Connect with us

Politica

Ce calcule s-au făcut în Parlament pentru RĂSTURNAREA Guvernului Dăncilă

Published

on

PNL, USR, PMP și UDMR au ajuns, marți, la o înțelegere privind depunerea unei moțiuni de cenzură care să demită întregul Guvern Viorica Dăncilă.

Moțiunea va fi depusă azi în Parlament, iar pentru dezbatere și vot legea prevede un termen de maximum 8 zile de la depunere.

Aliații PNL, USR, PMP și UDMR au, împreună, 191 de voturi.

Grupul lui Victor Ponta, Pro România, a anunțat că nu va semna textul moțiunii de cenzură, dar o să voteze pentru schimbarea Guvernului. Pro România are 24 de parlamentari. Niciun reprezentant al Pro România nu a fost la discuția dintre PNL, USR, PMP și UDMR.

Minoritățile, unii hăis și alții cea

Cei 17 membri ai grupului minorităților sunt împărțiți: unii sunt pro-moțiune, alții împotriva ei, iar grupul nu va avea o poziție unitară. Chiar și în aceste condiții, este foarte probabil ca Opoziția să obțină și de la ei câteva voturi.

De asemenea, mai sunt 3 parlamentari neafiliați pe care se bazează opoziția.

În total, opoziția ar putea obține, momentan, în jur de 220-225 de voturi și ar mai avea nevoie de 10-15 voturi dacă toate înțelegerile de până acum vor fi respectate.

PSD și ALDE continuă să aibă, împreună, 240 de voturi, suficiente pentru menținerea în funcție a Guvernului, cărora li se adaugă și o parte din minorități.

IMPORTANT! Pentru răsturnarea Guvernului este nevoie de 233 de voturi.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!