Conecteaza-te cu noi

Actual

Ce venituri a avut Complexul Muzeal de Științe ale Naturii anul trecut

Published

on

Schimbările din ultimii ani de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) din Constanța au atras, inevitabil, un număr mai mare de vizitatorii. Așa se face că numărul celor care au trecut pragul secțiilor CMSN a crescut de la an. Spre exemplu, în 2019, au fost 650.000 de vizitatori, față de 633.000 de vizitatori în 2018. Asta a generat, spune directorul CMSN, Adrian Bîlbă, venituri mai mari, mai ales că s-a înregistrat un procent mai mare de vizitatori adulți.

„Înseamnă că i-am tentat pe părinți să vină împreună cu copiii la Delfinariu. Este un mare avantaj fiindcă la ora actuală, azi, cei care decid ce se întâmplă în jurul nostru cu biota, cu natura, sunt adulții, sunt cei mari. Ei trebuie să beneficieze de mesajul educațional și de responsabilizare față de acțiunile pe care le au, fiecare la locul lor de muncă. Că e cu un nylon, cu gunoiul, că este pe mare, că este pescar, că vede un delfin. Și în consecință consider că este un succes să aducem adulți și vrem în continuare să o facem, mai ales că Parlamentul, Guvernul, conducerea acestei țări este pe cale să decidă ca elevii să aibă acces gratuit în muzee, ceea ce este foarte bine. Însă, în privința noastră, asta ne responsabilizează fiind că undeva la 10-15% din veniturile noastre reveneau de la elevi, respectiv aveau un bilet redus cu 75%. Nu vor mai avea acces pe bani și, în consecință, pregătim un mesaj și o organizare bună. Ne bucurăm că, în felul acesta vor veni mai mulți. În același timp, ne pregătim să fim atractivi și pentru părinții lor.”, a spus Bîlbă.

Acesta a afirmat că, anul trecut, veniturile s-au ridicat la aproape 9 milioane de lei, în creștere cu aproape 8% față de anul anterior, 2018. Creșterea veniturilor a fost mai mare la vizitatori datorită accesului mai mare a adulților

„40% din veniturile anuale ale Complexului Muzeal de Științe ale Naturii se merg la cheltuieli salariale, directe și impozite, adică impozite, alți 30-40% la funcționare, care include hrana animalelor, reparații curente și tot ceea ce mai este necesar lor, iar 20% rămân pentru investiții, specializate pe care le face complexul muzeal și completate de Consiliul Județean Constanța, care vine cu marile proiecte investiționale: noul Delfinariu, noul Acvariu.“, a afirmat Bîlbă.

Directorul CMSN notează că veniturile și vizitatorii generează condiții mai bune pentru animale, în sensul asigurării necesarului vital, hrană mai bună, mai multă sau suficientă., oricum nefiind niciodată o lipsă în acest sens. De asemenea, animalele, în marea lor parte, sunt bucuroase de prezența vizitatorilor și sunt prietenoase.

Advertisement

„Ne dorim să fim o grădină specifică mediului urban. Nu suntem într-o pădure, nu putem să avem animale periculoase, nu putem să apăsăm pe pedala spectaculozității, ci apăsăm pe pedala relaxării în natură împreună cu animalele.“, a conchis Bîlbă.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions