Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

Ce-i cere primarul din Techirghiol ministrului sănătăţii?

Published

on

În cursul zilei azi, la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol a fost un eveniment festiv pentru redeschiderea, cu o lună mai devreme decât în alţi ani, a pavilioanelor de Băi Reci. De asemenea, a avut loc şi o masă rotundă cu tema “Lacul Techirghiol – Doctorul nostru”, la care au participat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Dan Octavian Alexandrescu, primarul oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu,  dar şi conducerea sanatoriului.

La prima oră a dimineţii nu se ştia dacă va participa ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, însă ea nu a mai ajuns. Potrivit secretarului de stat Alexandrescu, una dintre strategiile autorităţilor române se îndreaptă spre valorificarea potenţialului balnear de care ţara noastră dispune, aşadar şi de cel de la Techirghiol.

La rândul său, primarul Soceanu a adus în discuţie problema exploatării nămolului din lacul Techirghiol. Cu această ocazie, el a înmânat o scrisoare deschisă în care a exprimat, pentru a n-a oară, punctul de vedere al primăriei referitor la partea de exploatare.

“Aşa cum am spus în nenumărate rânduri, voi face tot ce pot pentru ca nămolul din Lacul Techirghiol să fie exploatat aşa cum trebuie astfel încât să putem beneficia de această resursă minerală cât mai mult posibil. De asemenea, am transmis cu această ocazie faptul că nu ne vom opune niciodată investiţiilor în oraşul nostru şi am dat câteva exemple de investiţii în partea balneo ce urmează a fi demarate.”, a precizat primarul Soceanu.

El a mai spus că speră ca acest mesaj să ajungă la ministrul Sorina Pintea, iar Guvernul trebuie să se gândească bine înainte de a acorda licenţa de exploatare societăţii private care a finalizat explorarea unui sector din lac.

“Am spus, o spun şi o voi spune în continuare că este obligaţia mea ca primar să protejez cât se poate resursa minerală şi Lacul Techirghiol pentru ca oraşul nostru să continue să se dezvolte.”, a precizat primarul Iulian Soceanu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions