Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Biroul Electoral Central RESPINGE cererea de anulare a alegerilor locale de la Costinești

Published

on

primaria costinesti

Punct final în scandalul alegerilor locale de la Costinești, unde rezultatul scrutinului pentru funcția de primar a fost răsturnat după cinci numărători ale buletinelor și în care s-au găsit două voturi în plus pentru candidatul PNL, suficiente pentru a-l depăși și învinge pe reprezentatul PSD. Astfel, deși Biroul Electoral Local din Costinești a dat o hotărâre prin care cerea să fie dispusă anularea alegerilor pentru primar și reluarea scrutinului, Biroul Electoral Central a luat o decizie. BEC a respins contestația depusă de candidatul PSD, Jeanu Dorin Dumitru. Așadar, noul primar din Costinești este Gheorghe Mechenici, PNL, și astfel acesta câștigă la un vot în fața contracandidatului său.

BEC a cerut lămuriri de la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și spune că în cazul unui cetățean român care a votat pe lista suplimentară erau îndeplinite condițiile, acesta prelungindu-și documentul de reședință, iar cetățeanul ucrainean a votat doar la alegerile europarlamentare, deci nu a influențat rezultatul votului pentru primar.

Decizia BEC poate fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Iată decizia Biroului Electoral Central care conține erori. Spre exemplu, la un moment dat vorbește despre alegerile parlamentare, iar în altă situație face refererie la biroul de circumscripție București, nu Costinești:

alegeri costinesti alegeri costinesti alegeri costinesti alegeri costinesti alegeri costinesti alegeri costinesti alegeri costinesti alegeri costinesti alegeri costinesti alegeri costinesti alegeri costinesti

Amintim că, La Costinești au fost cinci rânduri de renumărare a voturilor, iar purtătorul de cuvânt al BEJ Constanţa, Vlad Jipa, a afirmat că s-au descoperit mai multe probleme. Sunt trei buletine nule care au fost considerate valabile, pentru primar, cinci buletine nule considerate valabile, pentru Consiliul Local. De asemenea, la Costineşti au votat doi cetăţeni din Ucraina deşi nu aveau acest drept.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions