Connect with us

Administratie

Boala lui Făgădău pe șoferi continuă. „Alege autobuzul!” – ultima campanie a Primăriei!

Tatian Iorga

Publicat

la

Primăria Constanța se află, de ceva vreme, într-o campanie de convingere a cetățenilor să folosească mijloace alternative de transport, altele decât mașinile personale. Fie ne îndeamnă să mergem mai mult pe jos, fie să folosim bicicleta. Însă, cel mai des, primarul Decebal Făgădău și compania ne spun că cea mai bună alternativă este transportul în comun de călători. Cu alte cuvinte, conducerea administrației constănțene încearcă să ne convingă de faptul că prin introducerea în circulație a noilor autobuze, cele mai multe probleme în ceea ce privește transportul în comun au dispărut ca prin minune și că RATC este cea mai bună variantă de deplasare prin oraș. În acest sens, Primăria Municipiului Constanța și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanța au organizat în cadrul proiectului „PORTIS (PORT-Cities: Innovation for Sustainability) – Dezvoltare durabilă prin inovare“, o sesiune de discuții și dezbateri având ca temă promovarea transportului public local în rândul cetățenilor din municipiul Constanța, prin demararea campaniei „Alege autobuzul“.

Potrivit Primăriei, la eveniment au participat toți actorii de la nivel local implicați în găsirea de soluții pentru asigurarea unei mobilități urbane durabile în municipiul Constanța și în Zona Metropolitană Constanța: Universitatea „Ovidius“ Constanța, Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța și Portul Constanța.

„Prezenta reuniune de lucru organizată în cadrul Forumului de Mobilitate Urbană Durabilă survine atât în contextul activității specifice desfășurate în cadrul proiectului PORTIS (PORT-Cities: Innovation for Sustainability) – Dezvoltare durabilă prin inovare, cât și în perspectiva identificării și implementării unor soluții moderne și eficiente privind îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța“, spun cei de la Primăria Constanța.

În cadrul dezbaterii, reprezentanții Primăriei au spus că încurajează întreaga populație să folosească autobuzele RATC, iar locuitorii să iasă de sub paradigma că doar anumite categorii de persoane folosesc transportul în comun.

„Transportul în comun reprezintă o alternativă și sub aspectul timpilor de așteptare și sub aspectul confortului prin înnoirea parcului auto“, au spus reprezentanții Primăriei.

Comments

comments

Administratie

Constanța. Continuă lucrările de dezafectare a stâlpilor

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

În diferite zone din municipiul Constanța continuă lucrările de dezafectare a stâlpilor care în prealabil au fost goliți de cablurile aeriene introduse în suteran ale operatorilor de comunicații.

Reprezentanţii SC Confort Urban, societatea Consiliului Local al municipiului Constanța și administrator al drumului public, au tăiat stâlpii din beton de la intersecția bulevardului Ferdinand cu strada Mihai Viteazu, după ce au montat semafoarele pe stâlpi noi, moderni. Lucrările s-au derulat în timpul nopții pentru a nu îngreuna traficul rutier.

Amintim că la nivelul municipiului Constanța continuă o campanie amplă de introducere în suteran a rețelelor de comunicații pe marile bulevarde. Lucrările vor fi anunțate în timp util pentru ca locuitorii din zonele vizate să știe să nu parcheze autoturismele pe tronsoanele pe care se efectuează lucrări.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Condiții îmbunătățite la locurile de joacă din oraș

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța continuă campania de îmbunătățire a aspectului spațiului public urban aferent locurilor de joacă. Echipele SC Confort Urban SRL au demarat lucrările edilitare la spațiul recreativ de pe strada Năvodului din cartierul Palazu Mare.

Este amenajat spațiul care împrejmuiește spațiul destinat celor mici prin construirea de alei pietonale și amplasarea de borduri care vor delimita zona destinată circulației pietonilor.

După finalizarea etapei de pregătire a terenului, vor fi montate pavele.

Paralel, continuă intervențiile pe aleea Dealului din cartierul Tomis Nord. Lucrări similare au avut loc pe strada Dispensarului și pe strada Adamclisi.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța face angajări. Vezi dacă te încadrezi în cerințe

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria municipiului Constanţa organizează concurs la sediul din bd. Tomis, nr. 51, pentru ocuparea unui post contractual de execuție vacant de referent gradul debutant cu normă întreagă, pe durată nedeterminată din cadrul Compartimentului pentru Societatea Civilă și Minorități, Direcția Organizare Evenimente Culturale, Sportive și Sociale, astfel:

Condiții generale: să îndeplinească condițiile generale de ocupare a unui post contractual vacant prevăzute de art.3 din anexa la Hotarârea Guvernului nr.286/2011, cu modificările și completările ulterioare;

Condiții specifice:

– studii medii liceale;

– postul nu necesită vechime în muncă.

Concursul constă în proba scrisă ce se va desfășura la data de 20.03.2020, ora 10:00, iar interviul candidaţilor admişi la data de 24.03.2020, ora 14:00.

Bibliografia şi actele necesare înscrierii la concurs sunt afişate la sediul instituţiei. Dosarele de concurs se depun în termen de 10 zile lucrătoare de la data publicării anunțului. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel.: 0241/ 488.137.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: