Connect with us

Actual

Ce trebuie să știi dacă desfășori activități economice în municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

În conformitate cu Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța, adoptat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 427/2017, activitatea de tip comercial se poate desfășura numai în baza următoarelor documente administrative emise de Primăria municipiului Constanța: Autorizație de funcționare pentru desfășurarea activității de alimentație publică necesară pentru activităţi ce se regăsesc în grupele 561 – Restaurante, 563 – Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor; Autorizație de funcționare pentru desfășurarea de activități recreative și distractive necesară pentru activităţi care se regăsesc în grupa 932 – Alte activităţi recreative şi distractive; Aviz program de funcționare necesar pentru activităţi comerciale şi de prestări servicii care nu se regăsesc în grupele 561, 563 şi 932 , în structuri de vânzare cu sediu fix; Autorizație de funcționare pentru complex hotelier; Autorizație de funcționare pentru activități economice complementare la același punct de lucru; De asemenea, expunerea produselor din unitate precum și comercializarea produselor din unitate pe terasa amenajată la exteriorul unității de alimentație publică se fac în baza autorizației de funcționare pentru desfășurarea de activități cu caracter temporar în zone publice sau cu acces public.

Conform aceluiași document, vizarea documentelor administrative emise în anul 2017 se face până la data de 31 martie 2018 pe baza unei documentații simplificate care cuprinde cererea de viză și dovada achitării taxei aferente.

Cerințe necesare desfășurării activității de alimentație publică. Operatorii economici pot desfăşura activităţi de alimentaţie publică cu respectarea următoarelor cerinţe obligatorii:
a) Activităţile desfăşurate pe plaje se vor efectua de către operatorii economici în baza contractelor de transmitere a drepturilor de administrare de către Administraţia Bazinală Dobrogea Litoral, cu respectarea legislaţiei în vigoare şi
autorizaţiilor de construire emise de UAT Constanţa.
b) Barurile de pe plajă (beach–barurile) au obligaţia obţinerii autorizaţiei de funcţionare pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică, în conformitate cu contractele de închiriere încheiate cu Administraţia Bazinală Dobrogea Litoral, în baza autorizaţiilor de construire emise de UAT Constanţa, cu respectarea întocmai a suprafeţelor aprobate pentru această activitate.
c) Amplificatoarele audio (boxe) amplasate în exteriorul unităţii economice vor fi obligatoriu orientate către interiorul perimetrului unităţii, iar în situația barurilor de pe plajă (beach-barurilor), amplificatoarele audio (boxe) vor fi orientate către mare.
d) Operatorul economic este obligat să asigure liniştea şi ordinea publica atât în interiorul unităţii cât şi pe suprafaţa de teren aferentă unităţii prin personal specializat angajat sau prin contractarea serviciilor de pază şi protecţie, în măsură să intervină cu operativitate pentru rezolvarea situaţiilor legate de persoanele care au frecventat unitatea.
e) Pentru spaţiile situate în zona de case/clădiri colective sau limitrofe acestora, care nu sunt reglementate prin autorizaţie de construire pentru activitatea economică solicitată (PUG/PUD/PUZ) sau pentru spațiile a căror destinație nu este în concordanță cu activitate economică solicitată, autorizația de funcționare se va elibera în urma analizării următoarelor condiții:
i. imobilul pentru care se solicită autorizarea, să fie înregistrat la S.P.I.T. Constanța, ca tip nerezidențial;
ii. avizul de specialitate al Direcției urbanism;
13 iii.prezentarea avizelor/autorizațiilor/acordurilor emise de alte instituții abilitate
ale statului (ISU, DSP, DSVSA, etc.), după caz.

Pentru informații suplimentare vă puteți adresa Centrului de informare cetățeni din cadrul City Park Mall, sau accesa adresa link-ul:

http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/documente-pwpmc/librarie-agenti-economici/regulamente-agenti-economici/regulamentul-privind-organizarea-%C5%9Fi-desf%C4%83%C5%9Furarea-activit%C4%83%C5%A3ilor-comerciale-%C5%9Fi-a-serviciilor-de-pla%C5%A3%C4%83-%C3%AEn-municipiul-constan%C5%A3a.pdf?sfvrsn=2

Comments

comments

Actual

Cod PORTOCALIU de ploi în Dobrogea

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă o avertizare nowcasting Cod portocaliu de furtună pentru localităţi din judeţul Constanţa, valabilă de la ora 14:00. Potrivit meteorologilor, în intervalul de valabilitate: 13 iunie, ora 14:00 – 13 iunie, ora 23:00, vor fi fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată. Zone afectate: Dobrogea. În județele Tulcea și Constanța, cu precădere în zona litoralului, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trupul neînsuflețit al unui comandant român de navă nu poate fi repatriat. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Trupul neînsuflețit al unui comandant de navă român decedat la bord nu poate fi repatriat pentru a putea primi obiceiurile creștine de înmormântare acasă.

Comandantul Sandu Dan a decedat pe nava Vantage Wave sub pavilion Liberia pe data de 19 Aprilie 2021, la 4 zile după ce nava a părăsit un port de încărcare din India.

Potrivit Comitetului Executiv al Sindicatului Liber al Navigatorilor, bărbatul s-a simțit rău și cel mai probabil a suferit un infarct miocardic fatal pe un fond de îmbolnăvire încă necunoscut. Armatorii navei au încercat fără succes să trimită corpul neînsuflețit către țară dar fara succes deși a tranzitat pentru acest lucru Singapore, Taiwan, S.Korea, Malaysia, Vietnam, chiar și Japonia.

Nava a ajuns pe 7 mai 2021 la destinație, în China, dar autoritățile încă nu au lăsat-o să intre la operare nici până astăzi.

S-au făcut până acum toate demersurile posibile, Ambasada noastră la Beijing, ITF România, compania și agenții navei din China, clubul de asigurare, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada Chinei la București, avocați și consilieri ministeriali, politicieni.

Până acum, lucrurile nu au putut fi rezolvate și ce e și mai rău, echipajul a început să raționalizeze alimentele și apa pentru că autoritățile chineze refuză orice interacțiune cu această navă.

Trupul neînsuflețit al comandantului Sandu Dan se află în camera frigorifică a navei  din 19 aprilie în pofida faptului că toate autoritățile, organismele, organizațiile internaționale și naționale au fost alertate până în acest moment.

”China se pare că este într-o frică pandemică pentru ca noua tulpină indiană Covid-19 să nu se răspândescă în acestă țară. Sindicatul Liber al Navigatorilor face un apel la președintele României pentru a interveni pe căile oferite de acestă demnitate și a găsi o modalitate de a debloca acest caz deosebit.”, precizează Adrian Mihălcioiu, lider al SLN.

”Navigatorii sunt lucrători esențiali în transportul internațional, prin activitatea lor economia mondială este stabilă în acest context pandemic extraordinar și merită respectul cuvenit pentru ca măcar rămășitele pământești ale celor care, iată, sunt răpuși fiindcă își desfășoară activitatea prin țări și locuri periculoase (vezi India) să poată fi returnate familiilor în orice condiții.

Familia și noi nu vrem decât ca Dumnezeu să îi poată odihni și trupul în pace!”, au precizat reprezentanții Comitetului Executiv al SLN.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Explozii în subteran, în zona Far din Constanța. Arde cu flacără din pământ

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, pompierii militari au fost solicitați pe strada Aurora din Constanța, în zona Far. Au fost patru apeluri pe numărul de urgență 112, prin care locatarii anunțau un incendiu în subteran, posibil de la o acumuare de gaze. Arde cu flacără din pământ, la o distanță de aproximativ 2 metri de un bloc, iese fum.

La fața locului intervin pompierii Detașamentului port, cu două echipaje de intervenție.

De asemenea, au fost așteptate și echipaje din partea Distrigaz.

Din fericire, la ora actuală nu mai există flacără.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: