Connect with us

Administratie

Bomboana de pe colivă. Liberalii vor să interzică traficul rutier pe Bd. Tomis – segmentul central

Publicat

la

Administrația condusă de Chițac mai pregătește o trăsnaie după introducerea sensurilor unice, care au bulversat traficul rutier. Liberalii vor să interzică traficul rutier pe Bd. Tomis – segmentul central. Măsura ar urma să fie discutată și aprobată la ședința Consiliu Local Constanța, care va avea loc vineri, în cadrul căreia grupul consilierilor PNL, vor propune proiectul de hotărâre privind inițierea programului „Constanța Coffee Break“, prin instituirea unei zone de promenadă pe bulevardul Tomis, tronson cuprins între intersecția b-dul Tomis/b-dul Mamaia (Capitol) și intersecția b-dul Tomis/str. Traian (zona Lupoaică), prin restricționarea traficului rutier. Măsura ar urma că fie aplicată începând din ultimul week-end din luna aprilie și ultimul week-end din luna octombrie, de vineri ora 18.00 și până luni ora 02.00 și în zilele de sărbători legale cuprinse în această perioadă.

Explicațiile inițiatorilor pentru această propunere sunt aberante și nu au nici o justificarea plauzibilă. Liberalii spun că „centrul orașului, cu clădiri cu iz interbelic, îndeamnă la o plimbare…la bulevard. Însă, o astfel de plimbare nu se poate imagina printre autoturismele epocii moderne, în atmosfera poluată în care nu se mai simt miresmele care îți amintesc de vecinătatea mării“

„Un alt aspect care duce la vicierea condițiilor de trai din oraș îl reprezintă creșterea atât a intensității traficului rutier și a greutății pe osii, precum și a agresivității autovehiculelor din cauza frânării dese și accelerării, devenind factori agravanți în procesul de degradare a sistemului rutier, a aspectului și condițiilor de trai, de relaxare și de turism pe care le poate oferi un oraș precum e Constanța. Pentru a crea o atmosferă specială de petrecere a timpului liber, pentru locuitori și turiști, prin îmbinarea atmosferei anilor 20 – 30 ai secolului trecut,…se dorește realizarea unei zone fără trafic auto destinată plimbărilor, mersului pe jos sau pe bicicletă, relaxării la o ceașcă de cafea și la o „parolă“ între prieteni.“, se arată în referatul de aprobare semnat de grupul consilierilor PNL: Ionuț RUSU, Adriana CÂMPEANU, Adriana ARGHIRESCU, Costin AVĂTAVULUI, Mihaela ANDREI, Cristian OMOCEA, Marian NAZÎRU, Ateș CASIMCEALI, Teodor POPA, Daniel-Gigi TATU.

După cum notam și la începutul materialului, această măsură pare să fie la fel de neinspirată ca și cea cu sensurile unice, în condițiile în care tronsonul la care se face referire în proiect nu este unul care să aibă menirea unei zone de promenadă și unde să ai ce admira, cum este Zona Peninsulară.

Tot pe acest segment de pe bulevard se găsesc foarte multe spații comerciale goale, cu anunț de închiriere, precum blocul Poștei, care e o clădire comunistă fără legătură cu boema ”parolelor” frațuze, și foarte foarte multe shawormerii, care nu au legătură cu perioada interbelică.

 

 

Comments

comments

Administratie

Deputatul Lungoci de la PSD, scrisoare deschisă către președintele CJ Constanța pe tema fondurilor alocate pentru infrastructura rutieră din județ

Publicat

la data de

Scris de

Lucian Lungoci, deputat PSD de Constanța, îi scrie președintelui CJ Constanța, Mihai Lupu căruia îi solicită lămuriri cu privire la sumele alocate de administrația județeană pentru lucrările de infrastructură rutieră.

Lungoci, fost șef al Direcției Județene de Drumuri și Poduri Constanța în mandatul lui Nicușor Constantinescu, dar și în cel al social democratului Marius Horia Țuțuianu, cunoaște problemele de infrastructură din județul Constanța și întervine cerându-i actualului șef al administrației județene să ia în serios alocările de fonduri pentru lucrările la drumuri.

“Vreau să sublinieaz și faptul că CJC poate depune, foarte ușor, cereri de finanțare pentru investițiile prevăzute la Art. 4 al. 1 din OUG nr. 95/2021 lit. c,d – drumuri județene, poduri și podețe. De ce spun că este foarte ușor? Pentru că, în anul 2019, RAJDP Constanța a contractat, pentru Consiliul Județean Constanța, lucrări de cadastrare, expertize tehnice, documentații de avizare a lucrărilor de investiții și devize generale”, scrie deputatul Lucian Lungoci în document.

Argumentele le găsiți aici:

Download (PDF, Unknown)

foto: arhivă Ordinea.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța, nevoită să scoată bariera montată pe un tronson al străzii Vasile Alecsandri

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța ne anunță că Zona Peninsulară va reintra în reabilitare. Autoritatea locală notează că, pe de o parte, va derula proiectul cu finanțare europeana “Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al Municipiului Constanța-etapa II“ prin care se vor reamenaja 27 de străzi, în lungime totală de 2.679 metri, iar pe de altă parte, cu finanțare de la bugetul local, se va reface pavajul realizat în etapa I în zonele în care a fost deteriorat de traficul auto. Valoarea totală a proiectului este de 26.443.554,43 lei.

Amintim că, de la 1 noiembrie, Primăria Constanța va trece la blocarea accesului autovehiculelor neautorizate în Zona Peninsulară. Totodată, Primăria Comnstanța va fi nevoită să scoată bariera montată în urmă cu câteva zile pe un tronson al străzii Vasile Alecsandri, după ce Poliția Rutieră și-a retras avizul.

„Măsurile de punere în practică a regulamentului cuprind montarea de indicatoare rutiere, bariere, stâlpi și bolarzi retractabili. Aceste măsuri au fost aprobate în cadrul Comisiei de circulație cu avizul Biroului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, urmând a fi puse în operă treptat pe măsura efectuării lucrărilor în teren așa cum este prevăzut în avizul sus menționat, una dintre aceste măsuri fiind bariera amplasată la intersecția bd. Tomis cu str. Vasile Alecsandri. Ulterior, Biroul Rutier a revenit printr-o adresă prin care a retras parțial avizul pentru implementarea măsurilor de reglementare a accesului în zona peninsulară,  motivând impactul asupra traficului rutier prin amplasarea barierei respective. Drept urmare, administratorul drumului va efectua lucrările necesare pentru revenirea la situația anterioară emiterii avizului Biroului Rutier din cadrul I.P.J. Constanța.“, menționează Primăria Constanța.

Citește și:

O stradă din Constanța, blocată de Primărie la moftul magistraților. Cătălin Iacob (USR): „Stimați colegi din primărie, ne facem de râs!“

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța pune la bătaie 7 milioane de lei pentru întreținerea sistemului de iluminat public

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a publicat un anunț de licitație publică prin caută o firmă care să execute lucrări de reparații pentru menținerea inclusiv întreținerea sistemului de iluminat public din municipiu.

„Întrucât iluminatul reprezintă unul din criteriile de calitate ale civilizaţiei, pentru crearea unor condiţii mai bune pentru desfăşurarea activităţii populaţiei, pentru scăderea accidentelor rutiere, pentru scăderea numărului de agresiuni împotriva persoanelor şi ţinând cont de sesizările primite de la cetăţenii municipiului Constanţa, (stâlpi avariaţi, lămpi arse, corpuri defecte, etc.) se impune achiziţia lucrărilor de reparaţii pentru menţinerea inclusiv întreţinerea sistemului de iluminat public din municipiului Constanţa.De asemenea, se va asigura menţinerea şi întreţinerea locurilor de consum care alimentează consumatori aparţinând inventarului bunurilor din domeniul public/privat al municipiului Constanţa, respectiv cabine pază, fântâni arteziene, platforme biciclete, organizare evenimente. Obiectul prezentului contract îl constituie achiziţia lucrărilor de reparaţii pentru menţinerea, inclusiv întreţinerea sistemului de iluminat public în municipiul Constanţa precum şi a locurilor de consum care alimentează consumatori aparţinând inventarului bunurilor din domeniul public/privat al municipiului Constanţa. Numarul de zile pana la care se pot solicita clarificari inainte de data limita de depunere a ofertelor/candidaturilor: 6 zile. A.C. va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificari in a 3-a zi inainte de data limita stabilita pentru depunerea ofertelor.“, se arată în anunțul postat de Primărie pe SEAP.

„Elementele componente ale sistemului de iluminat public actual ce aparțin iluminatului stradal rutier și iluminatului stradal pietonal necesită lucrări de reparații datorită uzurii, vandalismului şi accidentelor, prin operațiuni de menținere inclusiv întreţinere. Având în vedere că prezentul contract are ca obiect lucrări de reparaţii necesare menţinerii inclusiv întreţinerii sistemului de iluminat public existent, pentru un aspect unitar, se vor utiliza aparate de iluminat echivalente. Pentru ceilalţi consumatori, componenentele constau în cablu de alimentare şi siguranţe.“, se mai arată în anunț.

Valoarea totală estimată a contractului este de 5.881.034 de lei, fără TVA, sau 6.998.430 de lei cu TVA.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este de 3 noiembrie 2021, ora 15.00.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: