Connect with us

Societate

Castelu. “Cupa Prieteniei” la fotbal în sală, competiție sportivă cu tradiție în județul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Week-end-ul trecut a debutat la Castelu a patra ediție a Cupei Prieteniei, un turneu de fotbal în sală care a devenit deja foarte popular. Evenimentul este organizat de Uniunea Democrată Tătară în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Castelu, beneficiind de suportul tehnic al companiei Dornik Total Services. La startul competiției s-au înscris inițial 15 echipe de fotbal, însă ulterior două din ele s-au retras din turneu. Așadar, competiția continuă cu 13 echipe. Meciurile sunt programate în fiecare zi de sâmbătă și duminică. Stratul s-a dat pe 12 ianuarie, iar finala mare va avea loc pe 3 februarie 2019. Evenimentul are și o componentă caritabilă, în sensul că participanții, dar și publicul, sunt îndemnați să contribuie la o acțiune de donare în favoarea copiilor din familii sărace, zone defavorizate și centre de plasament.

Primul meci jucat în acest turneu a fost cel dintre echipa CS Castelu și Army King Agigea. Cele mai importante secvențe ale partidei le puteți urmări în clipul atașat. Trebuie să spunem că echipa din Castelu a învins la scor, 11 – 0. Castelanii s-au mobilizat exemplar, au pasat mult și au torpilat echipa adversă. În repriza a doua, echipa din Agigea a forțat golul de onoare, însă portarul de la CS Castelu s-a dovedit imbatabil. În schimb, pe contra-atac, a plouat cu goluri în poarta echipei din Agigea.

Viceprimarul comunei Castelu, Antoneta Prodan, declară că autoritatea locală sprijină deschis această inițiativă și s-a implicat în organizarea ei, fiind benefică pentru comunitate. De altfel, comuna Castelu derulează mai multe parteneriate cu diverse ONG-uri, sprijinind activitățile caritabile, de integrare socială și de prevenire a abandonului școlar.

De cealaltă parte, Naim Belgin, președintele Uniunii Democrate Tătare, cel care coordonează întregul eveniment sportiv și caritabil, se declară mulțumit de colaborarea și sprijinul Primăriei Castelu.

”Este cea de a patra ediție a Cupei Prieteniei. Două ediții s-au desfășurat la Medgidia, ediția numărul trei la Castelu și aceasta, cea de a patra ediție, încă o dată la Castelu, pentru că aici am găsit o primărie care s-a implicat. Le mulțumim foarte mult pentru invitația pe care ne-au făcut-o și pentru sprijinul pe care ni l-au acordat.”, declară Naim Belgin, președintele Uniunii Democrate Tătare și unul din organizatorii turneului.

”Noi facem un fel de Cupa Prieteniei încă din 2006, cu o fundație din București. La sfârșitul fiecărui an, cu banii care se adunau, făceam împreună cu reprezentanții fundației vizite la orfani, la copiii din zone defavorizate, la școli și grădinițe. Am zis să ridicăm puțin nivelul și să facem un eveniment sportiv și unul caritabil în același timp, dar de o anvergură mult mai mare. Anul trecut, după turneul organizat la Castelu, am fost la un centru de plasament. Am fost la 4 școli și grădinițe din Castelu. După aceea, la Dobromir, Lespezi și Văleni. În total, au fost 450-500 de copii care au beneficiat de această componentă caritabilă a evenimentului.” – declară Naim Belgin.

Iată cum sunt grupate echipele în această competiție:
Grupa A
1. Young Boys
2. La Chiftea
3. F.C. Năvodari
4. UDT Asancea (Valu Traian)
5. F.C. IMUM 95
6. Young Boys Balada
7. C.S. Tortomanu

Grupa B
1. King Army (Agigea)
2. C.S. Nisipari
3. Sport Team
4. Old Boys Karasù
5. C.S. Castelu
6. A.S. Tatar

Sferturi
1A-4B
2A-3B
3A-2B
4A-1B
Semifinale
Semifinala 1 (1A-4B; 3A-2B )
Semifinala 2 (2A-3B ; 4A-1B)
Finale
Finala Mică : 2 S1- 2 S2
Finala Mare : 1 S1- 1 S2

Comments

comments

Societate

Avarie RADET. Jumătate din Constanța, fără apă caldă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Zeci de puncte termice din municipiul Constanța nu furnizează apă caldă, începând de azi, de la ora 10.00. Sunt afectate zonele Soveja, Tomis Nord și Faleză Nord.

Iată comunicatul de presă remis de RADET Constanța:

”Ca urmare a executării unor lucrări pe rețeaua de transport a agentului termic, în vederea pregătirii infrastructurii de termoficare pentru sezonul rece, R.A.D.E.T. Constanța aduce la cunoștință faptul că nu va furniza apă caldă de consum, în data de 22.10.2020, începând cu ora 10:00, la punctele  termice din zonele Soveja, Tomis Nord, Faleză Nord. PT: 30, 31, 33, 35, 37, 38, 44, 45, 46, 48, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 101, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 138, 139, 140, 142, 145, 146, 147, 176, 177, 178, 214, 215.

Vă asigurăm că echipele noastre de intervenție depun toate eforturile necesare repornirii instalațiilor în cel mai scurt timp.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat consumatorilor noștri !

Dispecerat non-stop: 0241 616 792”

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

CFR Călători a introdus vagon-cușetă pe ruta Constanța-Iași. Vezi cât costă un bilet

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

CFR Călători a introdus un vagon cușetă la trenurile Interregio de noapte:

  • IR 1862 Iași (plecare 22:30) – Constanța (sosire 06:47)
  • IR 1861 Constanța (plecare 22:00 ) – Iași (sosire 06:27)

Costul unui bilet la vagon cușetă pe această rută este 126,90 lei.

De asemenea, compania poate dimensiona mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, dacă sunt făcute rezervări din timp. Mai mult, la cumpărarea cu anticipație se acordă o reducere de 5 până la 10%, iar pentru biletul dus-întors reducerea este de 10%.

”Facem apel la călători să NU urce în tren dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizații.”, preciează compania prin intermediul unui comunicat de presă.

Biletele pot fi achiziționate de pe următoarele canale:

  • online de pe cfr.calatori.ro
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • direct de la casele de bilete din gări și distribuitori autorizați (agenții de turism), unde este recomandată păstrarea distanței față de celelalte persoane.

”Recomandăm cumpărarea ONLINE a biletelor de tren pentru a evita aglomerația la ghișee/casele de bilete și manipularea banilor în numerar.  La ghișeu este indicată efectuarea plății cu card bancar sau telefon, în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru.”, precizează reprezentanții companiei.

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Distrugătorul britanic HMS ”Dragon” a acostat în portul militar Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Forțele Navale Române continuă parteneriatul tradițional cu Marina Regală a Marii Britanii, prin desfășurarea unei serii de activități de instruire în comun, în bazinul pontic, la care vor participa peste 400 de marinari militari britanici și români.

Exercițiile planificate pentru vineri, 23 octombrie, vor fi efectuate de fregata „Mărășești”, continuatoarea tradiției de 100 de ani a distrugătorului „Mărășești”, asul de treflă al Marinei Regale Române, și de distrugătorul britanic HMS „Dragon”, care a acostat miercuri, 21 octombrie, pentru o escală de trei zile în portul militar Constanța.

Scenariul secvențelor de instruire în apele naționale și internaționale din Marea Neagră, cuprinde exerciții de luptă antiaeriană, la care vor participa și aparate de zbor MiG-21 LanceR ale Statului Major al Forțelor Aeriene, precum și un avion CF-18 Hornet al Forțelor Aeriene Regale Canadiene.

Pentru dezvoltarea dialogului bilateral româno-britanic, comandantul navei britanice s-a întâlnit miercuri, 21 octombrie, cu locțiitorul comandantului Flotei, contraamiral de flotilă Valentin Iacoblev, cu care a discutat subiecte de interes comun în domeniul instruirii și diplomației navale.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: