Connect with us

Actual

Cât curaj ne trebuie pentru a mânca în Satul de Vacanță? Au fost aplicate amenzi de 39.000 de lei!

Maria Ionescu

Publicat

la

Comisarii OPC au mers aseară, cu echipele din cadrul structurii „ANPC – Comandament Litoral 2017”, și au efectuat 5 acțiuni de control la unități de alimentație publică din Satul de Vacanță Constanța. Ca urmare a deficiențelor constatate pe timpul acțiunilor de control au fost aplicate 4 amenzi contravenționale în valoare de 39.000 de lei și 2 avertismente, iar la o unitate s-a dispus măsura complementară de oprire temporară a prestării serviciului de alimentație publică. Pe timpul verificărilor au fost constatate loturi de materii prime nesigure utilizare la prestarea de servicii, respectiv 168.5 kg în valoare de 1.960 lei. Dintre produsele cu deficiențe (nesigure) au găsit: – mici din carne de porc cu data limită de consum depășită din 13 august, respectiv 14 august, – jumătăți din piept dezosat cu data limită de consum depășită din 25 august, – pastramă de oaie fără os degresată cu data limită de consum depășită din 27 iulie, – pulpă porc fără os degresată cu data limită de consum depășită din data de 20 august, – mici formați și carne diferite sortimente fără elemente de identificare și caracterizare, neputându-se stabili încadrarea în termenul de valabilitate, situație în care produsele sunt potențial periculoase. S-au constatat abateri de informare – în listele meniurilor nu se specificau în mod distinct ingredientele cu posibil efect alergen. În spațiile frigorifice, graficele de monitorizare a temperaturilor nu erau completate la zi.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Mesaj nou de vreme severă imediată pentru județul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Administrația Națională de Meteorologie a emis mesaj nou de vreme severă imediată din cauza ceții valabil în mai multe județe ale țării.

Și pentru Dobrogea există o avertizare nowcasting valabilă până la ora 10.00.

Potrivit ANM, în județele Constanța și Tulcea, local este ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m.

Aceeași situație se regăsește și în județele Călărași și Ialomița, așadar pe Autostrada A2 București-Constanța este ceață.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri pe mai multe artere rutiere din județe aflate în zonele centrală, de sud și sud-est ale țării.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Agricultorii din Dobrogea, mesaj pentru premierul Orban: să declare județele Constanța și Tulcea calamitate!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Grupul de Inițiativă al Producătorilor Agricoli din Dobrogea i-au trimis premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă prin intermediul căreia îi cer să declare județele Constanța și Tulcea ca fiind zone calamitate din cauza secetei.

„Dobrogea se confruntă cu o situație excepțională cauzată de seceta pedologică care s-a instalat începând cu luna noiembrie 2019. Din datele publice transmise de Ministerul Agriculturii reiese că din suprafața totală calamitată de 1,2 – 1.4 milioane de hectare la nivelul țării, 416.000 hectare sunt doar în județul Constanța, deci mai bine de o treime din totalul suprafețelor afectate la nivel național. În această situație specială starea producătorilor agricoli afectați de secetă se agravează pe zi ce trece, mare parte din aceștia confruntându-se cu o lipsă acută de lichidități din cauza nerecoltării culturilor însămânțate în toamna anului 2019. Pentru a putea depăși această criză, pentru a putea înființa noile culturi de toamnă, dar în special pentru a evita o criză alimentară la nivelul întregii țări, noi agricultorii avem nevoie să fim susținuți de către autoritățile statului“, notează Grupul de Inițiativă al Producătorilor Agricoli din Dobrogea prin: Theodor Ichim, Răzvan Filipescu, Mircea Chipaila, Cornel Zamfir, Jean Marc Lacrouts , Mihai Ciobanu și Daniel Gheordunescu.

Download (PDF, 190KB)

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(FOTO) A plouat de-a rupt. 15 străzi au fost inundate în localitatea Valu lui Traian

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Dobrogea a fost sub cod portocaliu de vremea rea, iar în județul Constanța a plouat foarte tare. Au fost numeroase localități în care s-au produs inundații. Cele mai multe străzi inundate a fost în localitatea Valu lui Traian.

Potrivit Biroului de presă al ISU Constanța aici au fost înregistrate 15 străzi inundate, o magazie și 5 case. De asemenea, a fost și un copac care a căzut.

La fața locului au intervenit 12 subofițeri, 1 ofițer și o autospecială de stingere și una de primă intervenţie, un microbuz și 4 motopompe.

Vezi imagini:

Sursa foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: