Connect with us

Actual

Care este starea drumurilor? Suluri de zăpadă au apărut pe șosele!

Maria Ionescu

Publicat

la

Care este starea drumurilor? Suluri de zăpadă au apărut pe șosele!

În urmă cu patru ore, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, posta pe facebook un mesaj potrivit căruia a avut întâlniri la nivel înalt din cauza căderilor masive de zăpadă și a poleiului depus pe șoselele din județ: ”In urma instituirii Codului Galben de ninsori, am convocat de urgenta, noaptea trecuta, Comandamentul de Iarna al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri. Am verificat personal situatia drumurilor judetene, mergand in control la toate statiile RAJDP. La aceasta ora, in judetul Constanta nu este nici un drum inchis. Toate echipajele Regiei sunt in alerta si patruleaza pe toate traseele din judet, intervenind deja cu material antiderapant acolo unde este nevoie. Utilajele de deszapezire ale regiei, precum si autoutilitarele cu senile, utilizate la interventii si cazuri medicale in situatii de urgenta, sunt pregatite si ele. Rog cetatenii sa circule cu prudenta si sa semnaleze despre situatia drumurilor judetene la urmatoarele numere de telefon: 0735/008802 si 0241/693 527.”

Lucrurile s-au schimbat radical

Între timp, însă, lucrurile s-au precipitat. Căderile masive de zăpadă și poleiul care s-a format, dar și vântul care a bătut cu o viteză foarte mare au provocat o mulțime de neajunsuri. Există deja drumuri blocate în județ dar și mașini care au derapat. Mai multe utilaje au intervenit pe mai multe drumuri pentru a debloca autoturismele împotmolite în zăpadă. Acest lucru s-a întâmplat între localitățile Independența și Dumbrăveni, dar și pe drumul care leagă Constanța de Tulcea. Este posibil ca și în orele care urmează să apară noi probleme datorită căderilor masive de zăpadă și a vântului puternic, care formează suluri de zăpadă pe șosele.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Poliție RCA false descoperite de polițiștii de frontieră în urma a două percheziții

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au efectuat două perchiziţii domiciliare, în urma cărora au descoperit mai multe poliţe RCA false, cu diferite perioade de valabilitate şi poliţe RCA, tipizate, în alb.

În cursul zilei de ieri, 3 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat percheziţii domiciliare, în baza unui mandat emis de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanţa, la sediul unei societăţii comerciale şi punctul de lucru al acesteia, situate pe raza localităţii Coşereni, județul Ialomița.

În urma percheziției efectuate, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor, un laptop, în care erau scanate mai multe poliţe RCA, 12 poliţe RCA cu diferite perioade de valabilitate precum şi 4 tipizate de poliţe RCA în alb.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, cu privire la două persoane, cetăţeni români, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, iar la finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de Cuvânt.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mandat european de arestare pe numele unui tânăr din Nicolae Bălcescu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al  Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au depistat, în municipiul Constanța, un bărbat, de 24 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, pe numele căruia autoritățile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare.

Persoana în cauză este condamnată la 1 an și 8 luni, aceasta mai având de executat 10 luni și 6 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, fapte săvârșite pe teritoriul Ungariei și Austriei.

Bărbatul a fost reținut și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Curții de Apel Constanța, în vederea punerii în aplicare a mandatului de arestare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța. Bărbat depistat de polițiștii de frontieră cu permis de conducere contrafăcut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Băneasa efectuează cercetări cu privire la un cetăţean român, care a prezentat un permis de conducere contrafăcut.

În cursul zilei  de ieri, 3 martie a.c., aflaţi în misiune pe Drumul Judeţean 391 A, în dreptul localităţii Şipote, judeţul Constanţa, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în România, la volanul căreia se afla cetățeanul A.C. în vârstă de 33 ani.

Cu ocazia efectuării controlului documentelor, persoana în cauză a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor franceze.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond specifice unui document  autentic, acesta fiind contrafăcut.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun .”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Gărzii de Coastă.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: