Connect with us

Actual

Bunic salvat, nepot căutat în mare, la Vadu! Ambii sunt turiști veniți pe litoral din Piatra Neamț!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Una dintre plajele relativ sălbatice de pe litoralul Mării Negre este cea de la Vadu. Chipurile, nu ai voie să campezi acolo dar cine ajunge în zonă va descoperi sute de corturi amplasate de-a lungul mării. Și asta cu toate că este interzisă camparea, iar accesul cu mașina în zonă se face contra cost, în anumite condiții impuse de către Rezervația Biosferei Delta Dunării. Însă oamenii vin din toată țara și din străinătate în acest, încă, colț de rai cu tot ce le trebuie la ei. Au cele de trebuință pentru câte zile și-au propus să stea. Aici, apa mării se adâncește treptat așa că, dacă vrei să faci o baie în apă adâncă, ești nevoit să mergi destul de mult în larg. Și multă lume face acest lucru, în ciuda nenorocirilor care s-au întâmplat pe întreg litoralul tocmai din cauza acestui lucru. În cursul acestei după-amiezi, echipele de salvare au fost anunțate că doi turiști care au venit din Piatra Neamț sunt în pericol. Unul dintre ei, un băiat de 15 ani a ieșit în larg împreună cu bunicul său, în vârstă de 66 de ani. Și s-au aflat în pericol de înec. În grabă, din portul Tomis Constanța a plecat o ambarcațiune cu echipaj mixt ISU-Garda de Coastă, care are și scafandrii la bord. De asemenea, a plecat și un elicopter SMURD, care a survolat plaja. Din păcate, numai bărbatul de 66 de ani a fost scos la țărm în stare de conștiență. Ca atare, el a fost preluat de elicopterul SMURD și transportat la Spitalul Județean Constanța. Minorul de 15 este căutat în continuare.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Castelu: Un bărbat a căzut într-o stație adâncă de 5 metri

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În  această seară, pompierii au fost solicitați să intervină în localitatea Castelu pentru a salva viața unui om căzut într-o fostă stație de apă, adâncă de 4-5 metri.

La  fața locului s-au deplasat de urgență o autospecială de stingere cu opt pompieri și un SMURD B, care încearcă să-l scoată pe bărbat.

Știre în curs de actualizare.

Update: Din fericire, bărbatul a fost scos viu de către pompieri și predat unei ambulanțe a saj pentru a fi transportat la spital.

Potrivit Serviciului de Ambulanță, el are aproximativ 40 de ani, este necunoscut și a fost găsit în stare de comă. A fost transportat de echipajul Smurd C, la spitalul județean.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier la Olimp! Trei persoane au fost rănite

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, pe DN 39, într-o curbă din apropierea intersecției cu drumul spre stațiunea Olimp, a avut loc un eveniment rutier grav, în care a fost implicată o familie.

Potrivit Serviciului de Ambulanță Constanța, au fost trei victime – mama, tata și fiica lor  – care sunt conștiente.

Mama se simte bine și a refuzat consultația, tatăl – care era și șoferul mașinii –  a suferit un atac de panică iar fiica a fost transportată cu o ambulanță la Spitalul Județean Constanta deoarece are un traumatism la umărul stâng.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bunuri de aproape 3 milioane de lei, descoperite în portul Constanța Sud Agigea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii   vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, în două containere sosite din China, articole de încălțăminte și jucării în valoare de peste 2.870.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 19.10.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în baza analizei de risc, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București. Astfel, la cercetări s-a stabilit că administratorul societăţii comerciale este un cetăţean chinez, în vârstă de 33 de ani, având reședința pe raza județului Ilfov.

De asemenea, în urma controlului au fost descoperite 5.760 perechi de încălţaminte susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 2.803.210 lei.

Totodată, în data de 18.10.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București, al cărei administrator este un cetăţean român, în vârstă de 51 de ani, care are domiciliul pe raza municipiului București.

În urma controlului, au fost descoperite 7.740 jucării (mașinuțe, cărți de colorat și jocuri creative) susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 70.700 lei.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează în ambele cazuri cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: