Connect with us

Actual

Căutați un loc de muncă? Poate vă tentează Forțele Navale..

Maria Ionescu

Publicat

la

În urmă cu puțină vreme, Forțele Navale Române au transmis un comunicat de presă pe care îl redăm integral. Probabil va fi multă lume interesată de un loc de muncă.

”Eşti în căutarea unui loc de muncă stabil pe piaţa muncii din România? Îţi doreşti o carieră plină de provocări, cu posibilităţi multiple de dezvoltare profesională şi personală? Vino alături de noi, în marea familie a Marinei Militare Române!

Cea mai rapidă modalitate de a deveni militar în Forţele Navale Române este alegerea profesiei de “Soldat/ gradat profesionist”. Patru luni durează parcurgerea unui modul de pregătire militară generală şi de specialitate, la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale de la Mangalia, după care repartiţia este asigurată într-o structură militară, în funcţie de opţiunea fiecărui candidat. Salariul este aproximativ 1.500 lei, la care se adaugă 1.000 lei pentru norma de hrană şi alte sporuri specifice.

Înscrierile se fac până vineri, 15 iunie 2018, la birourile informare – recrutare din ţară (vezi lista aici: https://goo.gl/XXqVdp), iar candidaţii trebuie să fie absolvenţi ai învăţământului minim obligatoriu (10 clase), să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani, să fie într-o formă fizică bună, pentru a nu fi eliminaţi la probele sportive, să fie declaraţi “Apt” medical şi psihologic. Cursurile încep în luna octombrie 2018 şi se termină în luna februarie 2019 (mai multe detalii aici: http://bit.ly/2LBgs6I şi aici: http://bit.ly/2IVjrcQ).
În toată ţara, sunt disponibile 1210 posturi de soldat/ gradat profesionist, din care 203 posturi în judeţul Constanţa, 66 de posturi în judeţul Brăila, 12 posturi în judeţul Galaţi şi 45 de posturi în judeţul Tulcea. Se poate opta pentru orice post, indiferent de judeţul de domiciliu.

Tot în această lună, până vineri, 29 iunie, se fac înscrierile pentru transferul elevilor civili la Colegiul Naţional Militar “Alexandru Ioan Cuza” de la Constanţa. Sunt disponibile 30 de locuri în clasa a X-a şi 20 de locuri în clasa a XI-a. Înscrierile se realizează la sediul birourilor informare-recrutare din cadrul centrelor militare judeţene sau de sector pentru municipiul Bucureşti, iar una dintre condiţiile de recrutare este să fie absolvenţi din acest an ai claselor a IX-a, respectiv a X-a, la specializarea “Matematică-informatică”. Mai multe detalii aici: http://bit.ly/2L3ScsZ”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier în localitatea Lumina între 3 autoturisme

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, în localitatea Lumina a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate 3 autoturisme.

Din primele date, în accidentul rutier, produs pe fondul nepăstrării unei distanțe de siguranță, unul dintre conducătorii auto, un bărbat, de 27 de ani,  a fost transportat la spital, cu răni ușoare.

În aceste momente, polițiștii rutieri efectuează cercetarea la fața locului.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: Sute de rechizite școlare contrafăcute, descoperite în Portul Constanța Sud Agigea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi,  20 august a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, împreună cu specialiști ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, au verificat, în Portul Constanţa Sud Agigea, un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din județul Brașov.

În urma controlului, poliţiştii au descoperit 290 de penare și 400 de ghiozdane, purtând însemnul unei mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile, în valoare aproximativ 90.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Polițist al Gărzii de Coastă, medaliat de președintele României. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 Agent șef adjunct de poliție Moldoveanu Radu, din cadrul Gărzii de Coastă, a primit medalia „Bărbăție și Credințăîn clasa a III-a, cu însemn pentru civili.

Medalia a fost conferită de către Președintele României, prin Decretul nr. 949 din 22.11.2018, dorind să răsplătească astfel meritele polițistului de frontieră, în semn de apreciere pentru contribuția importantă adusă la îndeplinirea cu succes a misiunilor specifice Ministerului Afacerilor Interne.

Distincţia i-a fost înmânată subofițerului de către Directorul Gărzii de Coastă, comisar șef de poliție Cicu Laurențiu Cristian, în data de 20.08.2019.

Astfel, în luna iulie 2018, colegul nostru împreună cu un jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Tomis” Constanța, aflându-se în misiune de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, au fost alertați cu privire la faptul că într-o zonă izolată de pe raza localității Dumbrăveni – judeţul Constanţa, o fetiță în vârstă de 3 ani, care fusese înțepată de albine, a intrat în șoc anafilactic.

Deoarece ploile abundente au făcut impracticabil drumul de acces, ambulanţa nu a putut ajunge până la locația unde se afla fetița, cei doi lucrători ai Ministerului de Interne deplasându-se pe jos până la locuinţa familiei copilului.

Aceștia, însoţiţi de tatăl copilului, au transportat fetiţa pe braţe câţiva kilometri şi, ulterior, în sprijinul lor a venit un localnic, fost polițist de frontieră, proprietar al unui autoturism de teren, care i-a ajutat să ajungă, în timp util, la ambulanța din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.

Fetiţa şi tatăl ei au ajuns la timp la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde a primit îngrijirile de specialitate necesare.

Polițistul de frontieră Moldoveanu Radu a declarat:

„Sunt onorat de faptul că am primit această medalie din partea Președintelui României și mă bucur că îndeplinindu-mi datoria am putut salva o viață. Totodată, mă bucură faptul că munca mea este apreciată și nu mă face decât să continui să-mi îndeplinesc atribuțiile cu aceeași răspundere.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: