Conecteaza-te cu noi

Politica

Cancelaria premierului, burdușită de consilieri. 16 oameni îl sfătuiesc pe Cîțu

Published

on

De când au venit la guvernare, liberalii au burdușit funcțiile publice de membrii de partid. În Guvern, spre exemplu, sunt, potrivit unor surse, nu mai puțin de 80 de secretari de stat și alte câteva zeci de consilieri de stat. Spre exemplu, în echipele premierului și vicepremierului sunt, în afara secretarilor de stat, peste 20 de consilieri. Cei mai mulți sunt, bineînțeles, la Cancelaria primului-ministru. Florin Cîțu are nu mai puțin de 15 consilieri de stat, din care 7 (șapte) au titlu onorific, iar 8 (opt) sunt de stat și sunt plătiți din bani publici. Într-un răspuns pentru Antena 3, Secretariatul General al Guvernului a precizat că sfătuitorii lui Florin Cîțu primesc salarii cuprinse între 5.200 și aproape 5.800 de lei.

Printre cei care îl consiliază pe Florin Cîțu sunt și persoane controversate. Unul dintre ei este Victor Florin Dumitriu (57 ani). Acesta a deținut mai multe funcții în timpul guvernării Năstase și a fost consilier pe probleme economice al fostului primar al Bucureștiului Sorin Oprescu și a candidat la Camera Deputaților pe listele PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu, notează hotnews.ro. De asemenea, în lista de consilieri se numără și fostul deputat liberal Mara Mareș, o tânără care s-a aflat în centrul mai multor scandaluri politice. Mara Mareş, fiica consilierului judeţean al PD-PNL, Ioan Mareş, cunoscut drept și „regele cartofului“, a fost aleasă deputat în legislatura 2016-2020. În 2017, Mara Mareş a fost aleasă, cu scandal, anunţa atunci Digi 24, unii dintre participanţii la şedinţă spunând că însuşi preşedintele liberal Ludovic Orban a influenţat votul, după ce şi-a arătat susţinerea pentru deputatul Mara Mareş.

Despre lista de consilieri ai premierului Cîțu a scris și pressone.ro, care a notat că Guvernul Cîțu a șters de pe site-ul oficial al instituției o secțiune unde trebuia să publice numele, funcția și CV-urile consilierilor din cabinetele premierului Florin Cîțu și al vicepremierilor Dan Barna și Kelemen Hunor. Secțiunea a fost ștearsă în ultimele două săptămâni, după ce PressOne a solicitat Guvernului să transmită componența cabinetelor și copii electronice după CV-urile membrilor echipei. În urma apariției acestui articol, pe site-ul Guvernului a reapărut secțiunea „Echipele premierului și vicepremierilor”, miercuri, 17 martie, în jurul prânzului. Totuși, noua secțiune nu conține și CV-urile consilierilor și secretarilor de stat, așa cum au avut toate guvernele anterioare, mai arată sursa citată.

Iată lista de consilieri ai premierului Cîțu:

Advertisement

Mihaela PARASCHIV – Director de cabinet cu rang de secretar de stat

Maria-Mădălina TURZA – Consilier de stat

Mara MAREȘ – Consilier de stat

Theodor-Cosmin ONISII – Consilier de stat

Iulian-Vasile POPESCU – Consilier de stat

Advertisement

Florin-Victor DUMITRIU – Consilier de stat

Eduard-Andi MANCIU – Consilier de stat

Ion Alin Dan IGNAT – Consilier de stat

Valentin-Sorin COSTREIE – Consilier de stat

Gheorghe POPESCU – Consilier onorific

Advertisement

Herman BERKOVITS – Consilier onorific

Remus-Adrian BORZA – Consilier onorific

Lucian ISAR – Consilier onorific

Iulian Alexandru MURARU – Consilier onorific

Victor COSTACHE – Consilier onorific

Advertisement

Gabriel PĂUN – Consilier onorific

Sursa foto: gov.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions