Connect with us

Societate

Ce-i cere primarul din Techirghiol ministrului sănătăţii?

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul zilei azi, la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol a fost un eveniment festiv pentru redeschiderea, cu o lună mai devreme decât în alţi ani, a pavilioanelor de Băi Reci. De asemenea, a avut loc şi o masă rotundă cu tema “Lacul Techirghiol – Doctorul nostru”, la care au participat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Dan Octavian Alexandrescu, primarul oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu,  dar şi conducerea sanatoriului.

La prima oră a dimineţii nu se ştia dacă va participa ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, însă ea nu a mai ajuns. Potrivit secretarului de stat Alexandrescu, una dintre strategiile autorităţilor române se îndreaptă spre valorificarea potenţialului balnear de care ţara noastră dispune, aşadar şi de cel de la Techirghiol.

La rândul său, primarul Soceanu a adus în discuţie problema exploatării nămolului din lacul Techirghiol. Cu această ocazie, el a înmânat o scrisoare deschisă în care a exprimat, pentru a n-a oară, punctul de vedere al primăriei referitor la partea de exploatare.

“Aşa cum am spus în nenumărate rânduri, voi face tot ce pot pentru ca nămolul din Lacul Techirghiol să fie exploatat aşa cum trebuie astfel încât să putem beneficia de această resursă minerală cât mai mult posibil. De asemenea, am transmis cu această ocazie faptul că nu ne vom opune niciodată investiţiilor în oraşul nostru şi am dat câteva exemple de investiţii în partea balneo ce urmează a fi demarate.”, a precizat primarul Soceanu.

El a mai spus că speră ca acest mesaj să ajungă la ministrul Sorina Pintea, iar Guvernul trebuie să se gândească bine înainte de a acorda licenţa de exploatare societăţii private care a finalizat explorarea unui sector din lac.

“Am spus, o spun şi o voi spune în continuare că este obligaţia mea ca primar să protejez cât se poate resursa minerală şi Lacul Techirghiol pentru ca oraşul nostru să continue să se dezvolte.”, a precizat primarul Iulian Soceanu.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Transport agabaritic pe ruta Aeroportul Kogălniceanu – Corbu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În perioada 24.10.2018 – 25.10.2018 se va efectua un transport cu depășiri pe ruta:

Aeroport Mihail Kogălniceanu – DN 2A – Ovidiu – DN 22 – DJ 226 – Năvodari – Corbu.

Lățimea maximă a vehiculului este de 3.60 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. Menționăm că în conformitate cu OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

Etapele de desfășurare ale transportului sunt stabilite de poliția rutieră, care asigură însoțirea vehiculelor cu depășiri. Transportul nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Motociclete BMW pentru polițiștii constănțeni

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Începând cu data de 22 octombrie a.c., Inspectoratului de Poliție Județean Constanta i-au fost repartizate 18 autospeciale marca Logan, iar Sectiei Regionale de Politie Transporturi Constanta alte 5 autospeciale Logan.

De asemenea, Serviciului Rutier Constanța i-au fost repartizate 8 motociclete marca BMW. Autospecialele si motocicletele au fost achiziționate de către Inspectoratul General al Poliției Române și repartizate structurilor din teritoriu.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Se scumpește pâinea. Urmează laptele, carnea și legumele

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Prețul pâinii ar putea să crească între 15-20% până în decembrie, influențat de producția grâului din acest an, care în unele zone ale țării a fost afectată de vremea capricioasă, a declarat Dragoș Frumosu, președintele Sindicatelor Federației din Industria Alimentară citat de jurnaliștii de la mediafax.ro.

„Prețul pâinii din România este un preț ireal, mult sub valoarea reală, un kg de pâine costă undeva la 3 lei – 3,5 lei, iar pe raft poate ajunge până la 6-7 lei. La pâine nu s-a modificat prețul față de anul trecut, de acum încolo se poate modifica pentru că vremea capricioasă a cam afectat producția. Până la finalul anului s-ar putea înregistra o creștere cu 15-20%. Problema noastră însă nu este asta, faptul că pentru o pâine de 1 leu vom ajunge poate să plătim 1,2 de lei, nu ar reprezenta o diferenţă foarte mare în buzunar. Problema noastră este că veniturile nete sunt foarte mici. Dacă la un neamţ o creştere de 10 cenţi nu înseamnă nimic la salariul său de 2.000 de euro, însă la noi 10 cenţi sau 40 de bani înseamnă foarte mult”, a declarat Dragoș Frumosu, președintele Sindicatelor Federației din Indutria Alimentară.

Reprezentantul sindicatelor spune că România importul de produse congelate reprezintă 3-4% din totalul produselor de panificaţie, ceea ce creează o problemă producătorilor din sector.

„În supermarket-uri şi hypermarket-uri există aceste pâinici congelate, pe care le găseşti în majoritatea timpului majoritatea calde şi tentante pentru cumpărători. Aceste 3-4 procente poate nu reprezintă la prima vedere mult foarte mult, însă annual acestea pot reprezenta câteva mii de tone”, spune Frumosu.

De asemenea, liderul sindicatelor din industria alimentară spune că în România se aşteaptă creşteri de preţ şi la lapte, carne sau legume.

„La lapte este o creştere de 8% care este parţial nejustificată, dar dacă discutăm depre lapte şi despre o astfel de creştere trebuie să discutăm că în alte ţări membre ale Uniunii Europene, unde preţul a scăzut cu 12%, ori de ce în România există această creştere iarăşi este un lucru pe care nu pot să mi-l explic în mod direct”, spune Frumosu.

De asemenea, spune Dragoş Frumosu, România importă circ a 25% din laptele pentru procesare.

„Până nu demult justificarea importului de lapte, deşi avem potenţial, era că laptele importat este mai ieftin decât cel produs aici, în condiţiile în care fermierii primeau un preţ de nimic”, menţionează sursa citată.

În privinţa legumelor, creşterea de preţ este justificată, spune liderul sindicatelor din industria alimentară, prin faptul că volumul importurilor creşte în perioada „moartă” din punct de vedere al producţiei.

„La legume lucrurile stau puţin dierit. În perioada aprilie-mai până în octombrie importurile scad, din octombrie-martie importăm peste 80% din legume şi fructe”, spune Dragoş Frumosu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: