Connect with us

Actual

Bilanțul activităților Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța în anul 2017

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Ioan Albu, prefectul județului Constanța, a prezentat astăzi Raportul de evaluare a activității desfășurate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în anul 2017.

Pe parcursul anului 2017 au fost convocate şi s-au desfăşurat 17 şedinţe ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, din care 2 ordinare şi 15 extraordinare în cadrul cărora au fost emise 15 hotărâri vizând aprobarea documentelor supuse analizei. A fost prezentat modul gestionării situaţiilor de urgenţă, participarea membrilor CJSU la exerciţii, aplicaţii şi alte activităţi de pregătire.

În anul 2017 au avut loc 6 videoconferințe în care au fost dispuse măsuri pentru prevenirea și/sau gestionarea situațiilor de urgență la nivelul județului Constanța. Pe parcursul anului 2017 membrii CJSU au participat la 7 exerciţii interne, în cooperare cu celelalte structuri din cadrul Sistemului Judeţean de Management al Situaţiilor de Urgenţă, care au testat capacitatea de răspuns, cooperare și intervenție precum și de asigurare a fluxului informațional în cazul producerii unor evenimente generatoare de situații de urgență. De asemenea, au avut loc:

– 7 exerciţii de alarmare publică pe diverse tipuri de risc sau conflict armat şi 70 de exerciţii de evacuare executate la unităţile de învăţământ;

– 51 de aplicaţii desfăşurate cu serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă;

– 6 controale efectuate la construcţii hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor.

– controale efectuate pe linia protecţiei civile în 19 localităţi aflate în zona de inundabilitate.

În scopul prevenirii și limitării efectelor fenomenelor hidrometeorologice, CJSU a transmis 291 avertizări/atenționări meteorologice către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și alte instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, a transmis adrese către membrii C.J.S.U. şi preşedinţii C.L.S.U. pentru aplicarea măsurilor dispuse de către Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a informat Ministerul Afacerilor Interne asupra situaţiilor deosebite înregistrate în judeţul Constanţa și a colaborat cu instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență în vederea prevenirii și/sau gestionării acestora.

Tot în cadrul ședinței de astăzi au fost supuse analizei direcţiile de acţiune şi propunerile pentru eficientizarea activităţii CJSU pentru anul 2018. Printre acestea se pot enumera adoptarea unor măsuri preventive și intensificarea colaborării între instituțiile cu funcții de sprijin pe tipurile de risc. (comunicat Biroul de presă al Instituției Prefectului Județului Constanța)

Comments

comments

Actual

(Foto): Incendii nimicitoare în județul Tulcea! Ultimul este în vecinătatea unor pensiuni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei  de azi, în județul Tulcea au fost nu mai puțin de 10 incendii, care s-au soldat cu mistuirea a peste 35 de hectare de teren.

Ultimul incendiu, care este încă în atenția pompierilor are loc a Dunăvățul de Jos. Potrivit Biroului de presă al ISU Delta Tulcea, la această oră, un echipaj al Detașamentului de pompieri Tulcea intervine în zona localității Dunăvățul de Jos unde un incendiu de vegetație uscată amenință să cuprindă o pensiune. Accesul se poate face doar cu barca, pe canale. Vegetația este înaltă și favorizează propagarea cu repeziciune a focului.

Pompierii răcesc acoperișurile din stuf ale clădirilor pentru a le proteja. Din fericire, nu a fost cazul să fie evacuate persoane din pensiune. În zonă sunt mai multe pensiuni, dar pompierii au refulat apă pe acoperișuri pentru a le răci și așteaptă focul în dreptul primei pensiuni.

Până în aceste momente nu se poate stabili o cauză a acestor incendii.

Cert este că pompierii din Tulcea au muncit azi fără încetare. Ca să vă faceți o idee despre activitatea lor, trebuie să știți că la incendiul de la Malcoci interveneau 2 echipaje. Unul a plecat în sprijin la Mineri. Cel de-al doilea, când a terminat de stins flăcările  a plecat către Nufărul.

Cei de la Nufăru, care au ajuns primii, sunt cei care au ajuns primii la Mineri.

La Dunavățul de Jos, acum intervin 4 subofițeri, care au mai primit în sprijin încă o motopompă. Încă 4 subofițeri sunt la mal, pregătiți.  În apropierea ”frontului” incandescent este un ponton dormitor. Cei 4 subofițeri s-au repoziționat deja  pentru a-l proteja.

Potrivit  lui Florentin Daciu din cadrul Biroului de presă al ISU Delta Tulcea, echipajul venit în sprijin a mai intervenit la Mineri și Nufăru.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

O mașină a căzut de pe podul de la Murfatlar! Șoferul era beat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în localitatea Murfatlar – pe podul care duce spre Siminoc a avut loc un evenimenmt rutier.

Un bărbat a condus un autoturism, iar în apropierea podului localității Murfatlar a părăsit partea carosabilă și a ieșit în decor. Ambulanța este la fața locului și îi acordă îngrijiri medicale șoferului.

Se fac cercetări pentru stabirea cauzelor producerii accidentului.

Potrivit Saj Constanța, mașina a rupt parapetul și a căzut de pe pod.

Știre în curs de actualizare.

Update: Iată cum s-a produs acest eveniment rutier, potrivit IPJ Constanța: La data de 21 februarie a.c, ora 21.00, un bărbat, în vârstă de 30 ani, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, a condus un autoturism, pe DN 3, dinspre Siminoc către Murfatlar şi ajungând la km 242+200, intrare pe podul peste canalul Poarta Albă – Midia Năvodari, din cauza neatenției a pierdut controlul direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate după care s-a răsturnat. A rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Se strică vremea! Vezi ce fenomene meteorologice sunt așteptate în țară

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 În cursul acestei zile, Administrația națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică valabilă în intervalul  22 februarie, ora 14 – 23 februarie, ora 16.
Potrivit acesteia, sunt vizate următoarele fenomene: ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată.
În intervalul menționat se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.
În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.
Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45…55 km/h. Local se va forma ghețuș.
Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale.
Notă: Vremea se va menține rece până luni (25 februarie).

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Pentru interval de valabilitate: 22 februarie, ora 16 – 23 februarie, ora 16 a fost emisă și o atenționare meteorologică de cod galben, care vizează inclusiv județul Constanța.
Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, viscol la munte

În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: