Connect with us

Actual

Brazilieni cu 2 kg de cocaină în stomac au fost prinși pe aeroportul Henri Coandă

Maria Ionescu

Publicat

la

Doi cetățeni brazilieni, care au încercat să introducă în țară aproximativ două kilograme de droguri ingerate în stomac, au fost depistați în incinta Aeroportului Henri Coandă — Otopeni, de către polițiști de frontieră și lucrătorii vamali de la din cadrul P.P.F. Henri Coandă. În cauză, se efectuează cercetări, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. — Structura Centrală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc. În data de 10.11.2017, ora 15.10, la P.P.F. — Aeroport Henri Coandă, s-au prezentat pentru a intra în țară, călătorind din Brazilia, via Zurich, trei cetățeni brazilieni, două femei Patricia C. și Verice R., în vârstă de 40, respectiv 41 de ani, precum și un tânăr, Weslley L. în vârstă de 19 ani. Cu ocazia efectuării formalităților de frontieră, în urma unei analize de risc, polițiștii de frontieră din cadrul P.P.F. Henri Coandă, împreună cu lucrătorii vamali, au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra celor trei persoane și bagajelor acestora. Existând suspiciuni că transportă substanțe interzise, persoanele în cauză au fost supuse unui control cu raze X, cu aparatul aflat în dotarea Poliției de Frontieră din cadrul Aeroportul Internațional Henry Coandă. Cu această ocazie s-a constatat că două dintre persoane, Verice R. și Weslley L. aveau zeci de capsule ingerate în stomac. Cetățenii brazilieni au fost preluați de către polițiștii din cadrul B.C.C.O. Ilfov, în vederea continuării cercetărilor, fiind conduși la Spitalul de Urgență Floreasca pentru expertiza de specialitate a capsulelor, care conțineau o substanța de culoare albă. În urma analizei de laborator, substanța, în greutate aproximativa de 2.000 de grame, a reacționat pozitiv ca fiind cocaină. În cauză, pe numele celor doi cetățeni brazilieni se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc. În baza probatoriului administrat, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Weslley L. și Verice R., aceștia fiind prezentați Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Zeci de cai au fost abandonați pe câmp, în apropiere de Techirghiol

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În jur de 40 de cai abandonați, nemâncați, slabi și bolnavi – unii morți deja – au fost descoperiți pe un câmp din apropierea lacului Zarguzon, lângă Techirghiol.
Descoperirea acestor animale a fost făcută publică pe pagina oficială de Facebook a rapper-ului Puya, care a scris:
”Am primit clipul ăsta de la o persoană care m-a rugat să o ajut să facă situația cât mai cunoscută. În Techirghiol, pe marginea lacului Zarguzon, peste 40 de cai sunt ținuți legați în frig și în mizerie, fără mâncare și mulți dintre ei se îmbolnăvesc și mor. Autoritățile n-au făcut nimic până acum, dar poate dacă distribuim cât mai mulți o să se sesizeze cineva și o să-i ia de acolo, de unde sunt condamnați la moarte sigură.”
Și voluntarii organizației Kola Kariola s-au implicat:
„Cu siguranță, imaginile cu cei 40 de cai abandonați, nemâncați, legați, unii morți în râpe, v-au șocat pe toți. Nu o dată v-am spus că aceste animale au un înger păzitor care dorește să rămână anonim. La această oră, la fața locului este Poliția și reprezentați ai DSV. Tot îngerul păzitor anonim încearcă relocarea tuturor cailor într-un loc sigur după care noi, ong-urile va trebui să intervenim și să preluăm câți se poate dintre ei”.
Autoritățile s-au autosesizat și au intervenit.  La această oră, în zonă se află reprezentanți ai IPJ  Constanța și DSVSA Constanța.
”La această oră, polițiștii constănțeni se află la fața locului și efectuează verificări în vederea stabilirii situației de fapt. Starea fiecărei cabaline este evaluată împreună cu reprezentanți ai DSVSA Constanța. Urmează ca la finalizarea verificărilor sa fie luate măsurile legale care se impun.”, a precizat Andreea Iliescu, purtător de cuvînt al IPJ Constanța.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Cod galben de vânt puternic. Manevrele în portul Midia, oprite

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Județul Constanța se află sub cod galben de vânt puternic cel puțin până la ora 11.00. Potrivit meteorologiolor, sunt intensificări ale vântului, cu rafale de 55-65 km/h.

De asemenea, centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza vântului puternic, au fost oprite manevrele în portul Midia.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Unirea Principatelor Române, celebrată la Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cu prilejul împlinirii a 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, militarii din Forţele Navale Române participă duminică, 24 ianuarie, la ceremoniile organizate în garnizoanele Constanța, Brăila și Tulcea. La Constanța, marinarii militari vor fi prezenți la ceremonia care va avea loc în Piața Ovidiu, începând cu ora 11.00. La ceremonii vor participa, printre alții, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, viceprimarii Ionuț Rusu și Florin Cocargeanu, precum și consilierii personali ai primarului.

„Actul istoric, realizat la 24 ianuarie 1859 prin dubla alegere a colonelului Alexandru Ioan Cuza la conducerea celor două Principate Române, a marcat începutul evoluției României moderne, iar armata era considerată de autoritățile Moldovei și Valahiei instituția menită să contribuie la dobândirea independenței și să garanteze existența viitoare a noului stat. Pentru Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, apărarea națională a reprezentat o preocupare cardinală și, în scurt timp, a inițiat procesul de unificare organizatorică a armatelor celor două Principate, acest lucru reprezentând primul pas către unirea definitivă a țărilor surori.“, notează Statul Major al Forțelor Navale.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: