Connect with us

Administratie

Castelu. Începe modernizarea străzii Bisericii. Viceprimarul Antoneta Prodan: „Canalizarea va fi făcută de RAJA pe spațiul verde“

Published

on

Continuă investițiile în cele două localități ale comunei, Castelu și Nisipari. Printre proiectele aflate în derulare se numără și asfaltarea unor străzi. Concret, conducerea Primăriei Castelu a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea străzii Bisericii din localitatea Castelu.

„Modernizăm strada Bisericii din Castelu pe fonduri europene/PNDR. Canalizarea va fi făcută de RAJA pe spațiul verde! Am început reparațiile pentru asfaltare. Mulțumesc colegilor consilieri pentru votul acordat acestui proiect la ultima ședință de îndată, dar și tuturor proiectelor pe care le-am gândit împreună in echipă“, a declarat viceprimarul comunei Antoneta Prodan.

Asfaltarea străzii Bisericii face parte dintr-un proiect care mai cuprinde și modernizarea unui tronson din strada Gării. Valoarea lucrărilor se ridică la 398.154 de lei. Străzile Bisericii și Gării nu sunt singurele artere care sunt în planul Primăriei pentru modernizare. Astfel, cu ajutorul fondurilor europene, alte 17 străzi din cele două localități ale comunei, cu o lungime totală de 8,334 km, vor fi modernizate. Lucrările constau în asfaltarea în două straturi pe zonele pietruite și din pământ și turnarea unui strat de asfalt de uzură pe zonele cu asfalt existent, care prezintă numeroase degradări, fisuri longitudinale și transversale. Pentru apele pluviale s-au propus șanțuri/rigole din beton și pământ, astfel încât apele pluviale și micile ravene existente să nu afecteze structura drumului proiectat. Proiectul de modernizare a drumurilor din comuna Castelu este finanţat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 1.121.703 de euro, din care 895.674 de euro reprezintă finanţare publică prin PNDR şi 226.029 Euro reprezintă cofinanţarea beneficiarului, adică a Primăriei Castelu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta