Conecteaza-te cu noi

Actual

Braconieri cu „paraşuta”, amendaţi de jandarmi în zona canalului Dunăre – Marea Neagră

Published

on

braconieri

Ieri,  27 februarie, jandarmii constănţeni au desfăşurat o nouă acţiune de combatere a braconajului piscicol în zona canalului Dunăre – Marea Neagră.

Deşi se desfăşoară acţiuni de control periodice în zonă, multe persoane continuă să încalce legea, braconând prin folosirea de plase monofilament ataşate la lansete (aşa numita plasă „paraşută”).

”Acest tip de braconaj are un impact major asupra resursei piscicole, deoarece  persoanele care aleg să încalce legea folosind astfel de plase (care sunt interzise a fi deţinute, folosite dar şi comercializate) o încalcă şi prin reţinerea de exemplare de peşte sub dimensiunea legală.”, au precizat reprezentanții IJJ Constanța.

În cadrul acţiunii de ieri au fost amendate contravenţional 5 persoane care practicau acest mod nesportiv de pescuit, aplicîndu-se sancţiuni în valoare totală de 3.000 de lei.

Advertisement

”Îi informăm pe toţi pescarii sportivi asupra faptului că cele trei canale, respectiv Dunăre – Marea Neagră, Poarta Albă – Midia Năvodari şi Canalul cu Apă Caldă de la Cernavodă sunt concesionate pentru o perioadă de 10 ani, în ceea ce priveşte pescuitul sportiv, de către AJVPS Constanţa şi singurul permis de pescuit legal şi valabil pentru a pescui sportiv în aceste ape este cel emis de către AJVPS Constanţa, vizat pe anul în curs. (conform informaţiilor publice postate pe site-ului ANPA şi pe cel al AJVPS Constanţa).”, au menționat reprezentanții Compartimentului de Relații Publice.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions