Connect with us

Societate

Campania de toamna ”Curățăm Constanța Noastră” continuă!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Pe data de 1 octombrie, s-a dat startul campaniei de toamnă ”Curățăm Constanța Noastră!” inițiată de Primăria Constanța. Ajunsă la cea de-a VII-a ediție, aceasta este cea mai amplă acțiune de responsabilizare civică fata de mediul înconjurător din orașul nostru. Campania se va desfășura în perioada 1 – 31 octombrie și vizează ecologizarea și igienizarea întregului oraș.

În intervalul 05 – 08 oct. 2018, angajații Polaris M Holding au continuat ecologizarea în cartierele Tomis Nord și Faleză Nord și desfășoară astăzi activități de igienizare în cartierul Tomis II și în Parcul Tăbăcărie.

S-au întreprins operațiuni curente de curățare și igienizare în următoarele locații: bd . 1 Decembrie, zona ICIL, str. Traian, Stadionul “Farul” , str. Mircea cel Bătrân, str. Eduard Caudella, str. Alexandru Gherghel, str. Dezrobirii, str. General Manu, Parcul Arheologic, Bd. Ferdinand, str. Răscoalei 1907, bd. I. C. Brătianu, str. Ștefan cel Mare, zona Spitalul Județean, str. Crișului, str. Munții Tatra, str. Olteniei, bd. Mamaia, str. Unirii, bd. Al. Lăpușneanu, str. Petre Romulus, str. Ștefan Mihăileanu, str. Dezrobirii, str. Egalității, str. Panait Cerna, bd. Regina Elisabeta, zona Gară, zona Tomis III, str. Ștefaniță Vodă, Sala Sporturilor , bd. Aurel Vlaicu, str. Castanilor, str. Voinicului, str. Soveja, str Ilarie Voronca, Stațiunea Mamaia, str. Griviței, str. Mercur, str. Maramureș, Faleza Cazinoului, Zona Peninsulară, str. Ion Adam, str. București, zona Anda, str. Eliberării, zona Marinarul, str. Walter Mărăcineanu, str. N. Iorga, str. Meșterul Manole, str. Vârful cu Dor, str. Lăcrămioarei, str. Crizantemei, str. Alexandru Puskin, str. Progresului, str. I. L. Caragiale, str. Bărăganului, str. Melodiei, str. Arhiepiscopiei, str. Pescarilor, zona Dacia, bd. Tomis, zona Eden, intersecția dintre străzile Orizontului și Stegului, str. Enăchiță Văcărescu, Pasajul și Piața din zona Abator, str. Dumitru Marinescu, str. Înfrățirii, str. Nucilor, str. 8 Martie, str. Pandurului, str. Mihai Viteazu, str. Dorului, zona Casa de Cultură, str. Amurgului, str. Dafinului, str. Călărași, str. Micșunelelor, str. Sabinelor, str. Baba Novac.

”Autoritățile locale invită cetățenii, agenții economici, instituțiile de stat și private, cluburile sportive și asociațiile de proprietari să participe la curățenia de toamnă. Toți voluntarii implicați în campanie vor primi echipamentele necesare desfășurării activităților din program.  Și tu poți să participi la curățenia de toamnă a orașului!”, precizează Polaris M Holding Constanța.

Inscrierile se fac pe site-ul oficial, la adresa www.curatamconstantanoastra.ro.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

SNMF: În 2019, vom fi martorii migraţiei crescute a medicilor de familie

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Bilanţul anului 2018 este, pentru medicii de familie, unul care dă cu minus. Medicii de familie care asigură interfaţa dintre pacienţi şi sistemul naţional de sănătate pot spune că au supravieţuit unui an în care asistenţa medicală primară pe care o reprezintă a fost neglijată, marginalizată şi subfinanţată.

Medicii de familie aşteaptă ca alocarea financiară în 2019 pentru segmentul de asistenţă medicală pe care îl acoperă să asigure deopotrivă sumele necesare pentru creşterile salariale impuse prin lege, posibilitatea investiţiilor în echipamente şi personal precum şi creşterea cheltuielilor ca urmare a inflaţiei. De asemenea, ei aşteaptă şi o reparaţie, cel puţin parţială, a inechităţii faţă de colegii lor din alte segmente ale sistemului naţional de sănătate.

Medicii de familie din România au funcţionat în 2018 cu un buget cu doar 17% mai mare decât în 2017, în condiţiile în care colegii din unităţile sanitare de stat (medicina şcolară, ambulatoriu integrat, spitale) au beneficiat de finanţări (salarii şi bugete) mărite cu până la 100%. Cu toate acestea, startul discuţiilor pentru bugetul alocat medicinei de familie pentru 2019 este unul pe care SNMF îl consideră eşuat. În previziunile bugetare actuale, bugetul alocat medicinei de familie vizează o creştere de sub 5 procente faţă de anul trecut.

În aceste condiţii şi coroborat cu celelalte solicitări nerezolvate de guvernanţi (debirocratizarea, protocoalele de prescriere etc), SNMF apreciază că se va înregistra un nou val de nemulţumire din partea profesioniştilor din segmentul de asistenţă medicală primară. Îngrijorător este, în acest context, faptul că agenţiile de recrutare a forţei de muncă din domeniul medical anticipează că în anul 2019 vom fi martorii unei migraţii crescute a medicilor de familie.

SNMF îşi exprimă public dorinţa de a asigura o stabilitate pentru medicii de familie, temelia fiecărui sistem public de sănătate, şi implicit un echilibru în asistenţa medicală primară.

”Pentru ca aşa ceva să poată fi pus în practică, medicii de familie au nevoie de recunoaşterea importanţei şi eficienţei muncii lor, de susţinerea beneficiarilor direcţi – pacienţii – şi de sprijinul decidenţilor – administratori ai sistemului medical şi decidenţi politici.”, a precizat Dina Mergeani, președinte al Societății Naționale de Medicina Familiei.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Școala de pian Alexandra Mărculescu, recital caritabil. O pianină cu luminițe care salvează copiii cu autism

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Mulți părinți care au copii atipici o consideră un înger. Alexandra Mărculescu îi smulge pe micuții cu tulburare de spectru autist din lumea lor, îi învață sunetele, notele muzicale, ritmul și măsura. Prin ceea ce face, ea le creează acestor copii empatia care le lipsește în mod natural. Însă tot acest proces pleacă de jos. În paralel cu terapia ABA, în care copiii atipici învață comportamente, și cu terapia 3C în care își dezvoltă inteligența motrică, la cursurile de pian ale Alexandrei Mărculescu se deprind mai întâi cu zgomotul, învățând să elimine fobia față de sunetele puternice. Ulterior învață să cânte la clape fără prompt, iar unii din ei ajung chiar la nivel de performanță. Alexandra Mărculescu predă cursuri de pian și pentru copiii tipici. Împreună, întreaga școală, cu tipici și aticipi, a susținut un recital caritabil la Hotelul Bulevard din Constanța. Evenimentul a avut loc duminică, 9 decembrie 2018, în scopul colectării sumelor necesare achiziției unei pianine cu luminițe. Instrumentul este foarte util copiilor atipici, care pot învăța mai ușor notele muzicale. Inițiativa a fost susținută de Asociația SMARY M din Constanța. În clipul alăturat puteți vedea cele mai importante momente ale recitalului, un scurt interviu cu Alexandra Mărculescu, precum și premierea micilor artiști.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Serviciul de Ambulanță Constanța este în doliu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Cu părere de rău și regrete eterne, S.A.J. Constanța anunță pe cei ce au cunoscut-o, trecerea în neființă a doamnei Rodica Florea, născută la data de 20.11.1955. Colega noastră și-a început activitatea de asistent medical la data de 20.11.1979, la Stația de Salvare.
La data de 01.06.1995, se înființează Serviciul Județean de Ambulanță Constanța ca unitate de sine stătătoare, iar la data de 01.07.1996 Rodica Florea devine asistenta șef a S.A.J. Constanța, funcție în care a activat până la data de 16.07.2014 când a ieșit la pensie. Din anul 1997 și până s-a pensionat, a activat ca instructor formator în centrul de training al S.A.J. Constanta, unde a instruit de-a lungul timpului colegi din întreaga țară. Colectivul S.A.J. Constanța este alături de familia îndurerată și transmite sincere condoleanțe!

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: