Connect with us

Actual

Care este starea drumurilor? Suluri de zăpadă au apărut pe șosele!

Maria Ionescu

Publicat

la

Care este starea drumurilor? Suluri de zăpadă au apărut pe șosele!

În urmă cu patru ore, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, posta pe facebook un mesaj potrivit căruia a avut întâlniri la nivel înalt din cauza căderilor masive de zăpadă și a poleiului depus pe șoselele din județ: ”In urma instituirii Codului Galben de ninsori, am convocat de urgenta, noaptea trecuta, Comandamentul de Iarna al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri. Am verificat personal situatia drumurilor judetene, mergand in control la toate statiile RAJDP. La aceasta ora, in judetul Constanta nu este nici un drum inchis. Toate echipajele Regiei sunt in alerta si patruleaza pe toate traseele din judet, intervenind deja cu material antiderapant acolo unde este nevoie. Utilajele de deszapezire ale regiei, precum si autoutilitarele cu senile, utilizate la interventii si cazuri medicale in situatii de urgenta, sunt pregatite si ele. Rog cetatenii sa circule cu prudenta si sa semnaleze despre situatia drumurilor judetene la urmatoarele numere de telefon: 0735/008802 si 0241/693 527.”

Lucrurile s-au schimbat radical

Între timp, însă, lucrurile s-au precipitat. Căderile masive de zăpadă și poleiul care s-a format, dar și vântul care a bătut cu o viteză foarte mare au provocat o mulțime de neajunsuri. Există deja drumuri blocate în județ dar și mașini care au derapat. Mai multe utilaje au intervenit pe mai multe drumuri pentru a debloca autoturismele împotmolite în zăpadă. Acest lucru s-a întâmplat între localitățile Independența și Dumbrăveni, dar și pe drumul care leagă Constanța de Tulcea. Este posibil ca și în orele care urmează să apară noi probleme datorită căderilor masive de zăpadă și a vântului puternic, care formează suluri de zăpadă pe șosele.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Cum va fi vremea în acest sfârșit de săptămână

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Iată cum va fi vremea în acest sfârșit de săptămână, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie:

Astăzi, în vestul, nordul şi centrul ţării vremea va fi în general închisă, cu valori termice diurne mai scăzute decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros, iar aria precipitaţiilor se va extinde treptat. Acestea vor fi sub formă de ploaie, trecător lapoviţă, iar mai ales la munte vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiţii de polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar dimineaţa şi noaptea va fi nebulozitate de plafon jos şi ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 şi 11 grade, iar cele minime între -5 şi 4 grade.

Duminică, 29 noiembrie, cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a ţării, mai persistente ziua în sud-vestul, centrul şi nord-estul teritoriului, unde precipitaţiile se vor semnala local; la munte va ninge, iar în zonele mai joase de relief vor fi ploi, lapoviţă şi ninsori. În regiunile sudice şi sud-estice, dimineaţa pe alocuri se va semnala ceaţă, iar aria de nebulozitate şi precipitaţii – mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă – va fi în extindere în cursul nopţii. Pe spaţii mici se pot cumula cantitãţi de apă însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane şi în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade, mai ridicate în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între -5 şi 5 grade.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ceață densă și temperaturi scăzute în județul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La această oră este ceață densă în Constanța și în mai multe județe ale țării. Potrivit ANM, aceasta nu se va ridica cel puțin până la ora 10.00.

În județele Constanta și Tulcea se va semnala ceață care va determina scăderea vizibilității, local sub 200 m și izolat sub 50 m.

Temperaturile sunt foarte scăzute. Iată câte grade se înregistrau la ora 8.00 la principalele stații meteorologice din județul Constanța:

  • Adamclisi – -3,7 grade Celsius, ceață.
  • Cernavodă – -3,7 grade Celsius, chiciură.
  • Constanța – -2,8 grade Celsius, ceață.
  • Constanța Dig – -1,3 grade Celsius, ceață.
  • Hârșova – -2,1 grade Celsius.
  • Mangalia – 1,2 grade Celsius, aer cețos.
  • Medgidia – -3,1 grade Celsius, chiciură.

După cum puteți remarca, mercurul din termometre a urcat la temperaturi pozitive doar la Mangalia, unde se înregistrează 1,2 grade Celsius.

Și reprezentanții Poliției au postat următorul anunț:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, este semnalată ceață densă pe majoritatea arterelor rutiere din județele aflate în partea de sud și est a țării, precum și pe tot tronsonul autostrăzilor A1 București – Pitești, A2 București-Constanța, A4 Ovidiu-Agigea, A3 București – Ploiești, A3 Turda – Gilău.

Tot din cauza ceții au fost oprite manevrele în porturile Constanța Sud, Constanța Nord și Midia.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să reducă viteza, să folosească luminile de ceață din dotarea autovehiculelor, să mărească distanța de siguranță între vehicule și să evite manevrele riscante, cum sunt depășirile în condiții de vizibilitatea mult diminuată.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Adrian Glugă, șeful IPJ Constanța, înaintat la gradul de chestor de poliție

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, președintele Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete de înaintare în grad pentru zeci de angajați ai Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Serviciului de Protecție și Pază.

Printre acestea se numără și cel prin care a acordat gradul profesional de chestor de poliţie lui Adrian-Constantin Glugă,  șef al IPJ Constanța.

De asemenea, a fost înaintat în gradul profesional de chestor general de poliţie Bogdan Despescu, fost șef al IPJ Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: