Connect with us

Actual

Bilanțul activităților Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța în anul 2017

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Ioan Albu, prefectul județului Constanța, a prezentat astăzi Raportul de evaluare a activității desfășurate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în anul 2017.

Pe parcursul anului 2017 au fost convocate şi s-au desfăşurat 17 şedinţe ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, din care 2 ordinare şi 15 extraordinare în cadrul cărora au fost emise 15 hotărâri vizând aprobarea documentelor supuse analizei. A fost prezentat modul gestionării situaţiilor de urgenţă, participarea membrilor CJSU la exerciţii, aplicaţii şi alte activităţi de pregătire.

În anul 2017 au avut loc 6 videoconferințe în care au fost dispuse măsuri pentru prevenirea și/sau gestionarea situațiilor de urgență la nivelul județului Constanța. Pe parcursul anului 2017 membrii CJSU au participat la 7 exerciţii interne, în cooperare cu celelalte structuri din cadrul Sistemului Judeţean de Management al Situaţiilor de Urgenţă, care au testat capacitatea de răspuns, cooperare și intervenție precum și de asigurare a fluxului informațional în cazul producerii unor evenimente generatoare de situații de urgență. De asemenea, au avut loc:

– 7 exerciţii de alarmare publică pe diverse tipuri de risc sau conflict armat şi 70 de exerciţii de evacuare executate la unităţile de învăţământ;

– 51 de aplicaţii desfăşurate cu serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă;

– 6 controale efectuate la construcţii hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor.

– controale efectuate pe linia protecţiei civile în 19 localităţi aflate în zona de inundabilitate.

În scopul prevenirii și limitării efectelor fenomenelor hidrometeorologice, CJSU a transmis 291 avertizări/atenționări meteorologice către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și alte instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, a transmis adrese către membrii C.J.S.U. şi preşedinţii C.L.S.U. pentru aplicarea măsurilor dispuse de către Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a informat Ministerul Afacerilor Interne asupra situaţiilor deosebite înregistrate în judeţul Constanţa și a colaborat cu instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență în vederea prevenirii și/sau gestionării acestora.

Tot în cadrul ședinței de astăzi au fost supuse analizei direcţiile de acţiune şi propunerile pentru eficientizarea activităţii CJSU pentru anul 2018. Printre acestea se pot enumera adoptarea unor măsuri preventive și intensificarea colaborării între instituțiile cu funcții de sprijin pe tipurile de risc. (comunicat Biroul de presă al Instituției Prefectului Județului Constanța)

Comments

comments

Actual

Arestat pentru că a furat mai multe sticle cu băuturi alcoolice

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de 27 noiembrie a.c., au fost furate mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari. Sesizați despre acest furt, polițiștii au demarat cercetările și l-au identificat pe hoț în persoana unui bărbat din localitatea Corbu. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar instanța de judecată a emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

”Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 29 de ani, din comuna Corbu, bănuit de comiterea faptei.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Furtul a avut loc la data de 27 noiembrie a.c.. Bărbatul a sustras mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat instanței de judecată, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Navă tanc autopropulsată, în probe tehnice în Portul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Nava multifuncțională Nereus, construită și achiziționată prin proiectul finanțat prin CEF Transport – Infrastructura pentru operațiuni sigure și pentru protecția mediului în Portul Constanța – PROTECT, a ajuns în Portul Constanța pentru probe de mare. Săptămâna trecută nava a fost testată pe Dunăre.

Valoarea navei este de 8.970.000 lei, fără TVA, și a fost construită la Navrom Shipyard Galați.

Nereus are 500 tone deadweight, o viteză de 11 noduri, performanțe de navigație ridicate și va asigura preluarea reziduurilor petroliere și a apelor uzate de la navele aflate în porturile maritime românești și în rada acestora.

Are o lungime de 44,57 metri, lățime 8,90 metri, pescaj 2,90 metri și are o capacitate de stocare în 3 compartimente: 60 metri cubi marfă, 475 metri cubi marfă și 247 metri cubi balast.

Nava oferă facilități de cazare pentru un echipaj de 6 membri.

Nereus va arbora pavilionul român și va fi înmatriculată conform legislației României.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Nouă tineri din Irak şi Turcia, depistați în apropierea frontierei de la Negru Vodă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei de stat, nouă cetățeni din Irak şi Turcia, care au încercat să intre ilegal în România din Bulgaria, pe la frontiera „verde”.

Persoanele în cauză au fost preluate de către autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 01.12.2020, în jurul orei 04.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă – judeţul Constanţa au descoperit, într-o zonă împădurită din apropierea localității de frontieră Dumbrăveni, nouă cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției, unde s-a stabilit că sunt opt cetăţeni din Irak cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani și un cetățean din Turcia, în vârstă de 24 de ani.

La cercetări, tinerii au declarat că au încercat să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și R. Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de cuvânt.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: