Connect with us

Politica

Cancelaria premierului, burdușită de consilieri. 16 oameni îl sfătuiesc pe Cîțu

Publicat

la

De când au venit la guvernare, liberalii au burdușit funcțiile publice de membrii de partid. În Guvern, spre exemplu, sunt, potrivit unor surse, nu mai puțin de 80 de secretari de stat și alte câteva zeci de consilieri de stat. Spre exemplu, în echipele premierului și vicepremierului sunt, în afara secretarilor de stat, peste 20 de consilieri. Cei mai mulți sunt, bineînțeles, la Cancelaria primului-ministru. Florin Cîțu are nu mai puțin de 15 consilieri de stat, din care 7 (șapte) au titlu onorific, iar 8 (opt) sunt de stat și sunt plătiți din bani publici. Într-un răspuns pentru Antena 3, Secretariatul General al Guvernului a precizat că sfătuitorii lui Florin Cîțu primesc salarii cuprinse între 5.200 și aproape 5.800 de lei.

Printre cei care îl consiliază pe Florin Cîțu sunt și persoane controversate. Unul dintre ei este Victor Florin Dumitriu (57 ani). Acesta a deținut mai multe funcții în timpul guvernării Năstase și a fost consilier pe probleme economice al fostului primar al Bucureștiului Sorin Oprescu și a candidat la Camera Deputaților pe listele PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu, notează hotnews.ro. De asemenea, în lista de consilieri se numără și fostul deputat liberal Mara Mareș, o tânără care s-a aflat în centrul mai multor scandaluri politice. Mara Mareş, fiica consilierului judeţean al PD-PNL, Ioan Mareş, cunoscut drept și „regele cartofului“, a fost aleasă deputat în legislatura 2016-2020. În 2017, Mara Mareş a fost aleasă, cu scandal, anunţa atunci Digi 24, unii dintre participanţii la şedinţă spunând că însuşi preşedintele liberal Ludovic Orban a influenţat votul, după ce şi-a arătat susţinerea pentru deputatul Mara Mareş.

Despre lista de consilieri ai premierului Cîțu a scris și pressone.ro, care a notat că Guvernul Cîțu a șters de pe site-ul oficial al instituției o secțiune unde trebuia să publice numele, funcția și CV-urile consilierilor din cabinetele premierului Florin Cîțu și al vicepremierilor Dan Barna și Kelemen Hunor. Secțiunea a fost ștearsă în ultimele două săptămâni, după ce PressOne a solicitat Guvernului să transmită componența cabinetelor și copii electronice după CV-urile membrilor echipei. În urma apariției acestui articol, pe site-ul Guvernului a reapărut secțiunea „Echipele premierului și vicepremierilor”, miercuri, 17 martie, în jurul prânzului. Totuși, noua secțiune nu conține și CV-urile consilierilor și secretarilor de stat, așa cum au avut toate guvernele anterioare, mai arată sursa citată.

Iată lista de consilieri ai premierului Cîțu:

Mihaela PARASCHIV – Director de cabinet cu rang de secretar de stat

Maria-Mădălina TURZA – Consilier de stat

Mara MAREȘ – Consilier de stat

Theodor-Cosmin ONISII – Consilier de stat

Iulian-Vasile POPESCU – Consilier de stat

Florin-Victor DUMITRIU – Consilier de stat

Eduard-Andi MANCIU – Consilier de stat

Ion Alin Dan IGNAT – Consilier de stat

Valentin-Sorin COSTREIE – Consilier de stat

Gheorghe POPESCU – Consilier onorific

Herman BERKOVITS – Consilier onorific

Remus-Adrian BORZA – Consilier onorific

Lucian ISAR – Consilier onorific

Iulian Alexandru MURARU – Consilier onorific

Victor COSTACHE – Consilier onorific

Gabriel PĂUN – Consilier onorific

Sursa foto: gov.ro

Comments

comments

Politica

România, pe primul loc în Uniunea Europeană la evaziunea fiscală la TVA

Publicat

la data de

Scris de

Deficitul de încasare a TVA în România a crescut de la 29,1 miliarde lei în 2018, până la 35,1 miliarde lei în 2019, arată un nou raport publicat joi de Comisia Europeană, scrie Agerpres. Pierderile de venituri din TVA au un impact extrem de negativ asupra cheltuielilor pe care administraţiile publice le alocă bunurilor şi serviciilor publice de care depindem cu toţii, cum ar fi şcolile, spitalele şi transporturile. În acelaşi timp, TVA neîncasată ar putea avea şi un efect pozitiv, întrucât statele membre depun eforturi pentru a acoperi datoria contractată în timpul redresării iniţiale în urma pandemiei de COVID-19 sau pentru a ridica nivelul ambiţiilor în materie de finanţare a combaterii schimbărilor climatice. Conform acestui document, în 2019, România a înregistrat cel mai mare deficit de încasare a TVA la nivel naţional, cu o pierdere de 34,9% din veniturile din TVA (comparativ cu 32,7% în 2018), urmată de Grecia (25,8%) şi Lituania (23,5%). Cele mai mici deficite au fost înregistrate în Croaţia (1%), Suedia (1,4%) şi Cipru (2,7%). Comisia Europeană subliniază că, în termeni relativi, România a avut cel mai mare deficit de încasare a TVA din UE pe întreaga perioadă 2015-2019.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Nicolae Ciucă anunță VOTAREA certificatului verde PÂNĂ LA FINELE ANULUI

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă spune că certificatul verde va fi votat în Parlament până la finele anului. Acesta spune și că documentul ar putea fi folosit și în biserici, deși reprezentanții cultelor au cerut acest lucru.

“Aș putea spune că activitatea a debutat printr-un mesaj care ne-a plăcut tuturor. Ne iubim țara și ne iubim comunitățile. Mesajul nostru a fost clar, prin astfel de activități nu facem decât să redăm oamenilor încrederea și speranța. Asta se întâmplă în baza unui dialog pe care îl avem cu societatea civilă. Este o modalitate de  dialog pe care o vom continua și cu ceilalți reprezentanți ai societății civile pentru a putea lua decizii pentru cetățeni. A fost o discuție și o solicitare a reprezentanților cultelor ca cetățenii să poată participa la slujbe fără să se impună obligativitatea deținerii certificatului verde. E un proiect în dezbatere, se discută cu fiecare dintre specialiști, și sperăm ca într-un timp rezonabil să mergem în Parlament și să avem această lege a certificatului COVID, care se va înscrie în parametri în ceea ce privește incidența bolii și va include oamenii care au trecut prin boală”, a declarat Nicolae Ciucă citat de stiripesurse.ro.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

De ce au lipsit reprezentanții USR Constanța de la ceremoniile dedicate Zilei Naționale. Vezi ce spune consilierul Mihai Ochiuleț

Publicat

la data de

Scris de

Capetele de afiș politice la ceremoniile dedicate sărbătorii Zilei Naționale la Constanța au fost primarul Vergil Chițac și viceprimarul Ionuț Rusu, aflați în prima linie, iar în plan secund s-a aflat și City Managerul orașului, Felicia Ovanesian. Mulți s-au întrebat de ce lipsesc reprezentanții USR și PSD de la ceremonii. În ceea ce îi privește pe cei de la USR, consilierul Mihai Ochiuleț vine cu o explicație, care se dovedește a fi și un răspuns la un material publicat de un ziar constănțean.

„Nu am aflat de ce nimeni de la PSD nu a fost prezent la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naționale de la Constanța și nici nu mă interesează, dar pot să vă spun de ce nu a fost nimeni de la USR: pentru că nimeni nu ne-a invitat! Cei de la Replica ar fi aflat asta dacă făceau un minim de efort să ne întrebe. Dar e ok, nu ne supărăm. Crema liberalilor constănțeni a vrut să acapareze evenimentul. Au dat bine la poză și chiar îi felicit! Cu toate acestea, regret profund că primarul Chițac a fost huiduit în timp ce încerca să rostească ce avea scris pe foaie, dar se mai întâmplă atunci când apari rar, iar oamenii sunt nemulțumiți, deși tu crezi că ei sunt foarte bucuroși să te vadă. Realitatea 1 – Chițac 0.“, a scris pe Facebook Mihai Ochiuleț.

Amintim că, primarul Vergil Chițac a fost huiduit la scenă deschisă atunci când a luat cuvântul în cadrul ceremoniilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: