Societate

Când se încălzește și cum va fi de Florii

mart. 21, 2018 Mihaela Tîrpan

Meteorologii estimează, pentru intervalul 19 martie – 1 aprilie, un regim termic în care temperaturile medii vor trece relativ rapid de la valori cu minus la cele cu plus. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi preponderent sub formă de ploaie și sunt așteptate la nivelul întregii țări după data de 26 martie, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În Dobrogea, în prima săptămână de prognoză, vremea se va menţine mai rece decât în mod normal la această dată, cu o medie a valorilor maxime de temperatură cuprinsă, în general, între un grad şi 5 grade, respectiv a minimelor între -4 şi zero grade.

În cea de-a doua săptămână se va încălzi în primele zile, apoi nu vor mai fi variaţii semnificative, iar vremea va fi caracterizată de valori termice specifice perioadei, media maximelor fiind în jurul a 11 grade, iar cea a minimelor de 3 – 4 grade. În intervalul 19 – 23 martie vor fi precipitaţii mixte, în general moderate cantitativ, iar după data de 26 martie va fi în creştere probabilitatea de ploaie.

Comments

comments