Connect with us

Societate

Castelu. “Cupa Prieteniei” la fotbal în sală, competiție sportivă cu tradiție în județul Constanța

Publicat

la

Week-end-ul trecut a debutat la Castelu a patra ediție a Cupei Prieteniei, un turneu de fotbal în sală care a devenit deja foarte popular. Evenimentul este organizat de Uniunea Democrată Tătară în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Castelu, beneficiind de suportul tehnic al companiei Dornik Total Services. La startul competiției s-au înscris inițial 15 echipe de fotbal, însă ulterior două din ele s-au retras din turneu. Așadar, competiția continuă cu 13 echipe. Meciurile sunt programate în fiecare zi de sâmbătă și duminică. Stratul s-a dat pe 12 ianuarie, iar finala mare va avea loc pe 3 februarie 2019. Evenimentul are și o componentă caritabilă, în sensul că participanții, dar și publicul, sunt îndemnați să contribuie la o acțiune de donare în favoarea copiilor din familii sărace, zone defavorizate și centre de plasament.

Primul meci jucat în acest turneu a fost cel dintre echipa CS Castelu și Army King Agigea. Cele mai importante secvențe ale partidei le puteți urmări în clipul atașat. Trebuie să spunem că echipa din Castelu a învins la scor, 11 – 0. Castelanii s-au mobilizat exemplar, au pasat mult și au torpilat echipa adversă. În repriza a doua, echipa din Agigea a forțat golul de onoare, însă portarul de la CS Castelu s-a dovedit imbatabil. În schimb, pe contra-atac, a plouat cu goluri în poarta echipei din Agigea.

Viceprimarul comunei Castelu, Antoneta Prodan, declară că autoritatea locală sprijină deschis această inițiativă și s-a implicat în organizarea ei, fiind benefică pentru comunitate. De altfel, comuna Castelu derulează mai multe parteneriate cu diverse ONG-uri, sprijinind activitățile caritabile, de integrare socială și de prevenire a abandonului școlar.

De cealaltă parte, Naim Belgin, președintele Uniunii Democrate Tătare, cel care coordonează întregul eveniment sportiv și caritabil, se declară mulțumit de colaborarea și sprijinul Primăriei Castelu.

”Este cea de a patra ediție a Cupei Prieteniei. Două ediții s-au desfășurat la Medgidia, ediția numărul trei la Castelu și aceasta, cea de a patra ediție, încă o dată la Castelu, pentru că aici am găsit o primărie care s-a implicat. Le mulțumim foarte mult pentru invitația pe care ne-au făcut-o și pentru sprijinul pe care ni l-au acordat.”, declară Naim Belgin, președintele Uniunii Democrate Tătare și unul din organizatorii turneului.

”Noi facem un fel de Cupa Prieteniei încă din 2006, cu o fundație din București. La sfârșitul fiecărui an, cu banii care se adunau, făceam împreună cu reprezentanții fundației vizite la orfani, la copiii din zone defavorizate, la școli și grădinițe. Am zis să ridicăm puțin nivelul și să facem un eveniment sportiv și unul caritabil în același timp, dar de o anvergură mult mai mare. Anul trecut, după turneul organizat la Castelu, am fost la un centru de plasament. Am fost la 4 școli și grădinițe din Castelu. După aceea, la Dobromir, Lespezi și Văleni. În total, au fost 450-500 de copii care au beneficiat de această componentă caritabilă a evenimentului.” – declară Naim Belgin.

Iată cum sunt grupate echipele în această competiție:
Grupa A
1. Young Boys
2. La Chiftea
3. F.C. Năvodari
4. UDT Asancea (Valu Traian)
5. F.C. IMUM 95
6. Young Boys Balada
7. C.S. Tortomanu

Grupa B
1. King Army (Agigea)
2. C.S. Nisipari
3. Sport Team
4. Old Boys Karasù
5. C.S. Castelu
6. A.S. Tatar

Sferturi
1A-4B
2A-3B
3A-2B
4A-1B
Semifinale
Semifinala 1 (1A-4B; 3A-2B )
Semifinala 2 (2A-3B ; 4A-1B)
Finale
Finala Mică : 2 S1- 2 S2
Finala Mare : 1 S1- 1 S2

Comments

comments

Societate

CMSN Constanța. Delfinii Ni-Ni și Chan-Chan susțin în fiecare zi câte o reprezentație

Publicat

la data de

Scris de

Începând cu data de 1 decembrie a.c., la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța are loc în fiecare zi câte o reprezentație cu delfinii Ni-Ni și Chan-Chan. Aceasta începe la ora 12.00 și se desfășoară în prezența a maximum 145 de vizitatori, care vor fi admiși cu respectarea normelor privind prevenția și infectarea cu SarS-COV-2.

Iată ce tarife aveți de achitat pentru a intra la Delfinariu:
Tarif Adulți – 18 lei
Tarif Însoțitor (0-18 ani) – 12 lei
Elevi/Studenți* – 4,50 lei
Copii până la 7 ani – gratuit

Este important de menționat că, odată achitat acest tarif unic puteți vizita secțiile Delfinariu, Microrezervație, Păsări Exotice.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Amenzi de 235.000 de lei, aplicate în domeniul construcțiilor de inspectorii ITM Constanța

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestui an, s-a desfășurat Campania națională de verificare a modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor.

Având în vedere numărul de accidente de muncă înregistrat în acest domeniu de activitate în anul 2020, precum și gravitatea acestora, Inspecția Muncii a considerat că se impune intensificarea acțiunilor de verificare și monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și asupra modului în care angajatorii realizează măsurile de securitate și sănătate dispuse de inspectorii de muncă, în șantierele temporare și mobile.

Pentru anul 2021, campania a urmărit  în special modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor, respectiv implementarea măsurilor necesare pentru asigurarea securității și sănătatea lucrătorilor care își desfășoară activitatea în șantierele temporare sau mobile.

Campania națională s-a desfăşurat  în perioada 15.02.2021 – 06.12.2021 și a cuprins trei etape:

  • prima etapă s-a desfășurat în lunile februarie – martie 2021 prin mediatizarea, informarea,  conștientizarea privind modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor și organizarea de dezbateri în cadrul I.T.M. cu principalii actori din județ cu activitate în acest domeniu;
  • a doua etapa s-a desfășurat  în lunile aprilie – octombrie 2021si a  constat în  verificarea modului de implementare a măsurilor necesare pentru asigurarea securității și sănătății lucrătorilor, la angajatorii cu activitate în  domeniul construcţiilor, prin acțiuni de control la angajatori.
  • a treia etapă a cuprins centralizarea rezultatelor campaniei la nivel local și verificărilor masurilor discpuse cu ocazia controalelor

Acțiunea de control a avut ca scop  diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale de către angajatorii care activează în domeniul constucțiilor,  urmărindu-se în special creşterea gradului de conştientizare a  angajatorilor şi a lucrătorilor, cu privire la securitatea și sănătatea în muncă și luarea  măsurilor necesare în vederea prevenirii accidentelor de muncă.

La nivelul judetului Constanța au fost verificați 122 de angajatori cu un număr total de 3.746 salariați. Au fost depistate 373 de deficiențe pentru care s-au aplicat 57 de amenzi contravenționale în valoare de 235.000 lei.

Deficiențe  depistate:

  • Amenajarea necorespunzătoare a locurilor de muncă situate la înălțime;
  • Nepurtarea/neacordarea echipamentului individual de protecție;
  • Nerespectarea prevederilor H.G. 300/2006 privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă aplicabile șantierelor temporare sau mobile, referitoare la obligația beneficiarilor de-a asigura desemnarea unui coordonator de ssm pe toată durata realizării lucrărilor.

Foto: Ilustrativ

  

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Bărbat din Constanța, GĂSIT MORT la locul de muncă

Publicat

la data de

Scris de

Săptămâna trecută, la sediul societății Corsa Construct SRL din județul Constanța s-a produs un tragic eveniment. Un bărbat a fost găsit fără suflare la locul de muncă. Echipa medicală chemată la fața locului a fost nevoită să declare decesul.
Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă, Victor A., angajat ca paznic al societății, a murit în data de 1 decembrie, în jurul orei 18.00.
Evenimentul s-a produs în Constanța, la punctul de lucru al societății, pe strada Traian, nr 52.

”Lucrătorului i s-a făcut rău la locul de muncă. Echipajul medical de la SMURD sosit la fața locului a declarat decesul.”, au precizat reprezentanții ITM Constanța.

Pentru efectuarea cercetărilor, a fost desemnat un inspector de muncă.
Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: