Connect with us

Actual

Bilanțul activităților Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța în anul 2017

Publicat

la

Ioan Albu, prefectul județului Constanța, a prezentat astăzi Raportul de evaluare a activității desfășurate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în anul 2017.

Pe parcursul anului 2017 au fost convocate şi s-au desfăşurat 17 şedinţe ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, din care 2 ordinare şi 15 extraordinare în cadrul cărora au fost emise 15 hotărâri vizând aprobarea documentelor supuse analizei. A fost prezentat modul gestionării situaţiilor de urgenţă, participarea membrilor CJSU la exerciţii, aplicaţii şi alte activităţi de pregătire.

În anul 2017 au avut loc 6 videoconferințe în care au fost dispuse măsuri pentru prevenirea și/sau gestionarea situațiilor de urgență la nivelul județului Constanța. Pe parcursul anului 2017 membrii CJSU au participat la 7 exerciţii interne, în cooperare cu celelalte structuri din cadrul Sistemului Judeţean de Management al Situaţiilor de Urgenţă, care au testat capacitatea de răspuns, cooperare și intervenție precum și de asigurare a fluxului informațional în cazul producerii unor evenimente generatoare de situații de urgență. De asemenea, au avut loc:

– 7 exerciţii de alarmare publică pe diverse tipuri de risc sau conflict armat şi 70 de exerciţii de evacuare executate la unităţile de învăţământ;

– 51 de aplicaţii desfăşurate cu serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă;

– 6 controale efectuate la construcţii hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor.

– controale efectuate pe linia protecţiei civile în 19 localităţi aflate în zona de inundabilitate.

În scopul prevenirii și limitării efectelor fenomenelor hidrometeorologice, CJSU a transmis 291 avertizări/atenționări meteorologice către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și alte instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, a transmis adrese către membrii C.J.S.U. şi preşedinţii C.L.S.U. pentru aplicarea măsurilor dispuse de către Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a informat Ministerul Afacerilor Interne asupra situaţiilor deosebite înregistrate în judeţul Constanţa și a colaborat cu instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență în vederea prevenirii și/sau gestionării acestora.

Tot în cadrul ședinței de astăzi au fost supuse analizei direcţiile de acţiune şi propunerile pentru eficientizarea activităţii CJSU pentru anul 2018. Printre acestea se pot enumera adoptarea unor măsuri preventive și intensificarea colaborării între instituțiile cu funcții de sprijin pe tipurile de risc. (comunicat Biroul de presă al Instituției Prefectului Județului Constanța)

Comments

comments

Actual

Doi minori din județul Constanța, cercetați pentru evadare

Publicat

la data de

Scris de

Doi minori din județul Constanța sunt cercetați sub acuzația comiterii infracțiunii de evadare.

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța au identificat un minor, de 15 ani, bănuit de comiterea faptei.

”Astfel, la data de 27 aprilie a.c., acesta ar fi pătruns în locuința unei persoane vătămate, de unde ar fi sustras o poșetă, în care se afla suma de 300 de lei.

În sarcina minorului a fost reținută și săvârșirea infracțiunii de evadare, întrucât, la data comiterii faptei, acesta se afla sub măsura preventivă a arestului la domiciliu.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

În urma administrării probatoriului în cauză, minorul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

Astăzi, acesta urmează a fi prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

La data de 20 mai a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat, pe strada Rândunelelor din orașul Năvodari, un minor, de 17 ani, iar în urma cercetărilor s-a stabilit faptul că acesta se afla sub măsura preventivă a arestului la domiciliu.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Noi locuri de parcare în municipiul Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Mai multe terenuri care au fost eliberate de garaje, în municipiul Constanța, au fost reamenajate și transformate în parcări.

Una dintre ele a fost construită pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, în dreptul blocului L7. 18 noi locuri de parcare sunt disponibile pentru locuitorii din zonă. Suprafața carosabilă eliberată de garaje a fost reamenajată prin lucrări de pregătire a suprafețelor, asfaltare și trasare a marcajelor rutiere.

Lucrări similare au avut loc și pe aleea Poet Alexandru Gherghel. În locul garajelor au fost amenajate 39 de noi locuri de parcare, dintre care 4 sunt rezervate persoanelor cu dizabilități. O parte din teren a fost transformată în spațiu verde, suprafața fiind pregătită pentru plantare.

Alte locuri de parcare sunt în curs de amenajare în diverse zone din oraș. Pe strada Matei Millo, lângă Detașamentului de Pompieri Palas, se lucrează la refacerea suprafețelor în 4 zone distincte.

De asemenea, pe aleea Stadionului, în dreptul punctului termic, se construiesc 3 parcări. Infrastructura terenului este consolidată și se montează bordurile care vor delimita platforma parcărilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Update) Accident rutier la intrarea în Costinești. Un motociclist a fost grav rănit

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 20 mai, în jurul orei 10.35, în județul Constanța a avut loc un grav accident rutier. Evenimentul, în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă, s-a produs pe DN 39, la intersecția cu DJ 394, la intrarea în Costinești.

Potrivit dr. Claudia Tatarici – medic al Serviciului de Ambulanță Constanța – un motociclist a fost grav rănit. La fața locului au fost direcționate un SMURD B și o ambulanță Saj C2.

Salvatorii au găsit motociclistul – un bărbat în vârstă de 42 de ani – inconștient. Bărbatul, care are politraumă majoră – a fost transportat la spitalul județean Constanța.

Update: Pentru preluarea motociclistului a plecat și echipajul SMURD C.

”Pacientul este în comă. În stare critică.”, a menționat dr. Claudia Tatarici.

Știre în curs de actualizare.

Update2: Oficial din partea Biroului de presă al IPJ Constanța

Astăzi, în jurul orei 10.30, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, la intersecția DN 39 cu DJ 394 – Costinești.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat, de 63 de ani, și o motocicletă, condusă de un bărbat, de 42 de ani.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a motociclistului.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Foto: Facebook/Stoica Gabriel

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: