Connect with us

Stiri

Botezul celui de-al treilea remorcher maritim de Ziua Porţilor Deschise

Avatar

Publicat

la

Vizitatorii care se vor afla în Portul Militar Constanţa, sâmbătă, 6 august, vor putea asista începând cu orele 11.00, la tradiţionalul botez marinăresc al navei „Vânjosul”, cel de-al treilea remorcher maritim de radă şi port, ce va intra în serviciul Forţelor Navale Române.

În prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiralul Alexandru Mîrşu, naşa de botez, aspirant Lavinia Georgiana Pascu, şefa promoţiei 2016 a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, secţia militară, va sparge sticla de şampanie de prova navei.

Remorcherul va avea numărul de bordaj 105 şi va fi utlizat, începând cu anul 2017, în operaţiunile de manevrare a navelor militare în rada şi Portul Mangalia, după parcurgerea unui program de pregătire a echipajului şi atestarea acestuia, pentru efectuarea acestor manevre.

Pe lângă acest eveniment, de Ziua Porţilor Deschise, vor fi organizate ateliere interactive, jocuri şi concursuri marinăreşti, dar şi concursuri tematice, cu premii, iar Muzica Militară a Forţelor Navale va completa atmosfera de sărbătoare cu un concert de muzică de fanfară şi de promenadă.

Programul evenimentelor la Constanţa:

– orele 09.00-19.00, vizitarea navelor şi a standurilor expoziţionale;

– orele 09.30-12.00, desfăşurarea concursului de desene pe asfalt „Marea în culori”;

– orele 10.00-11.00, desfăşurarea concursului „Vreau să fiu marinar!”;

– orele 12.00-13.00, festivitate de premiere a câştigărilor concursului „Cel mai bun ofiţer de cart”.

Regulamentele de organizare ale concursurilor „Vreau să fiu marinar!” şi „Marea în culori” sunt prezentate pe https://www.facebook.com/ForteleNavaleRomane.

Fregata „Mărăşeşti” şi Nava Şcoală grecească „Promitheus” vor fi acostate la Terminalul Pasagere, unde îşi vor aştepta vizitatorii.

În Portul Militar Mangalia, programul de vizitare al navelor militare este cuprins în intervalul orar 10.00-14.00.

 

Comments

comments

Stiri

Fără apă potabilă în localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul Gospodăriei de apă Limanu, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 septembrie 2020, în intervalul orar 22,00 – 04,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de aceste intervenții să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în orașul Murfatlar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane, cu diametrul de 400 mm, la nivelul conductei de alimentare cu apă, de pe strada General Vasile Milea din orașul Murfatlar, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, marți – 15 septembrie 2020, în intervalul orar 09,00 – 16,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți onsumatorii din localitatea Murfatlar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Consumatorii din Agigea și Lazu, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a unei avarii survenite astăzi, 7 septembrie 2020, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm din localitatea Agigea (zona Dedeman), județul Constanța, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 13.30 – 18.30.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Lazu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: