Connect with us

Politica

Bogdan Huțucă, deputat PNL: „Am făcut tot ceea ce am promis acum patru ani”

Tatian Iorga

Publicat

la

Președintele Organizației Județene a PNL Constanța, Bogdan Huțucă, candidează, de pe prima poziție, pentru un nou mandat de deputat. Liderul liberalilor constănțeni spune că locul 1 pentru Camera Deputaților a venit firesc, din două motive: bogata activitate parlamentară din ultimii patru ani și faptul că este președintele de partid care a reușit, după 20 de ani, să învingă PSD la Constanța. Întrebat fiind care sunt realizările în cei patru ani în care a ocupat funcția de deputat, Huțucă spune că activitatea sa în Parlament, în perioada 2016 – 2020, se poate rezuma așa, în cifre: 118 de luări de cuvânt în plen, 65 de declarații politice, 51 de propuneri legislative inițiale, din care 10 au devenit legi, 150 de întrebări și interpelări adresate miniștrilor, 25 de moțiuni simple și de cenzură inițiate (în perioada 2017 – 2019), 2.481 de voturi exprimate în plenul Parlamentului asupra propunerilor legislative.

„Am promovat proiecte de legi sau amendamente în Comisia de Buget, Finanțe și Bănci (n.r. Bogdan Huțucă este vicepreședintele acestei comisii a Camerei Deputaților) pentru absolut tot ceea ce am promis că voi face în campania electorală din 2016.”, spune Bogdan Huțucă.

Deși mult timp PNL a fost în opoziție, unele dintre aceste proiecte de legi și amendamente au devenit realitate, schimbând în bine mediul de afaceri din România. De exemplu, cel privitor la înregistrarea și dezînregistrarea ca plătitor de TVA. Huțucă afirmă că orice om de afaceri se putea trezi, peste noapte, că rămâne fără business, pentru că era scos din baza de date a TVA. Dacă avea cumva și afaceri în Uniunea Europeană, toate contractele îi picau asemenea unui castel de nisip, cu consecințe dezastruoase pentru companie și pentru salariați, dar și cu impact asupra bugetelor locale și a celui central, afirmă Bogdan Huțucă. Parlamentarul constănțean este unul din cei care a promovat modificări legislative pentru a reglementa această situație, modificări care au fost aprobate. Huțucă precizează că este numai un exemplu, însă sunt mai multe, câteva zeci.

„Dacă la începutul mandatului m-am aplecat asupra specializării mele, de finanțist, și mi-am asumat teme care țin de mediul de business, care vizau zona bugetară, în viitorul mandat, PNL fiind la guvernare și având – sunt sigur – un număr mult mai mare de parlamentari, o să pun centrul de greutate pe susținerea județului.”, dezvăluite președintele PNL Constanța.

Bogdan Huțucă a precizat că PNL Constanța va avea în parlament specialiști în multe domenii, de la infrastructură la sănătate, de la energie la turism și mediu.

„Zona mea de cunoaștere este extrem de extinsă, pentru că, atunci când de ocupi de finanțe și finanțezi proiecte, trebuie să cunoști foarte multe domenii”, a declarat liderul PNL.

Bogdan Huțucă spune că, împreună cu parlamentarii PNL de Constanța, cu primarii din județ, cu președintele Consiliului Județean Constanța, dar și cu membrii guvernului PNL, are soluții pentru a dezvolta județul Constanța, soluții pe care le va prezenta pe larg, în viitorul apropiat, și pe care le va onora. Deputatul afirmă că s-a ținut de cuvânt în ultimii patru ani și se va ține și în următorii patru.

Un CV bogat

Bogdan Huțucă a ocupat, de-a lungul timpului, mai multe funcții cu responsabilitate, printre care: şef al Administraţiei pentru Contribuabilii Mijlocii constituite la nivelul regiunii Galaţi, director general în cadrul Ministerului Finanţelor Public, prefect al județului Constanța, membru în Consiliul de Administrație al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A., membru în AGA la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa, membru în Consiliul de Supraveghere şi în Comitetul de Audit al Fondului Proprietatea, subsecretar de stat – vicepreşedinte A.N.A.F., membru în Consiliul de Administrație al CEC Bank.

În documentul atașat, puteți citi mai multe despre activitatea parlamentară a deputatului Bogdan Huțucă.

Download (PDF, 720KB)

Comments

comments

Politica

Dezvăluirile lui Dăncilă: „Printre cei care m-au trădat au fost Marcel Ciolacu și Paul Stănescu“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fostul președinte PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, în această seară, la Antena 3, că unul din cei care au trădat partidul în perioada în care ea a fost premier a fost actualul lider al formațiunii, Marcel Ciolacu.

Întrebată de ce cuvântul „trădare” este des folosit în cartea de dezvăluiri pe care o publica, Viorica Dăncilă a răspuns:

„Pentru ca eu cred ca este cheia acestei cărți. Trădarea nu a fost fata de Viorica Dancilă, ci fata de toți cei care au crezut în noi, față de proiectele noastre și față de toți cei care au fost alături de PSD în decursul anului. M-am referit la cei care au jucat un rol determinant în ce s-a întâmplat. Mulți oameni vor crede că acest demers este unul de răzbunare. Nu, nu este răzbunare. Dacă doream răzbunare veneam cu aceste dezvăluiri înainte de alegerile locale sau parlamentare. Este un demers pentru adevăr, eu cred ca PSD se poate reclădi doar prin adevăr. Am folosit aceste cuvinte pentru actualul președinte PSD Marcel Ciolacu și când am vorbit de trădare m-am referit la moțiunea de cenzura împotriva Guvernului pe care l-am condus, dar și la învestirea noului Guvern unde Marcel Ciolacu a avut iar un loc foarte important”, a declarat Dăncilă.

Fostul premier a spus că secretarul general PSD, Paul Stănescu, a „trădat din prima clipă” după condamnarea lui Liviu Dragnea și i-a cerut demisia din funcția de premier.

Ea a taxat și faptul că Marcel Ciolacu a propus ca ea să fie candidatul PSD la prezidențiale și pe urmă a criticat candidatura ei. Viorica Dăncilă a făcut dezvăluiri și despre cum a trecut moțiunea împotriva sa, în octombrie 2019, când voturi din PSD au înclinat balanța în favoarea documentului depus, la acea vreme, de PNL, USR și PMP. Dăncilă a explicat cum Marcel Ciolacu și Alfred Simonis, alături de Paul Stănescu, au pus umărul pentru succesul moțiunii de cenzură, convingând mai mulți parlamentari PSD să voteze împotriva propriului guvern.

„Am pierdut guvernarea, au dat jos un guvern și tot ei l-au acuzat pe Liviu Dragnea că a dat jos două guverne. Păi, ei ce au făcut? Au făcut la fel. După ce a trecut moțiunea de cenzură mi-a dat un mesaj că îi pare rău că a trecut moțiunea de cenzură. Ei au avut un plan al lor pentru a prelua partidul și nu a contat nici guvernarea, nici ce au lăsat în urmă. A venit Ionel Arsene și mi-a spus că toți sunt strânși și că mă așteaptă să îmi dau demisia din poziția de președinte al PSD.”, a precizat Viorica Dăncilă, joi seara, la Antena 3.

Fostul premier a spus că nu avut nicio înțelegere cu președintele Klaus Iohannis.

„Am avut cu Klaus Iohannis o relație doar instituțională. Nu am avut discuții cu președintele despre partid. Am fost premierul care a fost cel mai criticat de Klaus Iohannis. Am avut un guvern înjumătățit. Nu am avut discuții decât de politică externă.“, a spus Dăncilă.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

2021, anul CONCEDIERILOR la stat. Se cere evaluarea ajutoarelor sociale și restructurări printre bugetari

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Temerile se adeveresc. Guvernul Cîțu se pregătește să taie în carne vie: concedieri masive și mai puține ajutoare sociale. Pe de o parte, ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunță că vor primi în continuare ajutoare sociale doar persoanele care sunt cu adevărat vulnerabile. Ministrul Muncii a scris pe o rețea socială că vor fi controale și reevaluări ale dosarelor pentru ajutoarele socială, astfel încât să poată să fie identificați românii care iau bani de la stat, deși pot să muncească în continuare.

„Suntem în etapa de pregătire a campaniei naționale de evaluare a ajutoarelor sociale, care va demara în curând în toată țara cu echipe mixte ale Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială, Inspectoratelor teritoriale de muncă și Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă. Împreună cu reprezentanții Asociațiilor Orașelor, Municipiilor și Comunelor din România, am discutat astăzi despre obiectivele acestei campanii și despre modul de lucru. Vom identifica, în primul rând, beneficiarii de ajutoare sociale care se află în situații cu adevărat vulnerabile, fiind inapți de muncă, persoane cu vârstă de pensionare sau care au în întreținere copii mici. Pentru această categorie de beneficiari, vom identifica măsuri integrate de sprijin pentru a reduce gradul de vulnerabilitate. În al doilea rând, vom găsi soluții pentru creșterea gradului de ocupare în rândul beneficiarilor de ajutor social care pot munci. Ca un exemplu, în acest moment, 30% din totalul locurilor de muncă neocupate sunt adresate muncitorilor necalificați. Piața muncii ar putea absorbi o parte din persoanele apte de muncă din cele aproximativ 170 000 care primesc venit minim garantat, în România. Apreciez foarte mult deschiderea și interesul pe care le-au arătat autoritățile locale față de demersul Ministerului Muncii, care este calibrat în acord cu politicile europene în domeniu: sprijin integrat și mai bine țintit pentru categoriile vulnerabile, precum și sprijinirea reinserției în cazul persoanele apte de muncă. Campania națională de evaluare va fi eficientă doar în măsura în care va exista o colaborare strânsă cu reprezentanții primăriilor pentru a pune la dispoziție instituțiilor implicate informațiile despre beneficiari și pentru a facilita relația acestora cu potențialii angajatori din comunitate.“, a scris Turcan pe Facebook.

Pe de altă parte, Executivul Cîțu pregătește concedieri în companiile de stat, conform Antena 3. Ministrul Finanțelor Publice, Alexandru Nazare, are deja în vedere restructurări în companiile mari care au pierderi uriașe. Pe listă se află Metrorex, CFR și TAROM, ale căror conduceri au salarii substanțiale, în ciuda dificultăților financiare. Acestora li se cere, printre altele, să întocmească liste cu angajaţii care vor fi disponibilzaţi, pentru reducerea cheltuielilor. Vor fi afectaţi angajaţii de la CFR, METROREX, CNAIR, RAR, angajaţii aeroporturilor din Constanţa, Timişoara sau Bucureşti, angajaţii Regiilor Autonome Administraţia Fluvială a Dunării de Jos şi Administraţia Canalului Navigabil Bega, angajaţii din porturi, Radionav, TAROM şi ROMATSA. Documentul a fost trimis companiilor respective luni 19 ianuarie.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernul a aprobat documentul care va duce la desființarea Secției speciale de investigare a infracțiunilor din Justiție

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În ședința de astăzi, 20 ianuarie, Guvernul a aprobat Memorandumul cu tema „Demersuri prioritare necesare pentru finalizarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) – legislația în domeniul justiției”. Documentul prevede calendarul pentru adoptarea de către Executiv a proiectelor de interes pentru sistemul judiciar. Astfel, în document se prevede aprobarea, cu prioritate, în Guvern, până la sfârșitul lunii februarie 2021, a proiectului de lege de desființare a Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție şi transmiterea acestuia spre adoptare, în procedură de urgență, de către Parlament. Proiectele legilor justiției vor fi, de asemenea, aprobate de către Guvern până la sfârșitul lunii aprilie 2021 și transmise spre adoptare, în procedură de urgență, de către Parlament. Aceste demersuri sunt necesare pentru îndeplinirea recomandărilor cuprinse în ultimul Raport MCV, publicat de Comisia Europeană la 22 octombrie 2019.

Stelian Ion, Ministrul Justiției, a declarat: „Astăzi, Guvernul a adoptat Memorandumul pentru finalizarea MCV. Ne-am asumat, în programul de guvernare, îndeplinirea acestor criterii esențiale pentru statul de drept din România. Ulterior, finalizarea MCV va veni ca o consecință a eforturilor noastre concretizate. A sosit acum momentul de a repara tot ceea ce s-a stricat în ultimii ani, de a pune Justiția pe drumul cel bun și de a consolida statul de drept și democrația din România.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: