Politica

Ce răspuns a primit deputatul Turcescu în legătură cu decizia de închidere a centrului „Casa Soarelui”

Oct 23, 2017 Mihaela Tîrpan

Referitor la interpelarea adresată Ministrului Sănătații cu privire la închiderea Centrului de îngrijiri paliative „Casa Soarelui” din Constanța, deputatul PMP, Robert-Nicolae Turcescu, a primit un răspuns oficial, transmite Biroul de presă al deputatului Turcescu prin intermediul unui comunicat remis redacției.

Prin adresa transmisă de către Ministerul Sănătății se specifică faptul că imobilul se află în patrimoniul Direcției Județene de Sănătate Publică și, ca urmare a expirării parteneriatului dintre cele două entități, s-au demarat procedurile de intabulare a patrimoniului. Totodată, se menționează faptul că este în curs de autorizare un centru privat de îngrijiri paliative, care urmează să fie deschis la Cumpăna.

„Mi-a răspuns Ministerul Sănătății la interpelarea legată de închiderea Centrului de Îngrijiri Paliative “Casa Soarelui” din Constanța. Pe scurt: e nevoie de HG, nu știu, nu se poate… Ce e interesant însă în răspunsul lor e confirmarea faptului că prin închiderea “Casei Soarelui” se face loc pe „piață” unui centru similar, dar PRIVAT, care se află „în curs de autorizare” în comuna Cumpăna din Constanța! Adică exact ceea ce intuiam și spuneam de la tribuna Parlamentului acum  câteva săptămîni într-o declarație politică. Rușinoase vremuri trăim dacă și pe spatele bolnavilor aflați în fază terminală se fac bani și afaceri…”.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments