Connect with us

Actual

Braconaj piscicol într-o zonă strict protejată. Vezi ce au scos polițiștii de frontieră din apă

Published

on

braconaj piscicol

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în comun cu lucrători din cadrul A.R.B.D.D. au scos din zona strict protejată a lacului Litvin din Delta Dunării, peste 1.500 de metri plase cu 76 de kilograme de pește. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol.

În seara zilei de 16 ianuarie, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, în cooperare cu lucrători din cadrul A.R.B.D.D. au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care, în zona strict protejată a lacului Litvin, au descoperit în apă mai multe plase cu captură de pește.

În cadrul verificărilor suplimentare s-a constatat faptul că lungimea plasei din fir textil este 1.090 de metri, lungimea plasei mono-filament este de 490 metri. Plasele descoperite conţineau 76 de kilograme peşte, specia caras.

”Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră și introduse în camera de corpuri delicte a instituției.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj piscicol. Totodată facem precizarea că se desfăşoară activități specifice pentru identificarea autorilor cauzei sus-menţionate.”, a precizat Andrei Ene, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă.

braconaj piscicol

braconaj piscicol

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!