Connect with us

Stiri

Botezul celui de-al treilea remorcher maritim de Ziua Porţilor Deschise

Publicat

la data de

Vizitatorii care se vor afla în Portul Militar Constanţa, sâmbătă, 6 august, vor putea asista începând cu orele 11.00, la tradiţionalul botez marinăresc al navei „Vânjosul”, cel de-al treilea remorcher maritim de radă şi port, ce va intra în serviciul Forţelor Navale Române.

În prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiralul Alexandru Mîrşu, naşa de botez, aspirant Lavinia Georgiana Pascu, şefa promoţiei 2016 a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, secţia militară, va sparge sticla de şampanie de prova navei.

Remorcherul va avea numărul de bordaj 105 şi va fi utlizat, începând cu anul 2017, în operaţiunile de manevrare a navelor militare în rada şi Portul Mangalia, după parcurgerea unui program de pregătire a echipajului şi atestarea acestuia, pentru efectuarea acestor manevre.

Pe lângă acest eveniment, de Ziua Porţilor Deschise, vor fi organizate ateliere interactive, jocuri şi concursuri marinăreşti, dar şi concursuri tematice, cu premii, iar Muzica Militară a Forţelor Navale va completa atmosfera de sărbătoare cu un concert de muzică de fanfară şi de promenadă.

Programul evenimentelor la Constanţa:

– orele 09.00-19.00, vizitarea navelor şi a standurilor expoziţionale;

– orele 09.30-12.00, desfăşurarea concursului de desene pe asfalt „Marea în culori”;

– orele 10.00-11.00, desfăşurarea concursului „Vreau să fiu marinar!”;

– orele 12.00-13.00, festivitate de premiere a câştigărilor concursului „Cel mai bun ofiţer de cart”.

Regulamentele de organizare ale concursurilor „Vreau să fiu marinar!” şi „Marea în culori” sunt prezentate pe https://www.facebook.com/ForteleNavaleRomane.

Fregata „Mărăşeşti” şi Nava Şcoală grecească „Promitheus” vor fi acostate la Terminalul Pasagere, unde îşi vor aştepta vizitatorii.

În Portul Militar Mangalia, programul de vizitare al navelor militare este cuprins în intervalul orar 10.00-14.00.

 

Comments

comments

Stiri

Atenție, se oprește apa în comuna Cumpăna! Vezi când

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru înlocuirea unui tronson pe conducta magistrală de alimentare cu apă, din zona Bifurcație Cumpăna, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile vineri – 22 februarie 2019, în intervalul orar 08,30 – 15,00.

În vederea reducerii timpului de execuție a intervenției, lucrările pregătitoare pentru înlocuirea tronsonului avariat vor demara din această seară urmând ca, în intervalul menționat, să se efectueze racordarea tronsonului nou executat la sistemul de distribuție.

Vor fi afectați de lipsa apei potabile toți consumatorii din localitatea Cumpăna.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toţi consumatorii să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Avarie RAJA pe strada Sănătății din Năvodari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe strada Sănătăţii, în zona Liceului Lazăr Edeleanu din orașul Năvodari, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile astăzi – 20  februarie 2019, în intervalul orar 12,15 – 16,00.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii de pe străzile: Sănătaţii, Cabanei, Crinzantemelor, Şcolii, Tineretului, Midiei şi Panseluţelor.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea reparațiilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Avarie RAJA pe b-dul Aurel Vlaicu! Locuitorii mai multor străzi, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru realizarea lucrărilor de înlocuire a unei vane pe conducta de alimentare cu apă a blocului AV4, cu diametrul de 100 mm, de pe bulevardul Aurel Vlaicu, din municipiul Constanţa, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei, astăzi – 20 februarie 2019, în intervalul orar 09,30- 12,00.

Sunt afectați de lipsa apei potabile consumatorii cuprinși în perimetrul delimitat de străzile : bulevardul Aurel Vlaicu – Prelungirea Caraiman – Ion Ursu – Vârful cu Dor.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: