Connect with us

Actual

Ce trebuie să știi dacă desfășori activități economice în municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

În conformitate cu Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța, adoptat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 427/2017, activitatea de tip comercial se poate desfășura numai în baza următoarelor documente administrative emise de Primăria municipiului Constanța: Autorizație de funcționare pentru desfășurarea activității de alimentație publică necesară pentru activităţi ce se regăsesc în grupele 561 – Restaurante, 563 – Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor; Autorizație de funcționare pentru desfășurarea de activități recreative și distractive necesară pentru activităţi care se regăsesc în grupa 932 – Alte activităţi recreative şi distractive; Aviz program de funcționare necesar pentru activităţi comerciale şi de prestări servicii care nu se regăsesc în grupele 561, 563 şi 932 , în structuri de vânzare cu sediu fix; Autorizație de funcționare pentru complex hotelier; Autorizație de funcționare pentru activități economice complementare la același punct de lucru; De asemenea, expunerea produselor din unitate precum și comercializarea produselor din unitate pe terasa amenajată la exteriorul unității de alimentație publică se fac în baza autorizației de funcționare pentru desfășurarea de activități cu caracter temporar în zone publice sau cu acces public.

Conform aceluiași document, vizarea documentelor administrative emise în anul 2017 se face până la data de 31 martie 2018 pe baza unei documentații simplificate care cuprinde cererea de viză și dovada achitării taxei aferente.

Cerințe necesare desfășurării activității de alimentație publică. Operatorii economici pot desfăşura activităţi de alimentaţie publică cu respectarea următoarelor cerinţe obligatorii:
a) Activităţile desfăşurate pe plaje se vor efectua de către operatorii economici în baza contractelor de transmitere a drepturilor de administrare de către Administraţia Bazinală Dobrogea Litoral, cu respectarea legislaţiei în vigoare şi
autorizaţiilor de construire emise de UAT Constanţa.
b) Barurile de pe plajă (beach–barurile) au obligaţia obţinerii autorizaţiei de funcţionare pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică, în conformitate cu contractele de închiriere încheiate cu Administraţia Bazinală Dobrogea Litoral, în baza autorizaţiilor de construire emise de UAT Constanţa, cu respectarea întocmai a suprafeţelor aprobate pentru această activitate.
c) Amplificatoarele audio (boxe) amplasate în exteriorul unităţii economice vor fi obligatoriu orientate către interiorul perimetrului unităţii, iar în situația barurilor de pe plajă (beach-barurilor), amplificatoarele audio (boxe) vor fi orientate către mare.
d) Operatorul economic este obligat să asigure liniştea şi ordinea publica atât în interiorul unităţii cât şi pe suprafaţa de teren aferentă unităţii prin personal specializat angajat sau prin contractarea serviciilor de pază şi protecţie, în măsură să intervină cu operativitate pentru rezolvarea situaţiilor legate de persoanele care au frecventat unitatea.
e) Pentru spaţiile situate în zona de case/clădiri colective sau limitrofe acestora, care nu sunt reglementate prin autorizaţie de construire pentru activitatea economică solicitată (PUG/PUD/PUZ) sau pentru spațiile a căror destinație nu este în concordanță cu activitate economică solicitată, autorizația de funcționare se va elibera în urma analizării următoarelor condiții:
i. imobilul pentru care se solicită autorizarea, să fie înregistrat la S.P.I.T. Constanța, ca tip nerezidențial;
ii. avizul de specialitate al Direcției urbanism;
13 iii.prezentarea avizelor/autorizațiilor/acordurilor emise de alte instituții abilitate
ale statului (ISU, DSP, DSVSA, etc.), după caz.

Pentru informații suplimentare vă puteți adresa Centrului de informare cetățeni din cadrul City Park Mall, sau accesa adresa link-ul:

http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/documente-pwpmc/librarie-agenti-economici/regulamente-agenti-economici/regulamentul-privind-organizarea-%C5%9Fi-desf%C4%83%C5%9Furarea-activit%C4%83%C5%A3ilor-comerciale-%C5%9Fi-a-serviciilor-de-pla%C5%A3%C4%83-%C3%AEn-municipiul-constan%C5%A3a.pdf?sfvrsn=2

Comments

comments

Actual

Mesaj nou de vreme severă valabil în sud estul țării. Va ninge și în Dobrogea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru mâine, 30 noiembrie, a fost emisă o atenționare meteorologică valabilă în intervalul orar 5.00 – 20.00.

Mai multe județe din sud-estul țării se află sub cod galben ca urmare a fenomenelor vizate, respectiv ninsori moderate cantitativ și  strat de zăpadă.

În intervalul menționat, în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15…20 l/mp. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Notă: Precipitații slabe, sub formă de ninsoare se vor semnala în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral vor fi precipitații mixte, iar în noaptea de luni spre marți vor predomina ninsorile.

Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și dimineților.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Atenție! Este ceață densă pe Autostrăzile A2 și A4

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 100 de metri pe autostrada A2 București – Constanța, pe tronsonul kilometric 143 – 212, între localitățile Fetești, jud. Ialomița, și municipiul Constanța.

De asemenea, se circulă îngreunat din cauza ceții și pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A4 Ovidiu-Agigea.

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

ÎPS Teodosie, OPRIT DE POLIȚIE în drum spre Ion Corvin

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Autoturismul cu care se deplasa ÎPS Teodosie spre Mănăstirea Sf Apostol Andrei de la Ion Corvin a fost oprit, în această dimineață, de un echipaj de poliție.

Arhiepiscopul Tomisului mergea la Ion Corvin pentru a oficia slujba, iar mașina în care se afla acesta a fost oprită pe chiar în intersecția DN 3 cu drumul care duce către mănăstire. Arhiepiscopul și șoferul său au fost verificați.

“Să vină cu inimă bună, să-și mângâie sufletul și sper că toate organele de ordine ne vor ajuta să fim în pace și în armonie”, le-a spus ÎPS Teodosie.

De altfel, mașinile care se îndreptau spre mănăstire au fost întoarse de filtrele de poliție, dacă ocupanții nu aveau domiciliul în comuna Ion Corvin.

Amintim că în 30 noiembrie este Praznicul Sf. Apostol Andrei, iar la Peştera şi Mânăstirea Sfântul Apostol Andrei de la Ion Corvin era organizate, în alți ani, pelerinaje la care participau mii de oameni.

Anul acest, autoritățile au interzis pelerinajele și nu face excepție nici cel de la Ion Corvin, deși Arhiepiscopul Tomisului a cerut lămuriri Prefecturii în instanță pentru decizia de a anula pelerinajul. De altfel, Silviu Coșa, prefectul județului Constanța a și refuzat invitația ÎPS Teodosie de a participa la slijba de la Sf. Andrei.

Facem mențiunea că multe localități din județul Constanța sunt în carantină din cauza numărului mare de infectări cu SARS COV2.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: