Connect with us

Societate

Ce firmă face cei mai mulți bani în județul Constanța

Publicat

la

Majoritatea firmelor care au avut în 2017 cele mai prospere afaceri din judeţele în care sunt înregistrate sunt controlate de investitori străini. Mai mult, peste un sfert dintre cei mai mari jucători economici judeţeni au încheiat anul 2017 cu profituri nete semnificativ mai mari decât în 2016, reiese dintr-o statistică realizată de economica.net, pe baza datelor pe care Oficiul Naţional al Registrului Comerţului ni le-a comunicat.

Cele mai multe firme care domină economia judeţelor în care sunt înregistrate sunt controlate de investitori străini: 33 de societăţi din 41, reiese din datele pe care Oficiul Naţional al Registrului Comerţului le-a comunicat pentru Economica.net. Majoritatea firmelor care au cele mai mari afaceri din judeţele în care sunt înregistrate au încheiat anul 2017 cu afaceri nete de peste 1 miliard de lei: 26 de firme din 41, potrivit datelor pe care Economica.net le-a primit de la ONRC şi a bilanţurilor de pe Ministerul de Finanţe. Liderii din 11 judeţe au realizat în 2017 profituri nete cu cel puţin 20% mai mari decât în 2016, reiese din datele ONRC şi de pe Ministerul de Finanţe.

Astfel, conform datelor economica.net, în județul Constanța, Rompetrol Rafinare deține cea mai prosperă afacere.  Companie controlată de grupul kazah de stat KazMunayGas care administrează rafinăria Petromidia, Rompetrol Rafinare a realizat profit net de 418,33 milioane lei, de peste cinci ori mai mare decât în 2016, arată bilanţurile disponibile pe mfinante.ro, comparate de economica.net.

Compania care administrează rafinăria Petromidia, cea mai mare unitate de procesare a petrolului din ţara noastră, a terminat anul 2017 cu afaceri nete de 11,19 miliarde lei, cu peste 27% mai mari decât în 2016. Rompetrol Rafinare a realizat profit net de 418,33 milioane lei, de peste cinci ori mai mare decât în 2016, arată bilanţurile disponibile pe mfinante.ro. Compania a avut, în medie, sub 1.100 de salariaţi în anul 2017.

Principalii acţionari ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International şi statul român prin Ministerul Energiei.

Comments

comments

Societate

Covid-19. Câte clase din județul Constanța desfășoară cursuri online

Publicat

la data de

Scris de

Potrivit informațiilor puse vineri, 14 ianuarie, la dispoziția Inspectoratului Școlar Județean de către DSPJ Constanța, 184 de elevi au fost confirmați pozitivi în urma testării pentru depistarea contaminării cu virusul Sars-Cov-2.

Situația se prezintă în felul următor:

 • 23 de cadre didactice;
 • 177 de elevi;
 • 7 preșcolari;
 • 2 angajați din personalul auxiliar.

Potrivit inspectorului școlar general Mihai Sorin, la acest moment, în 65 de unități de învățământ sunt un total de 167 clase online.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Minivacanță de 3 zile pentru români. Luni, 24 ianuarie, este zi liberă

Publicat

la data de

Scris de

Luni, 24 ianuarie este zi liberă. În această zi este sărbătorită Mica Unire – Unirea Principatelor Române. În 1859, sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza a avut loc primul pas important pentru înfăptuirea statului național unitar român – se uneau Moldova și Țara Românească. Această zi a fost declarată nelucrătoare în anul 2016.

În această zi, salariații primesc liber de la angajator.  Și pentru elevi, ziua de 24 ianuarie va fi zi liberă.

Astfel, weekendul 22-23 ianuarie va fi legat cu ziua de 24, iar elevii și profesorii vor avea o minivacanța de 3 zile. Ei se vor întoarce la cursuri marți, pe 25 ianuarie.

Iată care sunt zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează în 2022, conform Codului Muncii:

 • 1 si 2 ianuarie;
 • 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane;
 • Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paștelui;
 • prima si a doua zi de Paști;
 • 1 mai;
 • 1 iunie;
 • prima si a doua zi de Rusalii;
 • Adormirea Maicii Domnului;
 • 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României;
 • 1 decembrie;
 • prima și a doua zi de Crăciun;
 • două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Polaris M Holding. Cum putem scăpa GRATUIT de deșeurile voluminoase

Publicat

la data de

Scris de

Deșeurile voluminoase sunt deșeuri de dimensiuni mari de care nu mai avem nevoie. Aceste deșeuri nu pot fi colectate în containerele pentru deșeuri municipale și nu pot fi preluate cu sistemele obișnuite de colectare. Spre deosebire de deșeurile municipale care sunt colectate cu autogunoiere compactoare, deșeurile voluminoase sunt colectate cu autospeciale.

Polaris M Holding colectează GRATUIT:  obiecte de mobilier, ferestre, canapele, saltele, plăpumi, covoare, obiecte sanitare de mari dimensiuni mari (căzi, vase de toaletă, cabine de duș) etc.

Cum te debarasezi de deșeurile voluminoase?

Pentru preluarea gratuită a deșeurilor voluminoase, este necesară programarea anticipată a colectării la numărul de telefon 0241 548 600 / 549 030 – dispecerat salubrizare.

Un echipaj Polaris va sosi la adresa dvs și va prelua deșeurile în ziua stabilită de comun acord.

Abandonarea și depozitarea deșeurilor de orice tip pe spațiul public (inclusiv lângă platformele pentru deșeuri municipale) constituie contravenție.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: