mai multe obiecte pe domeniul public.

Persoana în cauză a fost legitimată și sancționată contravențional cu suma de 400 lei, în conformitate cu prevederile art.9, pct 2 din H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța
Adăpostul a fost dezafectat și zona igienizată de către lucrătorii firmei de salubritate.

De asemenea, persoanei în cazuă i s-a recomandat să se deplaseze către localitatea de domiciliu, respectiv comuna Dobromir din județul Constanța.

”Menționăm faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura în mod sistematic, în scopul prevenirii și combaterea încălcării normelor legale în vigoare.
Numai împreună putem asigura un mediu curat, sanătos și în siguranță în municipiul Constanța!”, precizează Biroul de presă al Poliției Locale.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: