Connect with us

Politica

Blocaj în coaliția de guvernare. Stelian Ion: „Se pare că nu se dorește desființarea Secției Speciale“

Publicat

la

Liderii USR au anunțat că nu s-au înțeles nici de această dată cu maghiarii pe tema desființării Secției Speciale de investigare a infracțiunilor din Justiție. Vicepremierul Dan Barna (USR) a declarat astăzi la TVR 1 că UDMR a anunțat în coaliție că refuză varianta de compromis pentru desființarea SIIJ pe care o discutase cu ministrul Justiției. În opinia șefului USR, UDMR nu va fi de acord cu nicio variantă de desființare a SIIJ, astfel că actuala coaliție de guvernare se află într-un blocaj total pe acest subiect.

„UDMR nu vor practic desființarea SIIJ. Poziția lor este să desființăm SIIJ actual și să-l mutăm tot ca secție specială pentru magistrați la Parchetul General. Adică să schimbăm plăcuta de pe ușă și să schimbăm un pic adresa poștal…Suntem într-un blocaj pe acest subiect. În realitate, nu există dorință pentru desființarea SIIJ. Cei de la PNL sunt neutri, spun că ei sunt de acord cu desființarea în orice formulă. Coaliția se află într-un blocaj pe acest subiect“, a declarat Barna.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a anunţat, la rândul său, că propunerea sa pentru desfiinţarea Secţiei speciale, discutată în şedinţa coaliţiei de astăzi nu a fost acceptată de UDMR, el a apreciind că, în ansamblu, coaliţia se pare că nu-şi doreşte desfiinţarea SIIJ. Ministrul susţine că “UDMR nu vrea nici această variantă” de desfiinţare a SIIJ. Întrebat dacă beneficiază de susţinerea premierului şi a PNL privind desfiinţarea SIIJ, acesta a arătat că în Parlament lucrurile s-au împotmolit “grav”.

Comments

comments

Politica

Chițac a pierdut alegerile pentru postul de vicepreședinte pe apărare din PNL

Publicat

la data de

Scris de

Liderii PNL și-au ales conducerea. Lucian Bode devine astfel secretar general (606 voturi pentru și 40 anulate), Dan Motreanu prim-vicepreședinte (736 voturi pentru și 5 anulate), iar vicepreședinte pe apărare a fost ales Virgil Guran (459 voturi pentru; contracadidatul său, Virgil Chițac a avut 129 voturi pentru și 50 anulate). Alegerile interne din PNL au fost marcate de două valuri de retrageri. Sursa: stiripesurse.ro.

Amintim că, în momentul în care Nicolae Ciucă și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL, Chițac a fost printre primii liberali care și-au arătat susținerea față de premier. La fel a procedat edilul Constanței și când fostul premier Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL. Iată că, strategia lui Vergil Chițac de a se „lipi“ se șefii PNL nu a dat roade.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Lucian Bode: „PNL trebuie să câștige toate alegerile din 2024“

Publicat

la data de

Scris de

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat, astăzi, că partidul pe care îl reprezintă vrea să câștige toate alegerile din 2024.

„Anul 2024 va fi greu din punct de vedere electoral. O să fie alegeri. Vestea bună e că PNL e singura forță de dreapta și cel mai mare de pe eșichierul politic. PNL trebuie să fie pregătit să câștige pe linie în 2024”, a spus Bode.

Conducerea PNL s-a reunit, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliului Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei sunt aleşi secretarul general al partidului, unde este o singură candidatură: Lucian Bode, un prim-vicepreşedinte, unde s-au înscris două candidaturi, ale lui Virgil Popescu şi Dan Motreanu şi un vicepreşedinte, unde sunt patru candidaţi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Nicolae Ciucă: „Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale“

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, chiar este convins că Guvernul pe care îl conduce și aleșii liberali sunt performanți. Ciucă a declarat, astăzi, în cadrul Ligii Aleşilor Locali, că faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor aleşilor locali liberali, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. El a arătat că primarii PNL sunt modele de performanţă administrativă şi politică.

„Vreau să vă tramsmit două mesaje, primul, al deschiderii către soluţiile care vin dinspre dumneavoastră şi mesajul de încredere în capacitatea de a rerula proiecte şi a-i convinge pe cetăţenii localităţilor pe care le administrează că nu şi-au irosit votul. Succesele din administraţie s-au convertit în încredere în polliticienii PNL. Faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor dumneavoastră, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. Vrem să instituţionalizăm şi să răspândim bunele practici ale guvernării locale de succes a PNL, acolo unde se vrea, replicarea lor şi în alte judeţe. Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale.” , a spus Ciucă, citat de stiripesurse.ro.

Sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: