Connect with us

Actual

Ce spune compania Ocean Fish despre controalele OPC din magazinele Mega Image

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

La puțin timp de la prezentarea raportului inspectorilor de la Protecția Consumatorilor privind controalele efectuate în mai multe magazine Mega Image din Constanța, compania Ocean Fish SRL a transmis un punct de vedere. Informațiile au fost postate pe pagina de Facebook a companiei și vi le prezentăm în integralitate:

În urma informațiilor apărute pe diverse platforme online de știri cu privire la unul dintre produsele comercializate de către compania Ocean Fish S.R.L., mai exact MATIAS salmon, ne considerăm datori tuturor consumatorilor din România cu următorul comunicat:
MATIAS este o rețeta care presupune folosirea exclusivă a heringului (nu există Matias din somon sau din altă specie de pește), este o rețetă originară din Olanda, fiind întâlnită și apreciată și în Germania, Polonia, Belgia, Suedia, Norvegia, Rusia.
Rețeta originală presupune o metodă de conservare a heringului din primele capturi ale sezonului, când acest pește este cel mai gustos și sănătos, de altfel, Matias hering provine din maagdenharing: hering virgin, la care femelele nu au apucat încă să producă ouă, spre deosebire de kuithareng, hering cu icre, al cărui gust este foarte intens și nu tocmai „popular”. 
Heringul este unul dintre alimentele foarte bune pentru sănătate, ne ajută să rămânem rezistenți în fața bolilor, mai ales în sezonul rece. Conținutul bogat în proteine care sunt absorbite în organism în proporție foarte mare, aproape de 90%, grăsimi nesaturate și vitamine face ca heringul să fie o sursă unică de sănătate a organismului.
Datorită acestor calități nutriționale și pentru a încuraja consumul de hering, destul de nepopular în România, Ocean Fish a creat o gamă de fileuri de hering plecând de la rețeta tradițională de Matias (sărare ușoară, pește care are un anumit conținut de grăsimi), adăugând anumite arome pentru un plus de savoare. 
Fileul de hering combinat cu un agent de maturare reproduce gustul fin de somon și nicidecum nu îl transformă în somon, eticheta produsului arătând clar rețeta ce stă la baza acestui produs: Matias salmon. 
Din gama Matias fac parte următoarele produse Ocean Fish: Matias salmon, Matias salmon afumat, Matias cu usturoi, Matias clasic, Matias cu gogoșari, Matias afumat , Matias cu condimente.

Suntem o fabrică certificată IFS (Internațional Food Standard).
Acest standard generează astfel cel mai înalt nivel al calității și al transparenței in întreg lanțul alimentar de furnizare a produselor iar prioritatea companiei noastre este satisfacția clienților.

Vă amintim și opinia șefului OPC Constanța privind modul în care s-a desfășurat controlul din magazinele Mega Image:

Mega Image vinde somon fără… somon. OPC, amenzi de 90.000 de lei!

Comments

comments

Actual

Copil de 12 ani, pierdut în Mamaia! 8 echipaje mixte de polițiști și jandarmi îl caută.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în jurul orei 13.29, polițiștii stațiunii Mamaia au fost sesizați despre dispariția unui minor, de pe o plajă din stațiunea Mamaia.

Alexandru Ichim, în vârstă de 12 ani, s-a pierdut în jurul orei 10. Acesta purta pantaloni scurți de culoare gri, cu ancore pe lateral, și șlapi de culoare bej.

Cetățenii care pot oferi informații sunt rugați să apeleze Poliția stațiunii Mamaia, nr. tel. 0241/831221.

În acest moment, copilul este căutat de 8 echipaje mixte de polițiști din cadrul stațiunii Mamaia și jandarmi din cadrul Grupării Mobile Tomis Constanța.

Update: În urmă cu puțină vreme, copilul a fost găsit în vecinătatea hotelului Opera din Mamaia Nord.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un tânăr, salvat de la înec de un polițist aflat în vacanță

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Un polițist din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova – Biroul Rutier Ploiești a intervenit fără ezitare în salvarea unui tânăr ce era să se înece. Sâmbătă, 20 iulie a.c., în jurul orelor 06:30, aflat în concediu de odihnă în județul Constanța, pe plaja stațiunii Costinești, agent de poliție Lucian Lepădatu, în vârstă de 22 ani, a observat în mare cum un tânăr, care se îndepărtase de geamandură, se zbătea să rămână la suprafață și striga după ajutor. Fără să stea pe gânduri, tânărul polițist a sărit în mare și a înotat cât a putut de repede, luând totodată cu el și un colac de salvare și reușind să îl  aducă la mal teafăr. Polițistul, deși nu era în timpul serviciului ori în misiune, nu a irosit nicio clipă și, astfel, a reușit să îl salveze pe cel ce s-a aventurat în larg, fără a fi nevoie ulterior de intervenția unui echipaj de salvare.

„Pe această cale, îi mulțumim colegului nostru, pentru faptul că viața celor din jur este în topul priorităților sale“, spun cei de la Poliție.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Controale în porturile maritime. Au fost confiscate bunuri de peste 1.000.000 de lei

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliția Română, prin Direcţia de Poliţie Transporturi, efectuează permanent acțiuni și controale în porturile maritime, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor economico-financiare.

Acțiunile desfășurate de polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, în primele șase luni ale anului 2019, în porturile Constanţa, Constanţa Sud Agigea, Midia şi Mangalia au vizat prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală, contrabandă cu produse accizabile, punere în circulație de mărfuri contrafăcute, comercializare şi transport cu cereal și material lemnos. Activitățile polițiștilor au avut în vedere și verificarea gestiunilor de carburanți la bordul navelor.

Astfel, de la începutul anului, au fost desfășurate 13 percheziții domiciliare, în cadrul a 125 de dosare penale, întocmite pentru săvârșirea unor fapte de evaziune fiscală, în care prejudiciul activităților infracționale se ridică la 3.000.000 de euro.

Totodată, pe parcursul activităților au fost controlate 154 de societăți comerciale, 43 de nave, peste 8.200 de mijloace de transport și 61 de containere, fiind confiscate bunuri de peste 1.000.000 de lei.

Polițiștii de la transporturi maritime au constatat 26 de infracțiuni economice (dintre care 7 fapte privind gestiunea frauduloasă, 11 la Legea 86/2006 privind Codul vamal al României și 7 infracțiuni prevăzute de Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice) și au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 21.500 de lei, pentru nerespectarea legislației în domeniu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: