Conecteaza-te cu noi

Politica

Cadru legal pentru promovarea produselor gastronomice locale

Published

on

produse traditionale Marian Crusoveanu

Propunerea de lege, semnată alături de colegii parlamentari PNL, vine să completeze cadrul legal existent privind punctele gastronomice locale. Astfel, acest concept nou de #HoReCa este definit în următorul fel: o unitate de valorificare a producției primare locale, situată într-o localitate rurală, unde se prepară şi se servesc produse culinare şi băuturi, după rețete specifice zonei, direct către consumatorul final, pentru un număr maxim de 12 persoane simultan, transmite deputatul PNL de Constanța, Marian Crușoveanu.

“De asemenea, propunerea de lege mai prevede că #PunctulGastronomicLocal poate funcționa în incintele locuințelor din mediul rural, ferme agricole, amenajări piscicole, stâne, stupine, crame, fonduri de vânătoare, crescătorii de vânat, complexe de vânătoare, centre de colectare a ciupercilor şi fructelor de pădure, centre de colectare a vânatului, ocoale silvice, mănăstiri, agropensiuni, precum şi în alte construcții şi amenajări dintr-o localitate rurală. Această lege va contribui la dezvoltarea comunităților locale, din perspectivă economică, dar mai ales la promovarea și valorificarea turismului rural al României, în special al celui gastronomic. În gospodăriile rurale încă se realizează produse bazate pe rețete autentice, iar punctele gastronomice locale vor avea rolul de a valorifica producția primară locală, unde se prepară și servesc produse culinare și băuturi după rețete specifice zonei. Această inițiativă legislativă poate fi un pas pozitiv pentru susținerea comunităților rurale și promovarea bogăției gastronomice a României”, explică parlamentarul constănțean.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions