Connect with us

Politica

Ce constănțeni intră în Parlament. Scăpăm de Brăiloiu, dar ne căpătuim cu doi senatori AUR

Publicat

la

Alegerile parlamentar din acest an, ținute în condiții atipice, au adus o surpriză uriașă: prezența în Parlament a Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR), o formațiune înființată anul trecut. Interesant este că, potrivit simulărilor făcute de către cei de la Alianța USR-PLUS, AUR ar obține la Constanța nu mai puțin de patru mandate de parlamentari, două la Camera Deputaților și două la Senat. Potrivit calculelor USR-PLUS, la Constanța, PNL va avea la Camera Deputaților 4 mandate de deputaţi, PSD – 3 mandate, USR-PLUS – 2 mandate și AUR – 2 mandate. La Senat, AUR obține, potrivit USR-PLUS, 2 mandate, în timp de PNL, PSD și USR câte unul. De precizat că, potrivit altor calcule, PNL este creditat la Senat cu două mandate, iar AUR cu un mandat.

Dacă ținem cont de socoteala USR-PLUS în Parlament vor merge de la Constanța, următorii:

Camera Deputaţilor: De la PNL – Bogdan Huţucă, Mircea Banias, Marian Cruşoveanu și Bogdan Bola; de la PSD – Horia Ţuţuianu, Cristina Dumitrache și Lucian Lungoci; de la USR-PLUS – Stelian Ion și Cristina Rizea, de la AUR – Focşa Dumitru-Viorel și Aelenei Dănuț (AUR).

Senat: AUR – Mateescu Sorin Cristian și Evdochia Aelenei; PNL – Septimiu Bourceanu; PSD – Felix Stroe; USR-PLUS – Remus Negoi.

 

Comments

comments

Politica

Combustibilul se ieftinește cu 50 de bani de la 1 iulie. Guvernul adoptă mâine ordonanța

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, astăzi, că Ordonanța cu compensarea prețului la combustibili cu 50 de bani intră mâine în ședința de Guvern, pentru că nu avea toate avizele necesare. Inițial, anunțul premierului fusese că astăzi Executivul va aproba Ordonanța.

„Mâine. Pentru că trebuia să obțină toate avizele”, a spus Nicolae Ciucă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, explica că 25 de bani vor fi susţinuţi de la bugetul de stat, iar 25 de bani vor reprezenta o cheltuială deductibilă de către operatori.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului

Publicat

la data de

Scris de

În ședința de la grupul senatorilor PNL, la care participă și Nicolae Ciucă, Florin Cîțu a anunțat că va demisiona de la șefia Senatului, informează stiripesurse.ro. Interimatul va fi asigurat de vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu (PNL). Decizia lui Cîțu vine după ce liberalii și-au propus să îl schimbe pe fostul premier din toate funcțiile pe care le deține. Mai întâi, a fost demis de la conducerea Sectorului 3 a PNL, iar azi urma să fie demis de la șefia Senatului.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu va fi schimbat de la conducerea Senatului – surse

Publicat

la data de

Scris de

Florin Cîțu va fi schimbat de la conducerea Senatului, decizia urmând să fie luată miercuri, într-o întâlnire de urgență a liberalilor, au declarat surse liberale pentru Digi24.

Senatorii PNL se reunesc de la 09:30, într-o ședință de grup, pentru a discuta despre schimbarea lui Florin Cîțu din funcția de președinte al Senatului și pentru a lua o decizie prin vot.

La ședința convocată de conducerea grupului senatorilor liberalilor prezența este obligatorie. Senatorii nu pot pleca din oraș până nu termină de discutat această chestiune legată de înlocuirea lui Cîțu.

Florin Cîțu va fi schimbat din funcția de președinte al Senatului, în ultima zi din această sesiune parlamentară.

Potrivit surselor citate, funcția interimară ar urma să fie preluată de Alina Gorghiu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: