Connect with us

Politica

Ce se poate face cu terenurile lăsate în paragină? Vezi cu ce soluție a venit senatorul Remus Negoi

Publicat

la

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, a înaintat o solicitare Ministerului Apărării Naționale ca o porțiune de teren din Constanța, aflată în proprietatea MApN, să treacă în administrarea autorităților locale pentru a implementa proiecte de interes public. Pe acest teren ar putea fi construită, de exemplu, o stradă absolut necesară, care să lege sensul giratoriu din zona Eden de varianta ocolitoare a municipiului Constanța, precum şi un parc public, spune Negoi.

„După ce am fost cu consilierii locali USR în zona Baba Novac, am transmis Ministerului Apărării Naţionale faptul că există un teren în municipiul Constanța, de aproximativ 11 hectare, în proprietatea U.M. 02154, care este nefolosit de mai bine de 30 de ani. Același lucru l-a făcut şi Primăria Constanța. Acest teren ar putea fi redat utilității publice, parțial, dacă ar fi dat în folosinţa autorităţilor locale din Constanţa. Ținând cont că o bună parte din teren este în paragină, neutilizat de atât de mult timp, am solicitat Ministerului Apărării Naţionale ca autoritățile publice locale să primească această porţiune pentru a implementa proiecte de interes public.

Pe acest teren ar putea fi construită, de exemplu, o stradă absolut necesară, care să lege sensul giratoriu din zona Eden de varianta ocolitoare a municipiului Constanța, precum şi un parc public.

În răspunsul primit de la Minsterul Apărării Naţionale, se arată că cererea se va discuta în şedinţa comisiei de analizare a solicitărilor de transfer şi închiriere de terenuri şi clădiri din cazărmile Statului Major al Apărării, programată în luna noiembrie, iar răspunsul final va fi comunicat ulterior.

Dacă ministerul îşi va da acordul, terenul va putea intra în folosinţa autorităţilor locale pentru a fi utilizat în beneficiul constănțenilor. Așteptăm cu nerăbdare decizia MApN.“, a scris Negoi pe Facebook.

Comments

comments

Politica

Cu tezele de doctorat la vedere! Stelian Ion cere ca lucrările premierului Ciucă și ministrului Cîmpeanu să fie analizate de urgență

Publicat

la data de

Scris de

Fostul ministru al Justiției Stelian Ion îi solicită public președintelui Iohannis să intervină în acest conflict cel puțin moral, în care sunt implicați decidenții importanți în elaborarea și promovarea legilor educației – premierul Nicolae Ciucă și ministrul Sorin Cîmpeanu, care sunt acuzați că au plagiat în lucrările de doctorat.

„Președintele Klaus Iohannis a declarat recent că se bucură că „Guvernul întreprinde în această perioadă pași concreți pentru implementarea proiectului meu de suflet, România Educată”. O Românie educată cu adevărat nu se poate construi pe suspiciuni de plagiat la cel mai înalt nivel de decizie. De aceea, îi solicit președintelui să nu permită să fie adoptate aceste proiecte în forma lansată în dezbatere publică, ale căror prevederi îi albesc pe cei cu doctorate plagiate. Îi solicit, de asemenea, să se asigure că în aplicarea „proiectului său de suflet” nu intervin interese personale ale unor decidenți politici.

Tezele de doctorat ale premierului Ciucă și ministrului Cîmpeanu trebuie să fie publice și de urgență analizate de CNATDCU, iar rezultatele să fie comunicate public, împreună cu măsurile decise. Orice încercare de a ține ascunse aceste lucrări și de a împiedica, inclusiv prin procese în instanță, evaluarea lor de către specialiștii CNATDCU este o lovitură dură pentru credibilitatea reformei în educației și o subminare a proiectului România educată.“, a declarat Stelian Ion.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Explicațiile lui Ciolacu despre schimbarea șefului Portului Constanța: Am găsit un dezastru acolo!

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a încercat să explice de ce a fost schimbat directorul liberal din Portul Constanța cu un PSD-ist. Ciolacu a susținut că mult discutata schimbare a șefului Portului Constanța nu a avut substrat politic, dar că atât el, cât și premierul au fost de mai multe ori la fața locului și au găsit ”un dezastru”. Mai mult, Ciolacu arată faptul că Portul Constanța nu era deloc pregătit pentru a primi un flux mare de mărfuri, așa cum s-a întâmplat după izbucnirea războiului din Ucraina.

”Eu nu am avut niciodată vreo discuție privind împărțirea Portului Constanța. Din ce știu acolo nu sunt posturi politice. Acolo a expirat un mandat și s-a efectuat o înlocuire. Eu îmi aduc aminte că am fost de două ori cu ministrul Transporturilor în Portul Constanța, premierul a fost acolo, am fost cu toții și am văzut cu toții că ne-a prins nepregătiți situația din Ucraina. Era Portul Constanța vreo oglindă? Nu! Am găsit un dezastru acolo!”, a spus Marcel Ciolacu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernul a majorat prognoza de creștere a inflației

Publicat

la data de

Scris de

Comisia Naţională de Prognoză a îmbunătăţit estimările de creştere economică din acest an de la 2,9% la 3,5% pe fondul unei evoluţii mai bune a economiei în prima parte a anului, scrie Ziarul Financiar. PIB-ul în valoare nominală a fost majorat la 1.372,5 miliarde de lei. Inflaţia va creşte la 12,9% în acest an, peste estimarea anterioară de 9,7%. Deficitul comercial, adică diferenţa dintre exporturi şi importuri, se va majora la 32,3 miliarde de euro, un nivel total nesustenabil, arată sursa citată. Exporturile ar urma să crească la 91,1 miliarde de euro, plus 22%, în timp ce importurile ar creşte la 123,4 miliarde de euro, plus 25,5%. Soldul contului curent, care include deficitul comercial plus surplusul înregistrat pe partea de servicii, ar urma să atingă 22 de miliarde de euro, reprezentând 7,9% din PIB. Cursul valutar este estimat la 4,95 lei/euro, evoluţie stabilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: