Connect with us

Societate

Castelu. “Cupa Prieteniei” la fotbal în sală, competiție sportivă cu tradiție în județul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Week-end-ul trecut a debutat la Castelu a patra ediție a Cupei Prieteniei, un turneu de fotbal în sală care a devenit deja foarte popular. Evenimentul este organizat de Uniunea Democrată Tătară în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Castelu, beneficiind de suportul tehnic al companiei Dornik Total Services. La startul competiției s-au înscris inițial 15 echipe de fotbal, însă ulterior două din ele s-au retras din turneu. Așadar, competiția continuă cu 13 echipe. Meciurile sunt programate în fiecare zi de sâmbătă și duminică. Stratul s-a dat pe 12 ianuarie, iar finala mare va avea loc pe 3 februarie 2019. Evenimentul are și o componentă caritabilă, în sensul că participanții, dar și publicul, sunt îndemnați să contribuie la o acțiune de donare în favoarea copiilor din familii sărace, zone defavorizate și centre de plasament.

Primul meci jucat în acest turneu a fost cel dintre echipa CS Castelu și Army King Agigea. Cele mai importante secvențe ale partidei le puteți urmări în clipul atașat. Trebuie să spunem că echipa din Castelu a învins la scor, 11 – 0. Castelanii s-au mobilizat exemplar, au pasat mult și au torpilat echipa adversă. În repriza a doua, echipa din Agigea a forțat golul de onoare, însă portarul de la CS Castelu s-a dovedit imbatabil. În schimb, pe contra-atac, a plouat cu goluri în poarta echipei din Agigea.

Viceprimarul comunei Castelu, Antoneta Prodan, declară că autoritatea locală sprijină deschis această inițiativă și s-a implicat în organizarea ei, fiind benefică pentru comunitate. De altfel, comuna Castelu derulează mai multe parteneriate cu diverse ONG-uri, sprijinind activitățile caritabile, de integrare socială și de prevenire a abandonului școlar.

De cealaltă parte, Naim Belgin, președintele Uniunii Democrate Tătare, cel care coordonează întregul eveniment sportiv și caritabil, se declară mulțumit de colaborarea și sprijinul Primăriei Castelu.

”Este cea de a patra ediție a Cupei Prieteniei. Două ediții s-au desfășurat la Medgidia, ediția numărul trei la Castelu și aceasta, cea de a patra ediție, încă o dată la Castelu, pentru că aici am găsit o primărie care s-a implicat. Le mulțumim foarte mult pentru invitația pe care ne-au făcut-o și pentru sprijinul pe care ni l-au acordat.”, declară Naim Belgin, președintele Uniunii Democrate Tătare și unul din organizatorii turneului.

”Noi facem un fel de Cupa Prieteniei încă din 2006, cu o fundație din București. La sfârșitul fiecărui an, cu banii care se adunau, făceam împreună cu reprezentanții fundației vizite la orfani, la copiii din zone defavorizate, la școli și grădinițe. Am zis să ridicăm puțin nivelul și să facem un eveniment sportiv și unul caritabil în același timp, dar de o anvergură mult mai mare. Anul trecut, după turneul organizat la Castelu, am fost la un centru de plasament. Am fost la 4 școli și grădinițe din Castelu. După aceea, la Dobromir, Lespezi și Văleni. În total, au fost 450-500 de copii care au beneficiat de această componentă caritabilă a evenimentului.” – declară Naim Belgin.

Iată cum sunt grupate echipele în această competiție:
Grupa A
1. Young Boys
2. La Chiftea
3. F.C. Năvodari
4. UDT Asancea (Valu Traian)
5. F.C. IMUM 95
6. Young Boys Balada
7. C.S. Tortomanu

Grupa B
1. King Army (Agigea)
2. C.S. Nisipari
3. Sport Team
4. Old Boys Karasù
5. C.S. Castelu
6. A.S. Tatar

Sferturi
1A-4B
2A-3B
3A-2B
4A-1B
Semifinale
Semifinala 1 (1A-4B; 3A-2B )
Semifinala 2 (2A-3B ; 4A-1B)
Finale
Finala Mică : 2 S1- 2 S2
Finala Mare : 1 S1- 1 S2

Comments

comments

Societate

CT BUS introduce o aplicație SMART pentru planificarea călătoriilor cu autobuzul în Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Compania  de transport în comun a lansat aplicația CT BUS, un ghid de călătorie disponibil pe telefoanele mobile, cu instrucțiuni pas cu pas, de la cea mai apropiată stație de autobuz până la cea mai simplă metodă de a ajunge la destinație.

Primii care au testat-o au fost tinerii din cadrul proiectului “Constanța Capitala Tineretului din România”, invitați special pentru a-și spune părerea cu privire la utilitatea aplicației mobile. Aceștia au avut parte chiar de o demonstrație live la sediul CT BUS și s-au declarat încântați de caracteristicile disponibile.

Prezent la eveniment, primarul municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău i-a încurajat pe tineri să vină cu propuneri și sugestii pentru îmbunătățirea continuă a aplicației și a declarat:

“Vă mulțumesc, faceți un lucru foarte bun pentru că vedeți, testați și apoi dați feed-back.”

La rândul său, Bogdan Niță, directorul CT BUS a spus următoarele:

“Este o facilitate la care noi lucrăm de multă vreme dar este perfectibilă. De aceea sunteți voi aici, chiar vă rog să vorbiți cu prietenii vostri și să le spuneți că oricând suntem deschiși la critici constructive și orice sugestie pe care o aveți este foarte importantă pentru că voi sunteți utilizatorii, a declarat directorul CT BUS, domnul Bogdan Niță.

Aplicația CT BUS este concepută pentru a face transportul public ușor de utilizat, atât în municipiul Constanța cât și în stațiunea Mamaia și oferă toate informațiile necesare pentru a ajunge la destinația propusă:

 • Când vine următorul autobuz?
 • Care este cea mai apropiată stație de autobuz?
 • Care este cea mai simplă și rapidă modalitate de a ajunge la destinație?

CARACTERISTICI SUPLIMENTARE

 • Verificarea timpului de așteptare în stație pentru linia aleasă;
 • Vizualizarea rutei, a poziției reale a autobuzului ce urmează să sosească în stație, cât și a numărului acestuia;
 • Identificarea tuturor stațiilor din imediata apropiere printr-un sistem interactiv de hărți ce detectează locația utilizatorului, cele mai apropiate stații de autobuz și toate autobuzele ce trec prin fiecare stație (cu timpul de așteptare aferent);
 • Instrucțiuni de călătorie pas cu pas, cu îndrumare în timp real, din punctul A în punctul B;
 • Cele mai recente notificări: schimbare de direcție, traseu închis sau dificultăți în trafic. Aplicația ajută și la găsirea unei rute alternative;
 • Posibilitatea salvării locațiilor în secțiunea ,,Favorite’’;
 • Achiziționarea biletelor de transport public prin SMS;
 • Vizualizarea tuturor instrucțiunilor și în limba engleză.

CT BUS roagă călătorii să transmită orice sugestie cu privire la funcționarea aplicației, astfel încât aceasta să poată fi îmbunătățită.

Aplicația CT BUS este disponibilă pentru Android și IOS, cât și în versiunea web. (comunicat de presă Primăria Constanta)

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Statul român cumpără 45 de mașini noi pentru Oil Terminal SA

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Statul român cumpără 45 de autoturisme noi pentru Oil Terminal. În ședința de Guvern de marți, 28 ianuarie a.c., miniștrii din Guvernul Orban vor aproba proiectul de hotărâre privind achiziționarea unui număr de 45 de autoturisme noi pentru Oil Terminal. Conform documentului existent pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, mașinile sunt necesare desfăşurării activităţilor specifice de către societate.

Iată documentul:

HG 17

Vă reamintim că, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de săptămâna trecută a fost înscris și proiectul privind achiziția de autoturisme noi pentru Nuclearelectrica SA, societate aflată în subordinea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Proiectul intră abia mâine în discuția miniștrilor din Guvernul Orban.

Un articol pe această temă puteți citi în Ordinea.ro:

Statul român cumpără 44 de autoturisme noi pentru Nuclearelectrica

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

OPC Constanța cere EVALUAREA importurilor de jucării, cosmetice și electrocasnice din China

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

După semnalul de alarmă tras de autoritățile internaționale și de informațiile transmise de agențiile de presă din întreaga lume, OPC Constanța solicită evaluarea importurilor de jucării, cosmetice și electrocasnice provenite din China.

“Am transmis o adresă către Direcția Generală de Sănătate Publică Constanța și către vamă pentru a ne da concursul în evaluarea importurilor de jucării, cosmetice și electrocasnice provenite din China. Situația actuală legată de îmbolnăvirile din această țară ar trebui să fie un semnal de alarmă”, transmite Horia Constantinescu, comisarul șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța.

Iată documentele:

INFO! Coronavirusurile sau coronavirinele este, conform wikipedia o subfamilie de virusuri cu formă variabilă, sferică sau ovoidală, pleomorfă, diametrul de 120-160 nm, având un înveliș extern pe care se află niște proeminențe glicoproteice, numite spicule, foarte lungi (24 nm), pedunculate, cu extremități rotunjite, bulboase, aranjate în așa fel încât, la microscopul electronic, dau aspect de coroană solară (de unde și denumirea de coronavirusuri). Spiculele au rolul de a se lega de receptorii celulari, favorizând infecția celulelor sensibile.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: