Connect with us

Actual

Cazul pacientei legate de pat în Spitalul Județean Constanța, un SCANDAL TERIBIL. Președintele CJC trimite Corpul de Control să verifice situația

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

E scandal teribil în jurul morții unei femei din Năvodari. O femeie de 53 de ani din Năvodari s-a stins din viaţă la Spitalul Județean din Constanța, acolo unde a fost internată după un accident vascular cerebral. Potrivit digi24.ro, fiica pacientei spune că mama ei a fost lăsată să zacă în salon fără să-i dea cineva nici măcar apă, a fost umilită și chiar legată de pat. Mai mult, s-ar fi infectat cu noul coronavirus în spital. Astfel, acuzațiile sunt dintre cele mai grave la adresa medicilor din Spitalul Județean Constanța. De asemenea, tot în spital, pacienta din Năvodari s-a infectat și cu SARS CoV2. Acum, fiica pacientei acuză angajații spitalului că i-au supus mama la umilințe și chinuri greu de imaginat, chiar dacă femeia suferise un AVC și nu se putea îngriji singură.

“Se purtau foarte urât cu mama, degradant, umilitor. Stătea cu orele neschimbată, cu zilele, chiar a făcut şi o infecţie, o alergie pe spate, chiar pe tot corpul pentru că a fost neîngrijită. De multe ori mă suna şi-mi spunea: Amalia, nu-mi aduc apă, mor de sete şi eu urma să sun la secţie şi să vorbesc direct cu doamnele asistente. Ele s-au revoltat şi au vrut să se răzbune pe ea. Într-o seară i-au aruncat cu mâncarea pe care a primit-o ca s-o mănânce, au aruncat-o pe jos şi după aceea i-au pus-o în faţă”, a povestit Amalia Tudor, fiica pacientei, citată de digi24.ro.

Managerul Spitalului Județean Constanța, reacție șocantă

Reacția managerului Spitalului Județean Constanța, dr. Tiberiu Tofolean, în urma acestor dezvăluiri a fost șocantă. Acesta a spus că pacienta, care suferise un AVC, fusese legată pentru a nu „defenstra”, adică pentru a nu sări pe geam.

„Decât să se defenestreze, să sară pe geam cineva, cum am mai avut, din păcate, cazuri, cred că este mai bine să o contenţionezi contrar voinţei”, a declarat medicul Tofolean.

Totodată, acesta confirmă faptul că pacienta s-a infectat cu noul coronavirus în spital.

„Testul a fost negativ. S-a pozitivat ulterior. Să ştiţi că şi medicii s-au pozitivat în spital. Este totuşi o epidemie şi o pandemie cu care ne confruntăm”, a declarat managerul Spitalului Județean Constanța, dr. Tiberiu Tofolean, potrivit digi24.ro.

Familia a depus plângeri la Poliţie, Parchet, DSP şi Colegiul Medicilor.

Șeful CJ Constanța trimite Corpul de Control să verifice acuzațiile familiei

Mihai Lupu, prețedintele CJ Constanța, a luat act de cazul de la cea mai mare unitate medicală din județ, de declarațiile șefului unității medicale, dar și de acuzațiile familiei și a transmis că va trimite Corpul de Control al administrației județene pentru a verifica situația legată de moartea pacientei din Năvodari.

“Stirea care circulă în presă despre cazul pacientei de la Spitalul Județean este revoltător. Și periculos. Pericolul principal este acela de a eroda încrederea în sistemul sanitar, încredere esențială dacă vrem să depășim această pandemie. Acest caz trebuie investigat și cei care vor fi găsiți vinovați, trebuie sancționați aspru și fără întârziere. Tocmai de aceea, am dispus trimiterea Corpului de Control la Spitalul Județean, tocmai pentru a putea aduce lumină asupra acestui caz. Preocuparea noastră este de a reda încrederea oamenilor în sistemul medical, de a le oferi membrilor familiei care și-au pierdut în mod tragic peroana iubită, dreptate și de a-i asigura pe constănțeni că luăm toate măsurile ca astfel de cazuri să nu se poată repeta”, a scris pe pagina de Facebook, președintele CJ Constanța, Mihai Lupu.

Comments

comments

Actual

Un bărbat a fost scos inconștient din mare, în 2 Mai. Intervine elicopterul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 17 iunie, un bărbat a fost scos inconștient din mare, în stațiunea 2 Mai, lângă Micul Golf.

La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de salvare, respectiv elicopterul SMURD, un echipaj al Serviciului de Ambulanță, precum și o autospecială de stingere cu modul de descarcerare.

La ora actuală se efectuează protocol de resuscitare.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urmă cu puțină vreme, bărbatul a fost declarat decedat. Avea 62 de ani și era turist.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Urmărit internațional, un bărbat a fost prins de polițiștii constănțeni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de investigaţii criminale din Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracțiuni ce ar fi fost comise pe teritoriul Italiei. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La data de 16 iunie, polițiști de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au depistat un bărbat, de 42 de ani, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile italiene.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind bănuit de constituirea unui grup infracțional organizat, furt calificat și tâlhărie calificată, fapte comise pe teritoriul Italiei.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

În cursul zilei de astăzi acesta a fost prezentat instanței de judecată, care a emis mandat de arestare preventivă pentru 15 zile, în vederea predării către autorităţile italiene.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tulcea. O mașină a luat foc în mers

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, la ora 13.42, pompierii din Măcin, județul Tulcea, au fost solicitați să intervină pentru a lichida un incendiu produs la un autoturism, în apropierea localității Văcăreni.

Potrivit reprezentanților ISU Delta Tulcea, autoturismul a luat foc în mers. Din fericire, conducătorul auto a reușit să se autoevacueze până la sosirea echipajului de intervenție.

La locul intervenției s-au deplasat de urgență 6 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu ardere generalizată la întregul autoturism.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: