Connect with us

Actual

Captură impresionantă de cocaină pe aeroport! Era adusă din Lisabona

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul zilei de azi, pe aeroportul Henri Coandă – București, a fost depistată o persoană de sex feminin, cetățean australian, care a introdus pe teritoriul României aproximativ 3 kilograme de substanță de culoare albă susceptibilă a constitui cocaină.

În fapt s-a reţinut că la data de 22.11.2018, în jurul orei 06.00, la Punctul de Trecere a Frontierei  Aeroport Henri Coandă – Otopeni s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din direcţia Lisabona, o persoană de sex feminin, cetăţean australian, în vârstă de 47 de ani.

Suspectei i-au fost efectuate formalitățile de frontieră, aceasta intrând pe teritoriul României. Ulterior, suspecta s-a prezentat în zona de preluare a bagajelor de cală și a ridicat un bagaj tip troler de dimensiuni mari, de culoare roz, după care s-a deplasat în zona destinată controlului vamal, încadrându-se pe culoarul verde ,”Nimic de declarat”, cu intenția de a părăsi sala de vamă.

Organele vamale împreună cu ofițerii de frontieră au procedat la oprirea suspectei și la efectuarea unui control asupra sa și asupra bagajelor acesteia. În urma controlului asupra trolerului, a fost găsită o cutie din carton de culoare albastră, de dimensiunile unei cutii de pantofi, inscripționată cu un desen.

S-a procedat la deschiderea cutiei respective, ocazie cu care au fost găsite 10 cutii din carton, tip cadou, având culorile roșu și galben, în  cutiile respective fiind  găsite 34 de ambalaje din plastic transparent care conțineau câte cinci batoane în formă de trabucuri, ambalate în folie de aluminiu de culoare argintie, în total fiind 170 de astfel de batoane. Autoritățile vamale au  desfăcut unul dintre acele batoane și au constatat că în acesta se afla o substanță pulverulentă de culoare albă care a reacționat pozitiv la testul de cocaină.

În cauză s-a dispus efectuarea unei constatări fizico-chimice asupra substanțelor care se aflau în cele 170 de batoane introduse în România, în urma analizei stabilindu-se  că aceste substanțe sunt constituite din 2533,68 grame de cocaină.

Cauza este instrumentată împreună cu polițiști de frontieră din cadrul  Inspectoratului General al Poliției de Frontieră şi ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.

”Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.”, precizează Biroul de presă al DIICOT.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Un nou cutremur în România. Vezi ce intensitate a avut.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, la ora 6.08, în județul Vrancea a avut loc un nou cutremur. Acesta s-a produs la adâncimea de 131 km și a avut intensitatea de 3 grade pe scara Richter.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Odobești (40km), Panciu (46km), Râmnicu Sărat (51km), Onești (52km), Focșani (53km).

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

A fost ridicată restricția de circulație pe Autostrada A2, între București și Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Autostrada A2 a fost ridicată restricţia de pe tronsonul kilometric 74 – 84 (Dor Mărunt – Dragoş Vodă, judeţul Călăraşi) , fiind reluată circulaţia atât pe sensul către Bucureşti, cât şi pe cel către litoral, pe câte două benzi.

Reamintim că, din cauza lucărilor la sistemul rutier, traficul a fost deviat, începând cu luna aprilie, de pe calea 1 pe calea 2 (sensul către Capitală) şi s-a desfăşurat pe câte o bandă pentru fiecare direcţie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Foto) Accident rutier în Constanța. O persoană a fost rănită.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, în Constanța a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme. Impactul s-a produs la intersecția străzilor Baba Novac și Aurel Vlaicu.

Potrivit primelor informații, o persoană a fost rănită ușor.

Știre în curs de actualizare.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: