Connect with us

Actual

Ce spune compania Ocean Fish despre controalele OPC din magazinele Mega Image

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

La puțin timp de la prezentarea raportului inspectorilor de la Protecția Consumatorilor privind controalele efectuate în mai multe magazine Mega Image din Constanța, compania Ocean Fish SRL a transmis un punct de vedere. Informațiile au fost postate pe pagina de Facebook a companiei și vi le prezentăm în integralitate:

În urma informațiilor apărute pe diverse platforme online de știri cu privire la unul dintre produsele comercializate de către compania Ocean Fish S.R.L., mai exact MATIAS salmon, ne considerăm datori tuturor consumatorilor din România cu următorul comunicat:
MATIAS este o rețeta care presupune folosirea exclusivă a heringului (nu există Matias din somon sau din altă specie de pește), este o rețetă originară din Olanda, fiind întâlnită și apreciată și în Germania, Polonia, Belgia, Suedia, Norvegia, Rusia.
Rețeta originală presupune o metodă de conservare a heringului din primele capturi ale sezonului, când acest pește este cel mai gustos și sănătos, de altfel, Matias hering provine din maagdenharing: hering virgin, la care femelele nu au apucat încă să producă ouă, spre deosebire de kuithareng, hering cu icre, al cărui gust este foarte intens și nu tocmai „popular”. 
Heringul este unul dintre alimentele foarte bune pentru sănătate, ne ajută să rămânem rezistenți în fața bolilor, mai ales în sezonul rece. Conținutul bogat în proteine care sunt absorbite în organism în proporție foarte mare, aproape de 90%, grăsimi nesaturate și vitamine face ca heringul să fie o sursă unică de sănătate a organismului.
Datorită acestor calități nutriționale și pentru a încuraja consumul de hering, destul de nepopular în România, Ocean Fish a creat o gamă de fileuri de hering plecând de la rețeta tradițională de Matias (sărare ușoară, pește care are un anumit conținut de grăsimi), adăugând anumite arome pentru un plus de savoare. 
Fileul de hering combinat cu un agent de maturare reproduce gustul fin de somon și nicidecum nu îl transformă în somon, eticheta produsului arătând clar rețeta ce stă la baza acestui produs: Matias salmon. 
Din gama Matias fac parte următoarele produse Ocean Fish: Matias salmon, Matias salmon afumat, Matias cu usturoi, Matias clasic, Matias cu gogoșari, Matias afumat , Matias cu condimente.

Suntem o fabrică certificată IFS (Internațional Food Standard).
Acest standard generează astfel cel mai înalt nivel al calității și al transparenței in întreg lanțul alimentar de furnizare a produselor iar prioritatea companiei noastre este satisfacția clienților.

Vă amintim și opinia șefului OPC Constanța privind modul în care s-a desfășurat controlul din magazinele Mega Image:

Mega Image vinde somon fără… somon. OPC, amenzi de 90.000 de lei!

Comments

comments

Actual

Un nou cutremur s-a produs în Marea Neagră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

În cursul zilei de azi, 19 februarie, în Marea Neagră s-a produs un nou cutremur destul de puternic. Acesta a avut loc la ora 12:43:52 și a fost localizat manual.

El s-a produs la adâncimea de 50 de km, la următoarele coordonate: latitudinea 43.3073; longitudinea 35.1136.

Magnitudinea cutremurul a fost de 3,4 grade pe scara Richter.

În urmă cu două săptămâni, mai exact pe data de 6 februarie, au avut loc nu mai puțin de 10 cutremure în Marea Neagră.

Seismologul Gheorghe Mărmureanu a precizat pentru Agenția de presă News.ro:  ”Acestea cutremure nu au nici o importanţă. Este o activitate normală. Nu reprezintă nici o problemă. În Marea Neagră s-au înregistrat mii de cutremure de-a lungul timpului. Cel mai mare a fost în 1902 care a avut puţin peste 4 grade”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu puternic în județul Ilfov! A fost declanșat sistemul RO-ALERT

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Sistemul RO-ALERT a fost folosit marți, în jurul orei 13:40, pentru a preveni populația din București și Jud. Ilfov să ia măsuri suplimentare de protecție având în vedere incendiul declanșat la depozitul Remat din Afumați, Jud. Ilfov.

”Incendiu depozit Remat în comuna Afumaţi/judeţul Ilfov cu degajări mari de fum, norul de fum se îndreaptă în direcţia Bucureşti. Pentru asigurarea protecţiei rămâneţi pe cât posibil în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor.”, scrie în mesajul trimis prin sistemul RO-ALERT.

Potrivit ISU, sunt degajări mari de fum iar acesta se îndreaptă către București.

Locuitorilor din zonele afectate li se recomandă să păstreze geamurile închise și să evite deplasările în aer liber.

Pompierii au dificultăți în zonă întrucât nu există hidranți disponibili. Traficul este restricționat în zonă.

”Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați, în mod special la o stivă cu autoturisme dezmembrate în vederea casării și compactării acestora”, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București.

Update: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Ilfov, la intersecția Șos. de Centură cu Șos. București-Urziceni, are loc un incendiu la un remat auto, care se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum, fiind afectată o suprafață de aproximativ 600 – 1.000 mp. Există posibilități de propagare la alte materiale combustibile, posibil cu reducerea vizibilităţii din cauza fumului.O bandă este restricţionată din cauza autospecialelor I.S.U. care staţionează pe suprafaţa de rulare.

Recomandăm participanţilor la trafic să ruleze cu prudenţă în zonă şi să ia în calcul că traficul rutier poate fi oprit dacă fumul va ajunge pe suprafaţa carosabilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

S-au înmulțit punctele termice din municipiul Constanța unde există avarie! Acum sunt 38!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Electrocentrale Constanţa SA (CET Palas) a comunicat în data de 19.02.2019 că înregistrează o avarie pe reţeaua care alimentează cu energie termică primară punctele termice nr. 176, 177, 178. În consecinţă, în lipsa energiei termice, s-au oprit instalaţiile noastre care asigură distribuţia energiei termice în perimetrul: str. B. Delavrancea, str. Soveja, str. Venus, str. Portitei, str. Campului, str. Granicerului, str. Semanatorului, str. Dionisie cel Mic.

Până la remedierea avariei de către Electrocentrale Constanta S.A. (CET Palas) nu se pot asigura consumatorilor serviciile de termoficare.

Pentru relaţii suplimentare vă rugăm să apelaţi la numărul de telefon 0241.585300 de la Dispeceratul Electrocentrale Constanta SA (CET Palas).

Precizăm că, noaptea trecută, puțin după miezul nopții, 35 de puncte termice situate în cartierele Tomis III, Tomis Nord și Faleză Nord au rămas fără căldură și apă caldă.

Citește detalii despre acest subiect:

O zi și o noapte fără căldură! Vezi ce zone sunt afectate și cum justifică CET și RADET întreruperea

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: