Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Camere de supraveghere şi radare fixe pe şoselele din România. Legea a fost promulgată de Iohannis

Published

on

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea potrivit căreia pe șoselele din România vor fi montate sisteme de supraveghere. Actul normativ prevede instituirea Sistemului integrat de monitorizare a traficului rutier pe drumurile publice din România, denumit e-SIGUR, sistem de interes național, complementar sistemelor inteligente de transport.

„Prin instituirea e-SIGUR se urmărește realizarea obiectivului general al Strategiei Naționale pentru Siguranță Rutieră aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 682 din 25 mai 2022, respectiv reducerea cu 50%, până în anul 2030, comparativ cu anul 2019, a numărului persoanelor decedate şi cu 50% a numărului persoanelor grav rănite în urma producerii accidentelor rutiere”, stipulează legea.

Monitorizarea traficului rutier pe drumurile publice se realizează prin intermediul sistemelor de transport inteligente, parte integrantă din drum, într-un sistem integrat şi interoperabil. Concret, Ministerul Transporturilor și Poliția Rutieră vor putea instala un sistem electronic de camere video și radare fixe omologate și verificate metrologic pentru monitorizarea circulației pe rețeaua de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale pe care o administrează Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Sursa: adevarul.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions