Connect with us

Actual

Ce cumpărături face Aeroportul Kogălniceanu? Iată ce sume fabuloase oferă!

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul lunii iunie, Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu anunța o licitație publică în care câștigător era cel care oferea prețul cel mai scăzut. Ce-și dorea să cumpere, vă veți întreba. Potrivit anunțului de participare făcut pe data de 27.07. 2017, aeroportul preciza că are nevoie de echipamente aeroportuare, respectiv un utilaj de tractat echipamente handling, un autobuz pentru pasageri, o scară de pasageri autopropulsată acoperită și un ambulift. În câteva cuvinte, aeroportul cerea firmei vânzătoare să  furnizeze aceste echipamente și utilaje, să le pună în funcțiune, să facă școlarizare sau instruire a personalului care se va ocupa de ele, să asigure mentenanța și accesoriile aferente dar și consumabilele necesare funcționării pe timpul garanției. Și, între zilele de 9 și 11 august, au fosat atribuite loturile scoase la vânzare. Singura firmă care s-a prezentat la licitație a fost A.T.S.A. Industry SRL din Săcele, județul Brașov. În aceste condiții, dat fiind faptul că s-a încadrat în cerințele impuse, a fost declarată câștigătoare. Suma totală pe care o va primi această companie este de 3.740.700 RON, fără TVA. Foarte important de precizat este faptul că aceste contracte încheiate nu pot fi subcontractate. Costurile au fost uriașe pentru niște cititori neaveniți, însă catalogate drept în conformitate de calitatea produselor oferite. Cel mai scump a fost autobuzul pentru pasageri, care costă 1.847.899,16 lei, fără TVA. Urmează apoi ambuliftul, care a fost 1.137.800 RON, fără TVA, apoi utiulajul de tractat echipamente handling, care a costat 173.109,24 RON. Cea mai ieftină a fost scara pentru pasageri autopropulsată acoperită. Ea a costat 582.352,94 RON.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Avantajele și vulnerabilitățile tehnologiei 5G, dezbătute la Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a participat, astăzi, la conferința „5G Avantaje şi Vulnerabilităţi”, organizată de Navy League of the United States-Consiliul România. Conferința a reunit reprezentanți ai autorității publice, ai pieței de telecomunicații, ai mediului academic cu profil tehnic și media, notează Primăria Constanța. În cadrul conferinței s-au dezbătut subiecte precum securitatea cibernetică pentru rețelele 5G, smart mobility, transport în comun inteligent, capacitatea rețelelor 5G în România sau limitarea nivelului de radiații dăunătoare, spune sursa citată.

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța: „Noua tehnologie va avea implicații profunde pentru consumatorii civili și militari din întreaga lume. Aceasta va furniza viteze de bandă largă mai rapide – până la 100 de gigabiți pe secundă pe anumite frecvențe. Două caracteristici sunt importante aici: prima este comunicarea ultra-fiabilă iar cealaltă este capacitatea de a gestiona explozia viitoare în comunicațiile „mașină la mașină”, cu dispozitive interconectate care transferă enorme baze de date între ele. Internet 5 G va deveni un câmp de luptă mobil așa cum a devenit spațiul cibernetic sau spațiul cosmic iar designerii viitorului își imaginează rețelele bine reglate care folosesc „orașe inteligente”. Toate acestea vor necesita mai multe infrastructuri noi iar cursa pentru a construi o infrastructură de 5G pe tot globul a început”.

Specialiștii care au participat la acest eveniment au prezentat aspecte legate de procesul de implementare a tehnologiei 5G și a impactului asupra cetățenilor, beneficiile acestei noi tehnologii, precum și vulnerabilitățile și riscurile acesteia.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

A condus fără permis și a ajuns în spatele gratiilor de la Poarta Albă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiștii din Constanța au pus în executare un mandat emis pe numele unui tânăr care a condus un autoturism fără a deține permis.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 29 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 23 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de un an, o lună și 10 zile de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Persoana în cauză a fost escortată și încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Lanț de cutremure de mică adâncime în Moldova. Cel mai puternic a avut 4,2 grade

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, în județul Vaslui au avut loc nu mai puțin de 4 cutremure de mică adâncime. Primul a avut loc la ora 22.00 și a avut intensitatea de 2,9 grade pe scara Richter. După un sfert de oră, pământul s-a cutremurat din nou, cu o intensitate de 2,1. Ambele cutremure s-au produs la adâncimea de 6 km.

După miezul nopții, au mai avut loc două cutremure. Primul dintre ele a fost cel mai puternic. Potrivit INFP, acesta s-a produs la ora 00.39.36, la adâncimea de 8 km și a fost un cutremur mediu, cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter.

Acesta s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 43 km S de Iași, 46 km NE de Bacău, 111 km V de Chișinău, 156 km N de Galați, 167 km V de Tiraspol, 174 km N de Brăila, 189 km NE de Brașov, 201 km SE de Chernivtsi, 232 km NE de Ploiești, 255 km V de Odessa.

Ultimul cutremur al nopții a avut loc la ora 00.43, în același loc, la adâncimea de 5 km. Acesta a avut intensitatea de 2,6 grade pe scara Richter.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: